Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γερουσία το Μεταναστευτικό

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2013

Σκοτ Απλγουάιτ/ΑΡ
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από το Τενεσί, Μπομπ Κόρκερ, αναφέρει ότι ο νόμος εγκρίθηκε με πλειοψηφικό αριθμό ψήφων.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. H διακομματική προσπάθεια για την αναμόρφωση των νόμων όσον αφορά τη μετανάστευση στις ΗΠΑ έκανε ένα μεγάλο βήμα εμπρός, καθώς η Γερουσία ψήφισε υπέρ της πρότασης για τη σταδιακή ενίσχυση των συνόρων στο Νότο, ως μέρος ενός μέτρου που θα δώσει πράσινη κάρτα σε 11 εκατ. μετανάστες χωρίς έγγραφα που βρίσκονται ήδη στη χώρα.
Το αποτέλεσμα 67 υπέρ και 27 κατά, απέτρεψε οποιαδήποτε κωλυσιεργία για το σχέδιο, να δαπανηθούν περί τα 40 δισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία, για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων. Περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο διπλασιασμός των συνοριοφυλάκων σε 40.000 και η ολοκλήρωση ενός φράχτη 700 μιλίων.
Οσοι αντιτίθενται στο μέτρο αναρωτιούνται αν τα βήματα ως προς τη φύλαξη θα υλοποιηθούν, και υποστηρίζουν ότι η νομοθεσία θα πρέπει να περιλαμβάνει όρο ότι τα σύνορα θα είναι ασφαλή πριν οι παράνομοι μετανάστες μπορούν να ζητήσουν νομιμοποίηση.
Ωστόσο, η ισχυρή διακομματική στήριξη για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα από τους δύο Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, Μπομπ Κόρκερ του Τενεσί και Τζον Χόεβεν από τη Βόρειο Ντακότα, έδωσε τις ψήφους που απαιτούνταν για να αρθούν τα όποια εμπόδια και να προχωρήσει η νομοθεσία.
Ισως και πριν οι νομοθέτες αποχωρήσουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους για τον εορτασμό της 4η Ιουλίου.
Γερουσιαστές και βοηθοί τους, ανέφεραν πως η ψηφοφορία της Δευτέρας προσέφερε μία πρώτη ματιά στο πώς πολλοί αξιωματούχοι θα ψηφίσουν για την τελική έγκριση του νομοσχεδίου.
Αρκετοί γερουσιαστές έχασαν την ψηφοφορία εξαιτίας καθυστερήσεων σε πτήσεις και οι Δημοκρατικοί, ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να έχουν τουλάχιστον 69 ψήφους υπέρ αν ήταν όλοι παρόντες.
«Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε δυναμικά όπως δείχνει το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει αμφιβολία», είπε ο κ. Κόρκερ.
«Ευελπιστούμε ότι θα γίνουν και άλλες βελτιώσεις, με διατάξεις, και έχω την αίσθηση ότι θα μπορέσουμε να περάσουμε ένα μεταναστευτικό νόμο από τη Γερουσία των ΗΠΑ, ο οποίος θα είναι χωρίς αμφιβολία ιστορικός», πρόσθεσε.
Πριν από την ψηφοφορία, μιλώντας στο Λευκό Οίκο ενώπιον επιχειρηματιών υπέρ της νέας νομοθεσίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απηύθυνε έκκληση για γρήγορη δράση. «Τώρα είναι καιρός για να το πράξουμε», είπε.
Το σχέδιο των Κόρκερ-Χόεβεν βοήθησε να ψηφίσουν υπέρ περισσότεροι από 12 Ρεπουμπλικανοί, πολλοί από τους οποίους είπαν πως εξέφραζαν αντιρρήσεις να στηρίξουν ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν ασφάλιζε τα σύνορα στο Νότο, ενάντια σε νέα κύματα παράνομης μετανάστευσης.
Η τροπολογία απαιτεί επίσης 3,2 δισ. δολάρια για υψηλής τεχνολογίας παρακολούθηση στα σύνορα, όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και μεγάλες κάμερες θερμότητας, καθώς και ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου για την απασχόληση και σύστημα θεώρησης βίζας για την είσοδο/εξόδο από όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.
Ολα αυτά τα μέτρα ασφάλειας πρέπει να τοποθετηθούν πριν από τη νομιμοποίηση οποιουδήποτε παράνομου μετανάστη.
Κάθε νομοσχέδιο το οποίο θα περάσει από τη Γερουσία, θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικανοί και όπου ήδη δέχεται προφορική επίθεση.
Ο Τζον Μπένερ έχει δημόσια πει πως δεν θα φέρει κανένα νόμο περί μετανάστευσης προς ψήφιση, το οποίο δεν έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών.
Η απόφαση αυτή ικανοποίησε τη συντηρητική πτέρυγα, αλλά έθεσε και εμπόδια για κάθε μεταναστευτικό νόμο στη Βουλή, όπου πολλοί Ρεπουμπλικανοί αντιτίθενται στο να δοθεί υπηκοότητα.
Ο κ. Χόεβεν, ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος. «Πιστεύω ότι είμαστε σε τροχιά να προχωρήσουμε με το νομοσχέδιο και θυμηθείτε, πρέπει να πάει στη Βουλή. Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά. Αλλά εργαζόμαστε επί τούτου, κάνουμε πρόοδο. Θέλουμε όμως να συνεχίσουμε να το βελτιώνουμε στη Γερουσία και τη Βουλή», είπε.
Ο κ. Κόρκερ κάλεσε τους συναδέλφους του, πριν την ψηφοφορία να υποστηρίξουν την τροπολογία, λέγοντας πως ένα «ναι» στην πρότασή του, δε σημαίνει απαραίτητα «ναι» και στην τελική νομοθεσία.
«Ελπίζω ο καθένας να το υποστηρίξει. Πιστεύω ότι θέτει μία ισορροπία και πιστεύω ότι αν περάσει αυτή η τροπολογία θα κάνουμε κάτι καλό για το έθνος», σημείωσε.
Παρότι υπήρξε η πρόβλεψη για πιο αυστηρό έλεγχο στην ασφάλεια των συνόρων, όπως ήθελαν πολλοί Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία και τη Βουλή, ορισμένα ηγετικά στελέχη τους ήταν ενάντια στο νομοσχέδιο και η πλειοψηφία τους δεν ψήφισε υπέρ των νέων μέτρων.
Πηγή: Ε.Κ., New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου