Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2013

  • Δεν αποδέχθηκε, για προσωπικούς λόγους, τη θέση της υφυπουργού Υγείας η Σοφία Βούλτεψη. Τη θέση της παίρνει η κυρία Ζέτα Μακρή, η οποία από το 2011 είναι αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.
  • Για ανακύκλωση στα πρόσωπα που «δεν μπορεί να δώσει τεχνητές αναπνοές σε μια κυβέρνηση που καταρρέει» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θεωρεί «κομμένο και ραμμένο στα μνημονιακά μέτρα». Την εξουσία ασκούν οι επίτροποι της τρόικας, λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
  • Υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Ευ.Βενιζέλος στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο Δ.Αβραμόπουλος μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Π.Παπανιωτόπουλος στο υπουργείο Πολιτισμού. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναλαμβάνει ο Κυρ.Μητσοτάκης, το Υποδομών ο Μ.Χρυσοχοΐδης, το Υγείας ο Αδ.Γεωργιάδης, ενώ στο Εργασίας παραμένει ο Γ.Βρούτσης. Καμία αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών. Yφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ο Π.Καψής. Την Τρίτη στις 12:30 η ορκωμοσία.
  • Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16:00 σε δασική έκταση με πεύκα στο Δήλεσι Βοιωτίας. Την ίδια περίπου ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση και στο Κρυονέρι Αττικής. Οι φωτιές τέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας υπό έλεγχο.
  • Μία ώρα διήρκεσε η «γόνιμη συνάντηση» που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με κύριο θέμα τον ανασχηματισμό. Στόχος είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να έχει οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί «μέχρι το βράδυ». Εντούτοις, η πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αρχίσει ήδη ο κύκλος των τηλεφωνημάτων, προς τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Κόσμος

  • Ένοχο για κατάχρηση εξουσίας και συνέργια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία έκρινε το δικαστήριο του Μιλάνου τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση της Ρούμπι Καρίμα, επιβάλλοντας ποινή φυλάκιση επτά ετών και εφ' όρου ζωής στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η απόφαση για τον πρώην πρωθυπουργό δεν θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, καθώς εκκρεμεί έφεση. Ο ίδιος μιλά για απόφαση που είναι «προσβολή προς όλους τους ιταλούς που με εμπιστεύθηκαν και στήριξαν την στράτευσή μου υπέρ της χώρας».
  • Η Ουάσινγκτον περιμένει από τη Ρωσία να εξετάσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την απέλαση του Σνόουντεν στις ΗΠΑ, ανέφερε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος. Όπως εκτιμούν οι ΗΠΑ ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι ακόμη στη Ρωσία, σε κάθε περίπτωση όμως η Ουάσινγκτον είναι σε επαφή με τις χώρες από τις οποίες ο πρώην συνεργάτης της NSA θα περάσει ή αναμένεται να καταλήξει. Σχολίασε δε με αρκετά ειρωνικό τρόπο την επιλογή των χωρών όπου (φέρεται να) επιθυμεί να καταφύγει ο καταζητούμενος Σνόουντεν.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Με καταμετρημένο μικρό ακόμη τμήμα των ψήφων στις αλβανικές εκλογές για το νέο Κοινοβούλιο, ο σχηματισμός της αντιπολίτευσης υπό τον Έντι Ράμα εμφανίζεται να προηγείται έναντι του συνασπισμού του Σαλί Μπερίσα, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία. Οι δυνάμεις υπό τον Ράμα εμφανίζονται να έχουν 84 από τις 140 έδρες ο συνασπισμός της κυβέρνησης βρίσκεται στις 56, αν και μένει ακόμη μεγάλο μέρος των εκλογικών τμημάτων να προσμετρηθούν. «Σαρωτική η νίκη μας» λέει ο Ράμα, συνιστά υπομονή ως το τέλος της καταμέτρησης. Τεχνικού περιεχομένου προβλήματα αμαύρωσαν τη διαδικασία, λέει ο ΟΑΣΕ.
  • Οι εξεγέρσεις και τα κινήματα διεκδίκησης των τελευταίων ετών σε όλο τον κόσμο, πέρα από τοπικά, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, δείχνουν ότι η «γλώσσα» και η μορφή τους τείνουν να αποκτήσουν παγκόσμια χαρακτηριστικά, επισημαίνει το BBC, που σημειώνει ότι ο κύριος όγκος των διαδηλωτών είναι νέοι, μορφωμένοι, και έμπειροι πλέον χρήστες του διαδικτύου.

Οικονομία

  • Το ΔΝΤ δημοσιοποίησε διακριτικά μια μελέτη για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, στην οποία γίνεται σύγκριση της οικονομικής επιβάρυνσης που έχει κάποιος που πληρώνει κανονικά τους φόρους του με τις οικονομικές και άλλες επιπτώσεις που έχει κάποιος που φοροδιαφεύγει. Το συμπέρασμα είναι ότι οι νόμοι και οι πρακτικές στη χώρα δεν αποτρέπουν τη φοροδιαφυγή, αντίθετα ο συνεπής φορολογούμενος πληρώνει περισσότερα από τον φοροφυγά. Έτσι, το ΔΝΤ εξηγεί με συγκεκριμένα παραδείγματα γιατί είναι παράλογο να πληρώνεις φόρους στην Ελλάδα.
  • Συνταγματικό και νόμιμο κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που έγινε τον Μάρτιο του 2012. Η δημοσίευση της σχετικής απόφασης αναμένεται με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου 2013).
  • Με στόχο τη διευκόλυνση της επανόδου της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας στις αγορές, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης EFSF ενέκρινε την παράταση της ωρίμανσης των δανείων στήριξης μέχρι κατά επτά χρόνια. Μέχρι στιγμής, ο μηχανισμός έχει δεσμεύσει 17,7 δισ. ευρώ για το ιραλνδικό πρόγραμμα και 26 δισ. ευρώ για το πορτογαλικό πρόγραμμα.

Αθλητισμός

  • Την απόφαση να μην προσφύγουν στο CAS πήραν στον Παναθηναϊκό μετά και τη συμβουλή που έλαβαν από ειδικό γραφείο στο εξωτερικό αρμόδιο για ανάλογες υποθέσεις. Οι «πράσινοι» μπορεί να πιστεύουν ότι διαθέτουν πλήρη φάκελο, όμως δεν θέλησαν να έρθουν σε «μετωπική» με την UEFA για ευνόητους λόγους. Αρχικά οι «πράσινοι» είχαν σκοπό να απευθυνθούν στο αθλητικό δικαστήριο μετά την απόφαση της UEFA να μην εγκρίνει τον φάκελο της ομάδας και να την αποκλείσει από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης σεζόν, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως τελικά δε θα γίνει.
  • Αγώνα κομβικής σημασίας χαρακτήρισε ο Κώστας Τσάνας την αναμέτρηση της Τρίτης (21:00) που θα δώσει η Εθνική Νέων με το Μάλι, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τουρκίας. Μετά τη νίκη επί του Μεξικού στην πρεμιέρα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει από πολύ νωρίος την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της αφρικανικής ομάδας. Νοκ άουτ ο Λυκογιάννης.
  • Ο Γιάννης Μανιάτης θα φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού μέχρι το 2017, καθώς το βράδυ της Δευτέρας (24/6), οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη επέκταση της συνεργασίας τους με τον διεθνή άσο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε προτείνει νέο συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων στον έμπειρο αμυντικό και μετά την συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, έγινε γνωστό ότι ο Μανιάτης θα συνεχίσει να φοράει τα ερυθρόλευκα μέχρι και το καλοκαίρι του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου