Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Στην Καλαμάτα το 35ο Συνέδριο της Παμμεσσηνιακής

Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2013

Του Δημήτρη Τσάκα

ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»
Στο συνέδριο από το πιο πρόσφατο συνέδριο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας στην Καλαμάτα διακρίνονται οι φοιτητές που συμμετείχαν στο Θερινό Σχολείο και τα στελέχη της οργάνωσης.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το 35ο συνέδριο της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά θα συγκληθεί στην Καλαμάτα στις 27 και 28 Ιουλίου και η συμμετοχή των αντιπροσώπων, όπως επεσήμαναν στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρώτος αντιπρόεδρος, Θεόδωρος Τζελαλής και ο γενικός γραμματέας, Βασίλειος Γιαννέτος, θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Αν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλειος Μπεμπόνης, στην επιστολή της 10ης Ιουνίου κάνει λόγο για απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για αναβολή του συνεδρίου και την σύγκλησή του την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, στις ΗΠΑ, εν τούτοις η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου διαψεύδει τους ισχυρισμούς του και εκφράζει την αποφασιστικότητα για την σύγκλησή του στην Καλαμάτα.
Ο «Ε.Κ.» μόλις έλαβε την επιστολή του κ. Μπεμπόνη επικοινώνησε μαζί του, αλλά δεν απάντησε στα αλλεπάλληλα μηνύματά μας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιστολή έφερε την υπογραφή μόνο του προέδρου αποφασίσαμε να ερευνήσουμε περαιτέρω την υπόθεση.
Οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας και οι κυβερνήτες με τους οποίους επικοινωνήσαμε επεσήμαναν ότι η απόφαση για την σύγκληση του συνεδρίου στην Καλαμάτα ελήφθη από το 34ο συνέδριο και ότι βάσει του Καταστατικού το ΔΣ δεν δικαιούται να ακυρώσει, παρά μόνο να εφαρμόσει τις αποφάσεις του συνεδρίου.
Εν τω μεταξύ, επικοινωνήσαμε με τον πρώτο αντιπρόεδρο Θεόδωρο Τζελαλή, τον καθηγητή από το Τορόντο και τον γενικό γραμματέα, επίσης καθηγητή Βασίλειο Γιαννέτο, οι οποίοι σημείωσαν ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί στον νομικό σύμβουλο, ο οποίος μέσω οκτασέλιδης επιστολής προς την ηγεσία της Ομοσπονδίας τόνιζε την υποχρέωση εφαρμογής της αποφάσεως του προηγούμενου συνεδρίου.
Ευρισκόμενοι προ τετελεσμένων που δημιούργησε η επιστολή του κ. Μπεμπόνη η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου και η συντριπτική πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν να καταχωρήσουν στον «Ε.Κ.» την απόφασή τους για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Την απόφαση συνυπογράφουν ο Θεόδωρος Τζελαλής (ά αντιπρόεδρος Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά), ο Βασίλης Γ. Γιαννέτος (γενικός γραμματέας), Κατερίνα Ηλιοπούλου (β’ αντιπρόεδρος), Γεώργιος Βλαχάκης (ταμίας) Τάσος Τομαράς (Β’ ταμίας), Βασιλική Σπυροπούλου (β’ γραμματέας), Γρηγόρης Πολίτης (νομικός σύμβουλος) Νίκος Κρεμμυδιώτης (Συντονιστής Κεμπέκ), Χρήστος Κάργας (συντονιστής Ανατολικών Πολιτειών Αμερικής) Τάσσος Δημόπουλος (συντονιστής Οντάριο) Βασίλης Π. Γιαννέτος (συντονιστής Μεσοδυτικών Πολιτειών Αμερικής) Γεωργία Χρέππας (συντονίστρια Νεολαίας).
Το πλήρες κείμενο της αποφάσεως έχει ως εξής: «Πληροφορούμε όλα τα μέλη-οργανισμούς της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και τους απανταχού Μεσσήνιους, ότι σεβόμενοι το Καταστατικό μας, την απόφαση του 34ου Συνεδρίου της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά (ΠΟΑΚ) στο Μόντρεαλ το 2011, τις ομόφωνες αποφάσεις των τριών τελευταίων Διοικητικών Συμβουλίων, τη νομική συμβουλή του κ. Γρηγόρη Πολίτη (εκλεγμένου νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας) και της πλειοψηφίας των συλλόγων-μελών της ΠΟΑΚ, ότι το 35ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας θα γίνει στην Καλαμάτα στις 27 και 28 Ιουλίου 2013. Εκτός του ότι πρέπει να σεβόμαστε το Καταστατικό μας και την δημοκρατική διαδικασία, το συνέδριο είναι επιβεβλημένο να γίνει στην Καλαμάτα για την ηθική και οικονομική συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση συμπατριώτες μας σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Η αιτιολογία του τωρινού προέδρου της ΠΟΑΚ, ότι λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην Αμερική, πολλά μέλη μας δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για το Συνέδριο, και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει στο Σικάγο ή στο Ντιτρόιτ, είναι τελείως αβάσιμη και αποβλέπει σε προσωπικούς στόχους.
»Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας να σεβαστεί τη δημοκρατική διαδικασία που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την εύρυθμη λειτουργία όλων των οργανισμών, και να μην προβεί σε αντικαταστατικές ενέργειες, που ίσως να οδηγήσουν στη διάσπαση του ιστορικού μας οργανισμού, που στο Συνέδριο του Μόντρεαλ τον εξέλεξε πρόεδρο και επωμίστηκε το μέλλον του», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο κ. Μπεμπόνης στην επιστολή της 10ης Ιουνίου αναφέρει: «Το 35ο Συνέδριο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά επρόκειτο -βάση σχετικής αποφάσεώς μας στο πλαίσιο του 34ου Συνεδρίου μας- να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα. Ωστόσο, λόγω της ρητής δήλωσης αδυναμίας της πλειοψηφίας των ενεργών και τακτοποιημένων οικονομικά Συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μας να μεταβούν στην Ελλάδα, το συνέδριο αναβάλλεται λόγω ελλείψεως απαρτίας και αποφασίσθηκε να διεξαχθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, την Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 στις ΗΠΑ».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου