Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2013

  • Σχέδιο για άμεσες απολύσεις καταστρώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συντονισμό με το Μαξίμου, την ίδια ώρα που αναζητείται το «πράσινο φως» από την τρόικα για παράταση στο πρόγραμμα κινητικότητας. Ήδη χτυπά η καμπάνα για χιλιάδες εργαζομένους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στο στόχαστρο είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) στους ΟΤΑ, οι οποίοι μέσω της δικαστικής οδού παραμένουν στις θέσεις τους.
  • Το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο θα πορευτεί η ΔΗΜΑΡ μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση καλείται να καθορίσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδριάζει το πρωί του Σαββάτου. Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 10.00 με εισήγηση του Φώτη Κουβέλη.
  • Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «συγκυβέρνηση της παράγκας και του δικομματικού καρτέλ» εξαπέλυσε την Παρασκευή από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε την πρόταση του κόμματος του με «11 δέσμες ριζοσπαστικών αλλαγών» όπως τις χαρακτήρισε, ώστε όπως είπε, «να φέρουμε πάλι στο προσκήνιο τους πολίτες και την πολιτική».
  • «Κατ' ελάχιστον» οκτώ αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των ΑΕΙ, για να αρθούν -όπως λένε- οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα, ζητούν οι πρυτάνεις με ψήφισμά τους κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Λαύριο. Μεταξύ άλλων, οι πρυτάνεις ζητούν να επαναλειτουργήσει το παλαιότερο νομικό πλαίσιο διοίκησης και να επανασυσταθούν τα παλαιά πρυτανικά συμβούλια, λόγω των προβλημάτων που έχουν παρουσιασθεί σε ορισμένα Ιδρύματα.
  • Προσκλητήριο ενότητας «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη "Νέα Ελλάδα"» απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του 9ου συνεδρίου της ΝΔ. Στη διάρκεια της ομιλίας του -η οποία διακόπηκε για λίγα λεπτά λόγω αδιαθεσίας- ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη συμφωνία για τον ΤΑΡ, επέμεινε στην απόφασή του να κλείσει την «αμαρτωλή ΕΡΤ», αναγνώρισε τη συμβολή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική και εξαπέλυσε επίθεση «στα δύο άκρα» που, όπως είπε, «εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα».

Κόσμος

  • Οι γαλλικές αρχές απήγγειλαν την κατηγορία της απάτης στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί για ένα τεράστιο ποσό που έλαβε από το κράτος το 2008, όταν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Ο Ταπί είναι ο τέταρτος άνθρωπος στον οποίο απαγγέλλονται κατηγορίες για την υπόθεση. Η Λαγκάρντ ανακρίθηκε αλλά δεν της απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
  • Αμερικανός φωτορεπόρτερ φέρεται να σκοτώθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές από ιατρικές πηγές και αξιωματούχους ασφαλείας. Ο άνδρας φέρεται να υπέκυψε από μαχαιριά στο στήθος. Η πόλωση οξύνεται επικίνδυνα και η Αίγυπτος διολισθαίνει στη βία εν όψει της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης της Κυριακής με αφορμή την πρώτη επέτειο ανάληψης της προεδρίας από τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι.
  • Στη Νότιο Αφρική, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Αφρική, έφτασε αργά την Παρασκευή στην πρωτεύουσα Πρετόρια ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν αναμένεται να συναντηθεί με τον Νέλσον Μαντέλα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Εν τω μεταξύ, η Γουίνι Μαντέλα, πρώην σύζυγος του Νέλσον Μαντέλα είπε ότι τον βρήκε σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με προηγούμενες ημέρες.
  • Με νέες επικριτικές δηλώσεις κατά των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το ρόλο τους στις πρόσφατες διαδηλώσεις επανήλθε ο τούρκος υπουργός Επικοινωνίας Μπιναλί Γιλντιρίμ καλώντας τους να συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές και απειλώντας ότι διαφορετικά θα τους επιβληθούν κυρώσεις. Ο υπουργός κάλεσε το Facebook και το Twitter να μην «παίζουν με την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία» της χώρας του.
  • Επιβραβεύοντας τη Σερβία για τη συμφωνία-ορόσημο για την εξομάλυνση των σχέσεών της με το Κοσσυφοπέδιο, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης άναψαν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών το «πράσινο φως» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη που θα θέσει επίσημα σε τροχιά τη διαπραγματευτική διαδικασία αναμένεται το αργότερο έως τον Ιανουάριο του 2014. Μεγάλη ικανοποίηση στο Βελιγράδι.

Οικονομία

  • Σε αρνητικό έδαφος, μετά από αρκετές ημέρες ανόδου, βρέθηκαν την Παρασκευή οι αγορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
  • Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Attica Bank, με αποτέλεσμα να αποτελεί την πρώτη τράπεζα που καταφέρνει να ανακεφαλαιοποιηθεί χωρίς τη στήριξη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, καλύφθηκε στο 100% τόσο η έκδοση νέων μετοχών, όσο και η έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.
  • Στο 19,68% ανήλθε η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, συνολικά αντλήθηκαν 8.428.999.999,80 ευρώ, το δε ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ανέρχεται σε 1.487.470.588,20 ευρώ. Το αντληθέν ποσό από ιδιώτες επενδυτές ανέρχεται σε 1.443.631.721 ευρώ.

Αθλητισμός

  • Στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20 εξασφάλισαν η Κολομβία και η Τουρκία με τους πρώτους να επικρατούν με 3-0 του Ελ Σαλβαδόρ και να κατακτούν την πρώτη θέση του Γ' ομίλου. Οι οικοδεσπότες από τον πλευρά τους επικράτησαν με 2-1 της Αυστραλίας.
  • Περίπου 13.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας, όπου το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Την αποθέωση γνώρισε, όπως ήταν αναμενόμενο ο Πάμπλο Γκαρσία που επέστρεψε στην ομάδα, ο Άλβες Λίνο και ο νέος τεχνικός Χουμπ Στέφενς. Ο τελευταίος μάλιστα, μετά το τέλος της προπόνησης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στον Γκαρσία και στην κλήρωση των προκριματικών του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου