Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2013

  • Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης δηλώνει ότι θα υποστηρίξει ένα νέο κεντροαριστερό σχήμα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει ηγετικές φιλοδοξίες. Υπογραμμίζει ότι σε ένα τέτοιο σχήμα δεν χωρούν εγωισμοί, ότι θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από σοβιετικού τύπου αντιλήψεις για το κράτος, καθώς και από κομματικές και πελατειακές αντιλήψεις. Τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ικανός να κυβερνήσει και ότι η Δεξιά στην Ελλάδα έχει ακόμη πιο σοβιετικού τύπου αντίληψη για το κράτος κι από το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, μιλά για την ΕΡΤ και εξηγεί πως χειρίστηκε ο ίδιος τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης.
  • Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις των επιτελείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και η κατάρτιση νέας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Οι Αντ.Σαμαράς και Ευ.Βενιζέλος σβήνουν και γράφουν ονόματα υποψηφίων μελών της νέας κυβέρνησης, ενώ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους. Όπως όλα δείχνουν η νέα κυβέρνηση θα λάβει μορφή τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.
  • Την άποψη ότι η νέα κυβέρνηση με τη νέα προγραμματική συμφωνία θα πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή εκφράζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που αναλύουν όλες τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, όπως και άλλες επιλογές και το τι θα πράξει τελικά θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις της κυβέρνησης. Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, η κυβέρνηση είναι «πολιτικά νεκρή».
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, στη θέση Σκαλιστήρι. Πυκνός μαύρος καπνός που αναδύεται από το εργοστάσιο είναι ορατός από πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου. Επί τόπου η πυροσβεστική, που δίνει μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
  • Ένας 44χρονος ιδιοκτήτης φούρνου και ψησταριάς, ελληνικής υπηκοότητας, καθώς και ένας υπάλληλος του 21 ετών, συνελήφθησαν για εμπρησμό από πρόθεση, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική περιοχή στον Άγιο Γεώργιο Κορωπίου και απείλησε βιοτεχνίες και άλλα κτίσματα.

Κόσμος

  • Κλίμα έντασης και αβεβαιότητας διαμορφώνεται στην Αλβανία με αμφότερους τους Σαλί Μπερίσα και Έντι Ράμα να διεκδικούν τη νίκη στις κάλπες που αμαυρώθηκαν από την ανταλλαγή πυρών με θύμα υποστηρικτή της αντιπολίτευσης και καταγγελίες για παρατυπίες. Τη Δευτέρα αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα μίας αναμέτρησης που παρακολουθείται στενά από την ΕΕ και τη Δύση, και για μια ακόμη φορά υπονομεύει αντί να ενισχύσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.
  • Ο καταζητούμενος υπάλληλος της CIA που αποκάλυψε το πρόγραμμα παρακολουθήσεων Prism ζήτησε άσυλο στον Ισημερινό, ακολουθώντας όπως φαίνεται τα χνάρια του Τζούλιαν Άσανζ του WikiLeaks. Την Κυριακή ο Σνόουντεν πέταξε από το Χονγκ Κονγκ στη Μόσχα, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρεσβευτή του Ισημερινού, συνοδευόμενος μάλιστα από εκπρόσωπο του WikiLeaks.
  • Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 4,4 βαθμών σημειώθηκε στις 17.01 ώρα Ιταλίας (18.01 ώρα Ελλάδος) την Κυριακή με επίκεντρο την Τοσκάνη. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός -εξαιτίας και του μικρού εστιακού βάθους (περίπου 9,5 χλμ)- στην κεντρική και βόρεια Ιταλία, προκαλώντας φόβο στους κατοίκους. «Ταρακουνήθηκαν» και οι παραλίες στην Βερζίλια, όπου οι λουόμενοι έφυγαν τρομαγμένοι τρέχοντας προς τα αυτοκίνητά τους. Δεν υπήρξαν άμεσα πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.
  • Διακήρυξη-προειδοποίηση ότι είναι έτοιμος να «σώσει το έθνος» και δεν θα επιτρέψει «επίθεση κατά της θέλησης του λαού» και διολίσθηση της χώρας σε «ανεξέλεγκτη σύγκρουση» έρχεται εκ μέρους του στρατού της Αιγύπτου εν όψει των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης την προσεχή εβδομάδα ενάντια στον Μοχάμεντ Μόρσι. Σε μία από τις ισχυρότερες παρεμβάσεις αφότου παρέδωσε την εξουσία στον ισλαμιστή πρόεδρο έναν χρόνο πριν, ο στρατός καθιστά σαφές ότι θα επέμβει υπέρ των διαδηλωτών εάν βρεθούν στο στόχαστρο υποστηρικτών του Μόρσι...
  • Στη Μόσχα φέρεται να έφτασε από το Χονγκ Κονγκ ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πληροφοριοδότης που αποκάλυψε το πρόγραμμα παρακολουθήσεων Prism και κατηγορείται τώρα από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία. Αμερικανός γερουσιαστής υποστήριξε ότι ο Πούτιν «πιθανότατα γνώριζε και ενέκρινε» το ταξίδι, ενώ στην υπόθεση δεν αποκλείεται να έχει αναμιχθεί και η Κίνα.

Οικονομία

  • Σε αυτόματη διασταύρωση των στοιχείων που υποβάλλονται με τις φορολογικές δηλώσεις θα προχωρούν από φέτος τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών -αυτό σημαίνει ότι πολλοί φορολογούμενοι ίσως κληθούν στις εφορίες προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα «ύποπτα» στοιχεία.
  • Η ομαλή καταβολή των συντάξεων είναι εγγυημένη στον κρατικό προϋπολογισμό, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας πως πέρυσι καλύφθηκε από αυτόν σχεδόν το ήμισυ της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Ο υπουργός σημειώνει επίσης τους υπολογισμούς για αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων από τη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, την σταθεροποίηση της απασχόλησης και την αύξηση των ελέγχων για την ανασφάλιστη εργασία.
  • Για πρώτη φορά, το υπουργείο Οικονοιμικών ενεργοποιεί μαζικά τις διατάξεις για πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, βάζοντας στο στόχαστρο 4.000 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στην εφορία πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά τους χρέη αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Σύμφωνα με το «France Football» ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Φλοράν Μαλουντά, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Τσέλσι! Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, με τον 33χρονο μέσο να είναι έτοιμος να υπογράψει, μέσα στις επόμενες ώρες, συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με τους «ερυθρόλευκους».
  • Η Ισπανία επικράτησε πολύ εύκολα με 3-0 της Νιγηρίας, προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλό της. Ετσι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών θα αγωνιστεί με την Ιταλία σε μια επανάληψη του περυσινού τελικού στο Euro. Πρόκριση και για την Ουρουγουάη με το εντυπωσιακό 8-0!
  • Κορυφώνονται οι αντιδράσεις όσον αφορά την διεξαγωγή του ΠαγκοσμίουΚυπέλλου αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2014 και 2016 αντίστοιχα. Οι Βραζιλιάνοι λοιπόν μετά τις πολλές και καθημερινές διαδηλώσεις που κάνουν, με αφορμή την διεξαγωγή του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, αποφάσισαννα δείξουν την διαφωνία τους με έναν διαφορετικό τρόπο. «Φυτεύοντας»μπάλες στην πιο διάσημη παραλία του κόσμου αυτή της Κόπα Καμπάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου