Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Η Journal News έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με οπλοφόρους της «διπλανής πόρτας»

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για δημοσίευμα με ονόματα κατόχων όπλωνΣάββατο, 29 Δεκεμβρίου, 2012

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για δημοσίευμα με ονόματα κατόχων όπλων

Ο επίμαχος διαδραστικός χάρτης για τη κομητεία Γουέστσεστερ. Οι κόκκινες κουκίδες αποκαλύπτουν, με το πάτημα τους, το όνομα, τη διεύθυνση και το είδος των όπλων που κατέχουν όσοι διαθέτουν νόμιμη άδεια οπλοφορίας.

Σάλο και αρνητικές αντιδράσεις μεταξύ των φανατικών υποστηρικτών της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Journal News» που είχε τα στοιχεία ταυτότητας των κατόχων όπλων σε τρεις περιοχές της Νέας Υόρκης.
Το ρεπορτάζ με τίτλο «Ο οπλοφόρος της διπλανής πόρτας: Τι δεν ξέρετε για τα όπλα της γειτονιάς σας» έκανε γνωστά προσωπικά δεδομένα (ονόματα και διευθύνσεις) των κατοίκων που φέρουν νομίμως όπλα στις δυο κομητείες του Γουέστσεστερ και του Ρόκλαντ: από το δημοσίευμα πρόκυπτε πως περίπου 44.000 άνθρωποι -δηλαδή 1 στους 23 ενήλικες- έχουν άδεια οπλοκατοχής, σύμφωνα με τη λίστα της εφημερίδας, ενώ μπορούν να αγοράζουν καραμπίνες χωρίς καν άδεια.
Μάλιστα, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας υπήρχε ένας διαδραστικός χάρτης, πάνω στον οποίο μπορούσε κάποιος να «κλικάρει» με το ποντίκι του και να δει το όνομα, τη διεύθυνση καθώς και τα είδη όπλων που έχει κάθε κάτοχος άδειας. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο η λίστα είχε διαδοθεί στο Facebook, όπου ξέσπασε διαμάχη για το αν η εφημερίδα έπρεπε να δημοσιεύσει τα προσωπικά δεδομένα ή όχι.
«[Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατόχων όπλων] είναι κάτι που γίνεται σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα κι όχι ατόμων που δικαιούνται νομίμως να κατέχουν όπλα», τονίζει ο δημοσιογράφος Κέρτις Μαένζα, ενώ ο συνάδελφος του Τζόζεφ Κόνκλιν προσθέτει πως «η δημοσιοποίηση είναι λάθος, γιατί με το να επισημαίνεις τα σπίτια, ο ιδιοκτήτης των οποίων διαθέτει όπλο, είναι σαν αν λες στους διαρρήκτες "πηγαίνετε στο διπλανό σπίτι, που δεν θα υπάρχει περίπτωση κάποιος να σας απειλήσει με ένα όπλο", άρα η κίνηση αυτή θα έχει αντίθετα αποτελέσματα».
Το ίδιο λάβροι εμφανίζονται και ορισμένοι από τους κατόχους όπλων που ξαφνικά είδαν το όνομά τους να διακινείται σε μια λίστα στο Διαδίκτυο. «Για ποιο λόγο οι γείτονες μου πρέπει να γνωρίζουν πως έχω όπλο σπίτι μου;», αναρωτιέται ο Ντέιβ Τριλιάνος, κάτοικος της πόλης Μάχοπακ, λέγοντας «οι πληροφορίες αυτές θα έπρεπε να είναι απολύτως προσωπικές. Εγώ δεν συνιστώ απειλή για τον γείτονα μου, ούτε για κανέναν άλλον».
Μετά τη δημοσίευση, η εφημερίδα χρειάστηκε να υπερασπιστεί την απόφασή της, τονίζοντας ότι το άρθρο περιλαμβάνει τις απόψεις και των δύο πλευρών στο ζήτημα της οπλοκατοχής, το οποίο συζητείται έντονα στις ΗΠΑ έπειτα από το φοβερό λουτρό αίματος στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ.
«Νιώθουμε πως μετά το μακελειό στο σχολείο Σάντι Χουκ, που έγινε με νόμιμα όπλα, έπρεπε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας όσες περισσότερες πληροφορίες διαθέταμε σχετικά με κατόχους όπλων στις περιοχές που κυκλοφορεί η εφημερίδα μας», έγραψε η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας, Σίντι Ρόιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου