Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2013

  • Στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας και συμπόρευση με το ΚΚΕ, ακόμα και χωρίς πλήρη συμφωνία με το πρόγραμμά του, ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. πριν από την ομιλία ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με εργαζομένους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, στο εργοστάσιο του Αιγίου.
  • «Νέα Δημοκρατία - Νέα Ελλάδα» είναι το βασικό σύνθημα του 9ου Συνεδρίου της ΝΔ που αρχίζει την Παρασκευή στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στο Φάληρο. Για τις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα κυβερνητικής πορείας, να εξηγήσει τη νέα συγκυβέρνηση που προέκυψε μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και να περιγράψει τους στόχους και το όραμά του.
  • Η αγροτική οικονομία και η περιφερειακή ανάπτυξη θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων στην ημερίδα που διοργανώνεται, στις 6 Ιουλίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κοιλάδα του Αχελώου
  • Δεν έλειψαν για μία ακόμη φορά οι καυγάδες και οι αντεγκλήσεις μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη κατά την τελευταία συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Οι διάλογοι είναι ενδεικτικοί...
  • Την «συμμαχία» Ελλάδας -Ισραήλ στον πόλεμο κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, αλλά και των νεοναζιστικών ομάδων, δήλωσαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο ομόλογός του, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ, Γιτζάκ Ααρόνοβιτς, οι οποίοι συναντήθηκαν στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Ισραηλινού υπουργού στη χώρα μας.

Κόσμος

  • Τον δρόμο για την απόκτηση της αμερικανικής υπηκοότητας από 11 εκατομμύρια ξένους που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ άνοιξε την Πέμπτη η Γερουσία των ΗΠΑ μετά από χρόνια προσπαθειών, ψηφίζοντας νόμο που είχε αποτελέσει κεντρική δέσμευση του Μπαράκ Ομπάμα. Το νομοσχέδιο θα έρθει, ωστόσο, αντιμέτωπο με ισχυρή αντίσταση στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων.
  • Εντολή για την προφυλάκιση του πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος (PP) της Ισπανίας, Λουίς Μπάρθενας, έδωσε την Πέμπτη ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Μαδρίτης που έχει επιφορτιστεί με την έρευνα για το σκάνδαλο των μυστικών πληρωμών από επιχειρηματίες προς στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ο 55χρονος Μπάρθενας κρίθηκε ύποπτος φυγής και δεν του επιτράπηκε η αποφυλάκιση υπό όρους με την καταβολή εγγύησης.
  • Ομοσπονδιακός εισαγγελέας απήγγειλε ενώπιον δικαστηρίου κατηγορητήριο που περιλαμβάνει 30 κακουργήματα σε βάρος του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που φέρεται ότι είναι ο ένας από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης κοντά στην γραμμή τερματισμού του Διεθνούς Μαραθωνίου της Βοστόνης, την 15η Απριλίου.
  • Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) απέρριψε οριστικά την προσφυγή των «Μητέρων της Σρεμπρένιτσα», οι οποίες ζητούσαν να αναγνωριστεί η ευθύνη των Ολλανδών κυανόκρανων στην σφαγή που διαπράχθηκε το 1995 στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη από τις σερβικές δυνάμεις, κρίνοντας νόμιμη την ασυλία που έχει χορηγηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη.
  • Η διοικητική δικαιοσύνη της Γερμανίας απέρριψε το αίτημα να υπάρξει πλήρης άρση της μυστικότητας που ακόμη και σήμερα περιβάλλει τα αρχεία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ιδίως όσον αφορά το θέμα της φυγής στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Αργεντινή του ναζιστή εγκληματία πολέμου Άντολφ Άιχμαν.

Οικονομία

  • Mέχρι τις 31 Αυγούστου παρατείνεται ο χρόνος καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 από τους αγρότες ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ. Ο ΕΛΓΑ αποφάσισε την παράταση εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν έγκαιρα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
  • Στις 9:00 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για την επιλογή του αγωγού μεταφοράς του αζερικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Όλα δείχνουν ότι η κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ ΙΙ θα επιλέξει τον αγωγό TAP (Trans Adriatic Pipeline), που θα διέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, έναντι του ανταγωνιστικού Nabucco West, που θα συνέδεε την Τουρκία με την Αυστρία μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας.
  • Συνέχεια στην ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών για τους δείκτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, με όλους τους βασικούς να καταγράφουν σημαντικά κέρδη.

Αθλητισμός

  • Η Ισπανία επικράτησε με 7-6 στα πέναλτι την Ιταλία (0-0 κ.α. και παράταση) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Βραζιλία. Ο Μπονούτσι ήταν ο μοιραίος για την Σκουάντρα Ατζούρα αφού ήταν ο μοναδικός που αστόχησε στην διαδικασία των πέναλτι.
  • Η Ισπανία νίκησε με 2-1 τη Γαλλία και σημείωσε το απόλυτο στον όμιλό της, ενώ παρά την ήττα και οι Γάλλοι πέρασαν στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων. Και αυτό γιατί η Γκάνα νίκησε τις ΗΠΑ και οι Τρικολόρ τερμάτισαν δεύτεροι. Στους «16» και η Πορτογαλία και η Νιγηρία που νίκησαν με 5-0 την Κούβα και 1-0 την Ν.Κορέα αντίστοιχα. Πλέον η Γκάνα και η Ν.Κορέα θα πρέπει να περιμένουν μήπως περάσουν ως καλύτεροι 3οι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου