Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Guardian: Πως η Θάτσερ διέλυσε το κράτος πρόνοιας της Βρετανίας


Guardian: Πως η Θάτσερ διέλυσε το κράτος πρόνοιας της Βρετανίας
Η Σιδηρά κυρία ανησυχούσε για το δημόσιο πρόσωπο των πολιτικών της επιλογών
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου, 2012


Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Τζέφρι Χόου βρίσκονταν πίσω από ένα πολιτικά τοξικό σχέδιο διάλυσης του κράτους πρόνοιας το 1982, αποκαλύπτουν έγγραφα της Ντάουνινγκ Στριτ που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Αν και η Θάτσερ αρνήθηκε ότι εξέταζε σοβαρά τέτοια μέτρα, έγγραφα δείχνουν ότι πίεζε για πιο ριζοσπαστικές αποφάσεις και ότι ανησυχούσε περισσότερο να μην διαρρεύσει στη δημοσιότητα έκθεση που προκάλεσε κυβερνητικό «αντάρτικο», παρά για τα όσα αυτή ανέφερε περί «τέλους του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση των Τόρις με πρωθυπουργό τη Μάργκαρετ Θάτσερ εξέταζε το ενδεχόμενο υποχρεωτικών διδάκτρων στα σχολεία και το τέλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).
Η Θάτσερ προσπάθησε στη συνέχεια να αποστασιοποιηθεί από τα σχέδιο, μετά από «εξέγερση» της κυβέρνησής της.
Όπως αναφέρουν τα έγγραφα, η κυβέρνηση εξέταζε τεράστιες μειώσεις σε δημόσιες υπηρεσίες.
«Αυτό, φυσικά, θα σημάνει το τέλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας» ανέφερε εμπιστευτικό κυβερνητικό υπόμνημα από επίσημη δεξαμενή σκέψης, τον Σεπτέμβριο του 1982.
Ο Νάιτζελ Λόσον, τότε υπουργός Ενέργειας, δήλωσε ότι η έκθεση της επίσημης δεξαμενής σκέψης (CPRS) για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της μείωσης των δαπανών στον δημόσιο τομέα «σχεδόν προκάλεσε εξέγερση στο υπουργικό συμβούλιο».
Στα απομνημονεύματά της, η ίδια η Θάτσερ αναφέρει: «Τρομοκρατήθηκα όταν είδα την έκθεση. Ανέφερα ότι σίγουρα θα διαρρεύσει και θα δώσει τη λάθος εντύπωση. Ήταν όλα ανοησίες» γράφει, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις δεν ελήφθησαν ποτέ σοβαρά υπόψη από την ίδια ή τους υπουργούς της.
Ωστόσο, τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το έγγραφο συζητήθηκε σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στις 9 Σεπτεμβρίου του 1982.
Δείχνουν ότι η Θάτσερ και ο Χόου πίεζαν από τη Φεβρουάριο τη δεξαμενή σκέψης για ριζοσπαστικές αποφάσεις και ότι ο Χόου συνέχισε να τις υπερασπίζεται ακόμα και μετά το κυβερνητικό «αντάρτικο».
Η Θάτσερ αναγκάστηκε να δηλώσει το 1982 ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ασφαλές με μας».
Ωστόσο, τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας φοβόταν περισσότερο μη διαρρεύσει το έγγραφο, παρά ανησυχούσε για τη φύση των προτάσεων.
Τα έγγραφα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Εθνικό Αρχείο της Βρετανίας, καθώς πέρασαν 30 χρόνια από τη σύνταξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου