Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο Καραγκιόζης…στην Κίνα

Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2013
Ο γραφικός μας ήρωας ταξιδεύει στη γενέτειρα του Θεάτρου Σκιών.
Για τον Καραγκιόζη μας δεν υπάρχουν σύνορα, χρονολογίες, εποχές. Συναντάει όποιον θέλει, όπως τον Μεγ΄ Αλέξανδρο, γίνεται γιατρός, δικηγόρος, γαμπρός. Είναι ο κλασικός «πεινασμένος» Έλληνας, που μηχανεύεται τα πάντα για να επιβιώσει στην Τουρκοκρατία και εκσυγχρονίζεται φτάνοντας στις μέρες μας με επικαιροποιημένες ιστορίες και περιπέτειες. Και να τώρα, που ο Καραγκιόζης πάει στην Κίνα που θεωρείται μια από τις γενέτειρες του Θεάτρου Σκιών τον 10 ο αιώνα και που μετέφεραν οι Τούρκοι της Ασίας τον 13 ο αιώνα δυτικά με τις κατακτήσεις τους.

Το ταξίδι του στην Κίνα το χρωστάει ο Καραγκιόζης στον γνωστό απόγονο των «δασκάλων» του είδους Σ. Χαρίδημο που δημιούργησε την περιπέτεια μετά την πρόταση του Δικτύου Ελληνοκινεζικης Συνεργασίας για τον εορτασμό του κινεζικού έτους του Φιδιού.
Η πρωτότυπη παράσταση θα δοθεί δύο μέρες με δωρεάν είσοδο στις 29 και 30 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 στο Θησείο).
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου