Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Παζάρια μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στην Ουάσιγκτον πριν το “γκρεμό” (Fiscal Cliff)

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου, 2012

Μεθαύριο Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου λήγει και ο χρόνος που έχει η Αμερικάνικη Βουλή και η Γερουσία να ψηφίσει σε εφαρμογή το οικονομικό πακέτο του προϋπολογισμού όπου θα πρέπει να ανέβουν οι φόροι για να περιοριστεί το έλλειμμα το οποίο καλπάζει κάθε χρόνο και ήδη βρίσκεται στον αστρονομικό αριθμό στα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια ($16,000,000,000,000.00). Στόχος είναι ότι μέσα σε 10 χρόνια με περικοπές και με αύξηση των φόρων θα ελαττωθεί το έλλειμμα κατά 1 τρισεκατομμύριο.
Στην πραγματικότητα παίζεται ένα βαρύ πολιτικό παζάρι και τόσο οι μεν όσο οι δε θέλουν να φανεί ότι πέρασε το δικό τους.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα άφησε τις διακοπές του στη Χαβάη και επέστρεψε μήπως μπορέσει και βρει μία χρυσή τομή μεταξύ της Δημοκρατικής πλειοψηφίας της Γερουσίας και της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή. Έτσι κάλεσε χθες για άλλη μία φορά τους αξιωματούχους και από τα δύο κόμματα να βρουν τη λύση η οποία σε νούμερα παίζετε σε 800 δις δολάρια με 1,2 τρις δολάρια σε 10 χρόνια. Στο τέλος της χθεσινής συνάντησης των δύο επιτελείον και του Προέδρου Ομπάμα ο τελευταίος είπε ότι πλησιάζουμε στη λύση.
Πληροφορίες μας λένε ότι μάλλον το θέμα θα κλίσει με τη χρυσή τομή να είναι το 1 τρισεκατομμύριο. Μάλιστα ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι εάν δεν βρεθεί λύσει μεταξύ του προέδρου της Γερουσίας Δημοκρατικού Harry Reid (Δημοκρατικός από την Νεβάδα) και του Προέδρου της μειοψηφίας της Γερουσίας Ρεπουμπλικάνου Mitch McConnell από το Κεντάκυ θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Γερουσίας να φέρει το θέμα προς ψηφοφορία σε μικρότερο μέγεθος όπου θα συνεχίσει να δίνει φορολογική ανακούφηση στη μεσαία τάξη και θα συνεχίσουν τα προγράμματα για τους άνεργους. “Δεν θέλω να ανέβουν οι φόροι στη μεσαία τάξη” είπε ο Ομπάμα δηλώσεις του στα ΜΜΕ.
Μετά τη σκληρή θέση του Προέδρου οι δύο αξιωματούχοι της Γερουσίας εμφανίστηκαν μαζί και είπαν ότι θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να γεφυρωθεί το χάσμα.
Ο πρόεδρος της Βουλής John Boehner (ρεπουμπλικάνος από το Οχάϊο δήλωσε ότι δεν θα κάνει καμία κίνηση εάν δεν δει μία αποδεκτή πρόταση από τη Γερουσία.
η οποία έχει την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων
Νωρίτερα την Παρασκευή το απόγευμα η φορολογική υπηρεσία (IRS) έκανε ανακοίνωση ότι εάν δεν βρεθεί λύσει μέχρι το τέλος της 31ης Δεκεμβρίου είναι διατεθειμένη να μην κάνει αυξήσεις στους φόρους μέχρι να βρεθεί η λύση μεταξύ των πολιτικών.
Κάθε ώρα που περνά ο πολιτικός πυρετός ανεβαίνει. Γεγονός είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνετε αυτό και όπως είπα και πριν είναι πολιτικά 'παιχνίδια” των δύο παρατάξεων.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου