Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ομπάμα για Σνόουντεν: «Δεν θα παρακολουθώ και τζετ για έναν χάκερ»

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2013
Λέει πώς θα ακολουθηθεί η νομική οδός για την έκδοσή του


Δύσκολο να δώσουμε άσυλο στον Σνόουντεν γιατί δε βρίσκεται σε έδαφός μας, λέει ο Ισημερινός

«Δεν πρόκειται να παρακολουθώ και τζετ για έναν 29χρονο χάκερ», είπε προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα για την υπόθεση Σνόουντεν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σενεγάλη, ο κ. Ομπάμα δήλωσε πως δεν έχει έρθει σε επικοινωνία ούτε με τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά ούτε με τον Κινέζο για να αποφευχθεί η πρόκληση έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες.
Διευκρίνισε, μάλιστα, πως θα ακολουθηθεί η νομική οδός για την έκδοση του Εντουαρντ Σνόουντεν.
«Καταλαβαίνω γιατί είναι συναρπαστική αυτή η ιστορία για τον Τύπο. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει και ταινία», είπε χαριτολογώντας ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Σενεγάλης, Μακί Σαλ.
Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση-σταθμό του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία απορρίπτεται ομοσπονδιακός νόμος που περιορίζει τον γάμο στα ετερόφυλα ζευγάρια, ο κ. Ομπάμα την χαρακτήρισε «νίκη για την Αμερικανική δημοκρατία».
Είπε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά πιστεύω ότι αν κάποιος παντρευτεί στη Μασαχουσέτη και μετακομίσει αλλού, θα παραμείνει παντρεμένος, σύμφωνα με τον νόμο και επομένως θα πρέπει να απολαμβάνει τα προνόμια».
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο των προσπαθειών, του αίματος, του ιδρώτα και σε ορισμένες περιπτώσεις του θανάτου ανθρώπων που αγωνίστηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να επισκεφθεί τη Νότιο Αφρική, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζέικομπ Ζούμα στην Πρετόρια, ενώ η περιοδεία του θα καταλήξει στην Τανζανια, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρόεδρο Τζακάγια Κικουέτε.

Ισημερινός: Δύσκολο να του δώσουμε άσυλο γιατί δε βρίσκεται σε έδαφός μας
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο Ισημερινός λέει πως υπάρχουν εμπόδια στη χορήγηση ασύλου στον Έντουαρτ Σνόουντεν, καθώς ο πρώην πράκτορας της CIA δε βρίσκεται στο έδαφός του. Την εξέλιξη αυτή αποκάλυψε η κυβέρνηση της χώρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίτο.
Θυμίζουμε, επίσης, πως ο Ισημερινός δήλωσε την Τετάρτη ότι θα μπορούσε να χρειαστεί μήνες για να αποφασίσει εάν θα χορηγήσει ή όχι άσυλο στον Έντουαρτ Σνόουντεν..
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρντο Πατίνο, δήλωσε ότι η περίπτωση Σνόουντεν είναι παρόμοια με εκείνη του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.
«Μας πήρε δύο μήνες για να πάρουμε μια απόφαση για την περίπτωση του Ασάνζ, οπότε μην περιμένετε να λάβουμε μια απόφαση νωρίτερα αυτή τη φορά», είπε ο Πατίνο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαλαισία. «Ο Ισημερινός θα εξετάσει όλους τους κινδύνους για τη χορήγηση ασύλου, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει τους εμπορικούς δεσμούς μας με τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου