Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2013

  • Με μία προκήρυξη 19 σελίδων στο δικτυακό τόπο indymedia, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2013.
  • Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση των «συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», Κωνσταντίνο Σακκά. Η αναφορά της ΝΔ περί «κατηγορουμένων για αναρχία» προκάλεσε σχόλια για προσπάθεια ποινικοποίησης της αναρχίας.
  • Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αναλαμβάνει ο βουλευτής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας.
  • Τον κίνδυνο της παραγραφής ως προς τις ερευνώμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για σκέλος της υπόθεσης των λεγόμενων «μαύρων ταμείων της Siemens», επιχειρεί να προλάβει το Συμβούλιο Εφετών που με απόφαση του διαχωρίζει τη δικογραφία όσον αφορά στον πρώην υπουργό.
  • Σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγία στο Πόρτο Ράφτη, στο δρόμο προς τη Χαμολιά, κοντά στην οδό Χαράς. Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση σε λόφο και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το σημείο είναι δύσβατο. Δεν απειλήθηκαν κατοικίες.

Κόσμος

  • Τρόπους για συντονισμένη ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, με ειδικό βάρος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και απτά μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, θα αναζητήσουν οι «27» στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά στις Βρυξέλλες την Πέμπτη. Η όλη συζήτηση θα διεξαχθεί εν μέσω της συνεχιζόμενης «μάχης» για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, που μπορεί να απειλήσει τις δαπάνες κατά της ανεργίας και στήριξης των μικρομεσαίων.
  • Η Τουρκία ζήτησε από το Twitter να ιδρύσει ένα γραφείο εκπροσώπησης εντός της χώρας σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να συμμορφωθούν με το τοπικό νομικό πλαίσιο, επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Όταν ζητούνται πληροφορίες, θέλουμε να βλέπουμε κάποιον στην Τουρκία που μπορεί να τις παρέχει», είπε.
  • Η κυβέρνηση της Ιταλίας απέφυγε τον κίνδυνο διάσπασής της που είχε εγείρει η πρόταση να ακυρωθεί η αγορά των 90 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής F-35 για την Πολεμική Αεροπορία. Οι Ιταλοί βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση των δυο μεγαλύτερων κυβερνητικών εταίρων, του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) και του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), με βάση την οποία κάθε περαιτέρω δαπάνη για το πρόγραμμα αγοράς των μαχητικών F-35 εκ μέρους του ιταλικού Δημοσίου πρέπει να εγκρίνεται από το Κοινοβούλιο.
  • Βάζοντας τέλος σε τρεις ημέρες δημόσιας σιωπής και κατευνάζοντας τους φόβους για ταραχώδη παράδοση της εξουσίας στην Αλβανία, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα παραδέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης την ήττα του έναντι του επικεφαλής της αριστερής αντιπολιτευόμενης συμμαχίας Έντι Ράμα. «Χάσαμε αυτές τις εκλογές και όλη η ευθύνη για την ήττα βαραίνει μόνον έναν άνθρωπο, εμένα» δήλωσε ο 68χρονος Μπερίσα στους δημοσιογράφους.
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την άμεση φυλάκιση του βουλευτή Νάταν Ντονάντον, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2010 σε κάθειρξη 13 ετών για υπεξαίρεση χρημάτων, μία απόφαση πρωτοφανής από την ψήφιση του Συντάγματος της χώρας το 1988. Ο βουλευτής -παρότι καλύπτεται από ασυλία- οδηγείται πλέον στη φυλακή γιατί είχαν εξαντληθεί όλες οι δυνατές ακυρωτικές προσφυγές.

Οικονομία

  • Άλλη μία ημέρα κερδών ήταν για τις αγορές η Τετάρτη, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να ανακτούν έδαφος που είχαν χάσει την περασμένη εβδομάδα.
  • Κλιμακωτά, αναλόγως του αριθμού φορολογικού μητρώου, παρατείνεται μέχρι το τέλος Αυγούστου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, ενώ για τα νομικά πρόσωπα η νέα προθεσμία είναι μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. Δεν αναμένεται να δοθεί άλλη παράταση.
  • Η στρατηγική που χαράσσει ο ΟΤΕ για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας «κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων την Τετάρτη.

Αθλητισμός

  • Λύτρωση στο 86' για τη Βραζιλία, που με γκολ του Παουλίνιο νίκησε 2-1 την Ουρουγουάη και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Το ματς έγινε στο Μπέλο Οριζόντε και η «Σελεσάο» κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο ημίχρονο. Την Πέμπτη διεξάγεται ο έτερος ημιτελικός ανάμεσα στην Ισπανία και στην Ιταλία.
  • Παίκτης της Γιουβέντους είναι από το απόγευμα της Τετάρτης ο Κάρλος Τέβες. Ο Αργεντινός επιθετικός έτυχε αποθεωτικής υποδοχής κατά την άφιξή του στο Τορίνο, ενώ λίγες ώρες αργότερα, αφού πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το συμβόλαιό του και φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της ομάδας. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι πήρε το... ορφανό Νο10, το οποίο φόρεσε για τελευταία φορά ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο πριν από δύο χρόνια, όταν και έφυγε από τη Γηραιά Κυρία.
  • Η Αγγλία έμεινε στο 1-1 με τη Χιλή, ενώ με το ίδιο σκορ έληξε ο αγώνας της Κροατίας με το Ουζμπεκιστάν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 ετών. Στα άλλα δύο ματς της ημέρας, το Ιράκ επικράτησε με 2-1 της Αιγύπτου και η Ουρουγουάη με 2-0 της Νέας Ζηλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου