Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2013

  • Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί στην Κόρινθο, έξω από το πρώην στρατόπεδο στο οποίο κρατούνται μετανάστες. Επίσης από την Επιτροπή ζητείται η άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη.
  • Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη έως στιγμής αίτια, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα την Τρίτης, σε δασική έκταση με πεύκα στο Προκόπι του δήμου Κηρέως, στη βόρεια Εύβοια. Αργά το βράδυ η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
  • Υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας τις Κυριακές, τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά.
  • Οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν οι πρώτοι υπουργοί που πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης. Εξερχόμενος, ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την τρόικα παράταση του προγράμματος κινητικότητας στο Δημόσιο. «Θα δούμε» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα.
  • Ελεύθερος είναι πλέον ο σχεδιαστής Λάκης Γαβαλάς μετά από 14 μήνες κράτησης για χρέη προς το Δημόσιο, βγήκε μετά το μεσημέρι από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Λάκης Γαβαλάς, όπως και η αδελφή του Νότα, συγκατηγορούμενή για τη μη καταβολή ΦΠΑ, αποφυλακίστηκαν έπειτα από την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 4.000 ευρώ. Ο Λάκης Γαβαλάς είχε δηλώσει πως μεταβιβάζει στο Δημόσιο τα δικαιώματα του ακινήτου του στην Κάντζα.

Κόσμος

  • Συμφωνώντας ουσιαστικά με ένα από τα κεντρικά αιτήματα του δρόμου, το βραζιλιανικό Κογκρέσο απέρριψε την εμπρηστική PEC37, τροποποίηση που θα περιόριζε το δικαίωμα των εισαγγελέων να ερευνούν πολιτικούς. Ο νόμος είχε θεωρηθεί πως ευνοεί τη συγκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς. Παράλληλα, η πρόταση της προέδρου της χώρας για δημοψήφισμα συναντά σκεπτικισμό και αντιδράσεις από πολιτικούς και νομικούς. Σε απεργία καλούν στις 11 Ιουλίου τα κυριότερα συνδικάτα της χώρας, πρώτη κίνηση συμμετοχής στο κύμα διαδηλώσεων.
  • Περισσότεροι από 2.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν ξανά γύρω από την πλατεία Ταξίμ καταγγέλλοντας την απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο τον αστυνομικό που ευθύνεται για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 26χρονου διαδηλωτή Ετιέμ Σαρίσουλουκ. «Ζητούμε να λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι» φώναζαν οι διαδηλωτές, εκατοντάδες εκ των οποίων στέκονταν σε μικρή απόσταση από δεκάδες αστυνομικούς που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο κέντρο της πλατείας.
  • Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι-«θύμα συνωμοσίας των δικαστών» διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Φαρνέζε της Ρώμης με πρωτοβουλία του διευθυντή της δεξιάς εφημερίδας Il Foglio, Τζουλιάνο Φεράρα, και υπό το σύνθημα «Είμαστε όλοι πόρνες». Το «παρών» έδωσε και η νεαρή αρραβωνιαστικιά του Μπερλουσκόνι, Φραντσέσκα Πασκάλε, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Δεν είμαι πόρνη, ούτε και η Ρούμπι».
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε ετυμηγορία κατά διάταξη νόμου του 1965 για τα πολιτικά δικαιώματα η οποία προστατεύει πολίτες που ανήκουν σε μειονότητες από μέτρα τα οποία τυχόν θα πάρουν πολιτείες για να περιορίσουν τα εκλογικά δικαιώματα των ανθρώπων αυτών. Με την απόφαση δίνεται στην πράξη το δικαίωμα στις πολιτείες να ψηφίσουν εκλογικούς νόμους χωρίς έλεγχο από την κεντρική εξουσία, με τον κίνδυνο να εισάγουν αυτοί οι νόμοι έμμεσες διακρίσεις σε βάρος μειονοτήτων.
  • Στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του πατέρα της έχει βρεθεί και πάλι η 47χρονη Μαρίνα Μπερλουσκόνι μετά την καταδίκη για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ, μιλώντας για προκατειλημμένους δικαστές, θέατρο του παραλόγου και ένα δικαστικό σύστημα που «νοσεί». Η πρωτότοκη «σιδηρά» κόρη του Καβαλιέρε, που κρατά εδώ και χρόνια τα ηνία μιας τεράστιας αυτοκρατορίας, είναι η εκλεκτή διάδοχος. Όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στην πολιτική...

Οικονομία

  • Συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη, οι διαβουλεύσεις των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), καθώς παρά τη μαραθώνια συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής στο Λουξεμβούργο δεν υπήρξε πλήρης συμφωνία για τους όρους διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών. Στην πραγματικότητα το μόνο σημείο σύγκλισης των ευρωπαίων αξιωματούχων ήταν η προστασία των τραπεζικών λογαριασμών κάτω από τις 100.000 ευρώ.
  • Στην Αθήνα φτάνει σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος της Cosco Γουέι Τζιαφού και επίσημος λόγος της επίσκεψής του είναι τα εγκαίνια του προβλήτα 3 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά. Ο ισχυρός άνδρας της κινεζικής εταιρείας θα έχει επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Cosco ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το λιμάνι του Πειραιά.
  • Με αίτημα να σταματήσει η «ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των λιμανιών», η ΟΜΥΛΕ μαζί με άλλα σωματεία του ΟΛΠ, αποφάσισαν ενόψει των γενικών συνελεύσεων ΟΛΠ και ΟΛΘ να πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη στάσεις εργασίας από τις 12:00 έως 19:00 σε όλα τα λιμάνια. Η ΟΜΥΛΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «με ψεύτικα προπαγανδιστικά τεχνάσματα επιχειρεί να πείσει τη κοινή γνώμη ότι το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας θα φέρει την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης» και εξηγεί γιατί αυτό δεν ισχύει, αλλά και τι σκοπίμως κρύβεται.

Αθλητισμός

  • Ισόπαλη 0-0 αναδείχθηκε η εθνική Νέων (U20) με την αντίστοιχη του Μάλι, στον δεύτερο αγώνα της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας. Το ματς έγινε στο Γκαζιάντεπ και η ομάδα του Κώστα Τσάνα πήρε το βαθμό που χρειαζόταν για να φτάσει τους τέσσερις και ουσιαστικά να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του θεσμού μέσω του 4ου ομίλου. Σ΄ένα ισορροπημένο παιχνίδι, η εθνική έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν ο Μπουχαλάκης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι προ κενής εστίας στο 58'.Στο άλλο ματς του ομίλου, η Παραγουάη νίκησε με 1-0 το Μεξικό, το οποίο μετά από δύο αγωνιστικές δεν έχει ούτε βαθμό!
  • Στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και αποδεσμευμένος από την Αλκμάαρ θα βρίσκεται το μεσημέρι της Τετάρτης ο Έρικ Φάλκενμπεργκ! Ο Ολλανδός άσος αναμένεται στη χώρα μας στις 16:20 με πτήση από το Άμστερνταμ και θα έχει μαζί του την ελευθέρας από την ΑΖ που θα του δίνει το δικαίωμα να συζητήσει με τον Παναθηναϊκό τους όρους της συνεργασίας των δυο πλευρών, καθώς ακόμα δεν έχει επέλθει οριστική συμφωνία. Στο μεταξύ, με τον Παναθηναϊκό θα κάνει η Νόριτς την πρόβα τζενεράλε (10/8) εν όψει του αγώνα της πρεμιέρας του αγγλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Έβερτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου