Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Οι Κρήτες τιμούν την 100ή επέτειο της Ενωσης, Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2013

Της Ελένης Καλογερά

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αρχίζει σήμερα Σάββατο, 29 Ιουνίου, το 43ο Εθνικό συνέδριο της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής, με ανάδειξη την εκατοστή επέτειο από την Ενωση της Μεγαλονήσου Κρήτης με την Ελλάδα. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Ακρον του Οχάιο, με διαμονή και κέντρο εργασιών και εκδηλώσεων τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του «Sheraton Suites Akron / Cuyahoga Falls».
Το Παράρτημα της Ενωσης στο Οχάιο έχει αναλάβει την οργάνωση του συνεδρίου. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η κ. Κούλα Κουντή. Πέρα από την ελκυστική περιοχή του Ακρον, για τους συνέδρους από όλη την Αμερική, το τοπικό τμήμα της Παγκρητικής έχει προετοιμαστεί για την εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία τους, όπως και ο Κρητικός μουσικός της περιοχής.
Στο εορταστικό πνεύμα της 100ής επετείου από την Ενωση Κρήτης-Ελλάδας, «εκατό» μέλη χορευτές από διάφορους συλλόγους της Παγκρήτιας Ενωσης, ανεξαρτήτου ηλικίας, με τις οδηγίες των χοροδιδασκάλων τους, ντυμένοι τη δική τους κρητική φορεσιά, θα συμμετάσχουν στον επίσημο χορό του συνεδρίου, στο συνεδριακό κέντρο «John S. Knight», την Τετάρτη 3 Ιουλίου. Επίσημοι προσκεκλημένοι από την Κρήτη θα αναφερθούν στην ιστορία της Ενωσης.
Με ιδιαίτερη χαρά, όπως είπε στον «Ε.Κ.» ο κ. Σταύρος Αντωνακάκης, αντιπρόεδρος της Ενωσης, από το Σύλλογο «Κνωσός», Φιλαδέλφεια, αναμένεται τα μέλη να υποδεχτούν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ. Ειρηναίο, τη Δευτέρα το βράδυ. Θα συμμετάσχει, επίσης, και ο Αντώνης Τσουρδαλάκης, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, που έρχεται από την Αυστραλία.
Σύμφωνα με την και έως σήμερα ανταπόκριση, θα εκπροσωπηθούν και οι 88 Κρητικοί Σύλλογοι στις εργασίες και, κατ’ επιλογή, στο παράλληλο πρόγραμμα του συνεδρίου, που θα διαρκέσει σχεδόν μία εβδομάδα, από τις 29 Ιουνίου ώς τις 4 Ιουλίου, είπε ο κ. Αντωνακάκης. Εγγραφές των συνέδρων, πέρα από τις αρχικές του Σαββάτου 29/6, θα γίνονται και κάθε μέρα πλην Τετάρτης και Πέμπτης.
Οι αναδεδειγμένες εκδηλώσεις του Συνεδρίου είναι:
Σάββατο 29/6, η εορταστική βραδιά υποδοχής από το παράρτημα του Οχάιο, Κυριακή 30/6, ο εκκλησιασμός στον ναό της Αναλήψεως με μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των τεθνεόντων προέδρων και μελών της Ενωσης, καθώς και Αρτοκλασία, Δευτέρα 1/7, η απονομή βραβείων γυναικών στη διάρκεια επίσημου δείπνου και συναυλία, Τρίτη 2/7, κρητική βραδιά και παρουσίαση κρητικών χορών, Τετάρτη 3/7 ο επίσημος χορός μετά δείπνου της Ενωσης και Πέμπτη 4/7 ο αποχαιρετισμός με εορταστική βραδιά και επίδειξη πυροτεχνημάτων.
Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως και την 4η Ιουλίου και θα είναι 7ωρης διάρκειας.
Το Παράλληλο Πρόγραμμα εργασιών του Συνεδρίου περιλαμβάνει ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, αθλητισμό και τουρισμό.
Στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα αναφέρεται η κρητική βραδιά και οι χοροί (2/7) με κρητικό συγκρότημα, λύρα και λαούτο.
Οι χορευτές έχουν εκπαιδευτεί στην ερμηνεία των χορών στις διάφορες πόλεις των ΗΠΑ όπου και ζουν.
Μετά από κάθε βραδινή εκδήλωση ακολουθεί νυχτερινή διασκέδαση.
Το αθλητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει Football, στο Football Hall of Fame (2/7) και γκολφ, στο Firestone Golf Course (3/7).
Το περιηγητικό-τουριστικό περιλαμβάνει καθημερινές επισκέψεις στο Ακρον και ψώνια στο «Aurora Farms Outlet Mall». Στις 3/7 επίσκεψη στο Κλίβελαντ, στο «Rock and Roll Hall of Fame», στο «Great Lakes Science Center», καθώς και στο «Horseshoe Casino».
Επίσης, Ζωολογικό Κήπο και Μουσείο, Stan Hywet & Gardens, Akron Aeros Baseball Game Canal Park, Hale Farm & Village.
Αλλες εκδηλώσεις των μελών του Συνεδρίου είναι το κρητικό πικνίκ και το γλέντι των Κρητών Alumni Network (CAN), στις 30/6. Επίσης έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στους Amish.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου