Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2013

  • «Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται να συνεχίζει την πολιτική του σκοταδισμού στις δημόσιες συχνότητες. Οι ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι και ανυπόστατες και άκυρες» τονίζει σε νέα ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, επαναλαμβάνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο στην Αγ.Παρασκευή. «Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του κ. Στουρνάρα για εγκατάλειψη των θέσεων εργασίας και των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
  • «Οι όποιες διαφωνίες εκφράστηκαν μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά το πλασάρισμά της στον λαό» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι καμία «κυβερνητική μεταμφίεση» δεν αποτελεί λύση για τον λαό. «Η λύση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ» υποστηρίζει.
  • Σε ύφεση βρίσκονται όλα τα πύρινα μέτωπα στην Αττική. Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου εκδηλώθηκαν 29 φωτιές σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 12 στο Λεκανοπέδιο. Οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώθηκαν στις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή Αμφιάρειο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, σε δασική περιοχή στον Αγ.Γεώργιο Κορωπίου και σε δασική έκταση στους Θρακομακεδόνες. Από τις πυρκαγιές δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.
  • Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, τονίζοντας ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα που προκύπτει μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ «θα κλιμακώσει την ακραία μνημονιακή πολιτική της λιτότητας» και «την επίθεση σε βάρος λαού και εργαζομένων». Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι «η κυβέρνηση καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας του μνημονίου» και το ΚΚΕ κάνει λόγο για «μεταμφιέσεις της κυβέρνησης» που «υποκλίνεται στον καπιταλιστικό "μονόδρομο" και την ΕΕ».
  • Σε τεταμένο κλίμα έγινε το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων κατά την οποία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Μέγαρο Μαξίμου μαρτυρούν οι διάλογοι μεταξύ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.

Κόσμος

  • Σε σιωπηλή και ειρηνική διαμαρτυρία για τα τέσσερα θύματα της αντικυβερνητικής εξέγερσης των τριών τελευταίων εβδομάδων επέστρεψαν το Σάββατο χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ, την ώρα που ο πρωθυπουργός Ερντογάν επανέφερε το σενάριο των ξένων κέντρων ως υποκινητών των διαδηλώσεων. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδραντλίες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές στο Ταξίμ.
  • Νίκη και μόνο τη νίκη επιδιώκουν οι δύο βασικοί διεκδικητές της πρωθυπουργίας στην Αλβανία, ο Σαλί Μπερίσα, μία από τις κεντρικές φιγούρες στο μετακομμουνιστικό πολιτικό σκηνικό, και ο Έντι Ράμα, επιτυχημένος δήμαρχος Τιράνων, οι οποίοι κατέρχονται επικεφαλής μεγάλων εκλογικών συνασπισμών. Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε την Παρασκευή χωρίς σοβαρά επεισόδια, διαφωνίες έχουν ωστόσο ανακύψει για τη σύνθεση της εκλογικής επιτροπής που θα εκδώσει τα αποτελέσματα. Χιλιάδες ψηφοφόροι που ζουν στην Ελλάδα πέρασαν τα σύνορα για να ψηφίσουν...
  • Παρά την κατευναστική διάθεση που έδειξε η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και τις υποσχέσεις για αντιμετώπιση της διαφθοράς και γενικότερα ένα καλύτερο κράτος, οι διαδηλωτές δεν εγκαταλείπουν τις διεκδικήσεις τους και κατεβαίνουν εκ νέου στους δρόμους. Η Ρούσεφ, μετά από σιωπή αρκετών ημερών και αφού είχε προηγηθεί η οριακή νύχτα της Πέμπτης όταν ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα, υποσχέθηκε να συναντηθεί με τους επικεφαλής των διαδηλώσεων, αλλά και αξιωματούχους για την εξεύρεση λύσεων.
  • Περίπου 80.000 άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της κοινότητας των αλεβιτών, πραγματοποίησαν διαδήλωση το Σάββατο στην Κολωνία κατά της κυβέρνησης του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Αίτημα η άμεση διεξαγωγή εκλογών ενώ το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν η «Ταξίμ είναι παντού. Η αντίσταση είναι παντού. Ας τελειώνουμε με τη δικτατορία του Ερντογάν».
  • Αποστολή «επείγουσας υλικοτεχνικής και εξοπλιστικής βοήθειας» προς τους αντάρτες ώστε να μπορούν αντιμετωπίζουν τις «ωμές επιθέσεις του καθεστώτος» αποφάσισαν οι «Φίλοι της Συρίας» που συνεδρίασαν στο Κατάρ, στηρίζοντας ανοιχτά και σχεδόν ομόθυμα τους αντάρτες. Η βοήθεια θα διοχετευθεί μέσω του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Πολιτική διευθέτηση «δεν μπορεί να υπάρξει», δήλωνε χαρακτηριστικά απηχώντας το κλίμα ο πρωθυπουργός του Κατάρ.

Οικονομία

  • Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων για τις συναλλαγές του ημερολογιακού έτους 2012, ο οποίος ξεκινά την 25η Ιουνίου 2013, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Οι νέες ημερομηνίες.
  • Χωρίς αποτέλεσμα -αλλά αν κρίνει κανένας από τις δηλώσεις όχι μακριά από μια κοινή γραμμή- κατέληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από πολύωρες συνομιλίες το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ σχετικά με τους νέους κανόνες που θα διέπουν την εκκαθάριση των τραπεζών. «Είμαστε κοντά, όμως δεν έχουμε ακόμη ένα τελικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Β.Σόιμπλε έπειτα από 19 ώρες συνομιλιών. Νέα συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.
  • Την πρόθεσή του να εξαιρέσει τις υποδομές ύδρευσης από το σχέδιο οδηγίας για την Ανάθεση Συμβάσεων Παραχώρησης εξέφρασε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί και τις διαμαρτυρίες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί «από την πίσω πόρτα» να σπρώξει τα κράτη-μέλη προς την ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού.

Αθλητισμός

  • Σε ένα παιχνίδι δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον (έχουν προκριθεί και οι δύο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών) η Βραζιλία επικράτησε 4-2 της Ιταλίας, διατηρώντας την παράδοση που τη θέλει εδώ και 31 χρόνια να μην έχει χάσει σε επίσημη διοργάνωση από τους Ιταλούς.
  • Παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Ηλίας Βούρας της Νίκης Βόλου, που ανακοινώθηκε και επίσημα από την Ένωση. Αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις των πλέι οφ της Β΄ εθνικής κατηγορίας, με τη Νίκη Βόλου, ο 25χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε για τέσσερα χρόνια με την ΑΕΚ και αποτελεί την τρίτη φετινή μεταγραφή της ομάδας, μετά τους Γεωργέα και Σταθάκη.
  • Τον δρόμο της πρόκρισης στην επόμενη φάση άνοιξε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 της Τουρκίας. Η ομάδα του Κώστα Τσάνα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ έκανε μεγάλη εμφάνιση απέναντι στο εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Μεξικό επικρατώντας 2-1 και κάνοντας το πρώτο βήμα. Tα γκολ πέτυχαν ο Μπουχαλάκης (16') και ο Κολοβός (89')...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου