Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η Χίλαρι Κλίντον εισήχθη στο Νοσοκομείο

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, 2012

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον εισήχθη σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης χθες Κυριακή μετά την ανακάλυψη ενός θρόμβου αίματος που απορρέουν από την διάσειση που υπέστη νωρίτερα αυτό το μήνα.
Οι γιατροί της Ηίλαρι Κλίντον ανακάλυψαν το θρόμβο την Κυριακή κατά την εκτέλεση μιας συνέχεια των εξετάσεων όπως είπε ο εκπρόσωπος της, Philippe Reines. "Δεν θα αναπτύξω τη θέση του θρόμβου, αλλά η κ. Κλίντον βρίσκεται υπό θεραπεία με αντιπηκτικά και θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη (στο Presbyterian Hospital) τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες, ώστε οι γιατροί να μπορούν να παρακολουθούν το φάρμακο. Οι γιατροί της θα συνεχίσουν να αξιολογούν την κατάστασή της, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων θεμάτων που σχετίζονται με διάσειση της," είπε ο Reines σε δήλωση. "Θα καθορίσουν αν υπάρχει απαιτείται περαιτέρω δράση."
Η Χίλαρι Κλίντον, 65 ετών, έπεσε και υπέστη διάσειση, ενώ ήταν μόνη της στο σπίτι στα μέσα Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας η Χίλαρι υπέφερε από έναν ιό στο στομάχι που την άφησε σοβαρά αφυδατωμένη.  Η διάσειση διαγνώστηκε 13 Δεκεμβρίου και η Κλίντον αναγκάστηκε να ακυρώσει ένα ταξίδι στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.
Η σοβαρότητα ενός θρόμβου αίματος "εξαρτάται από το πού είναι," είπε ο Δρ Gholam Motamedi, νευρολόγος στο Georgetown University Medical Center ο οποίος δεν συμμετείχε στη φροντίδα της Κλίντον. Οι θρόμβοι στα πόδια είναι ένας κοινός κίνδυνος για κάποιον που έχει μείνει κλινήρης "δεν είναι μεγάλη υπόθεση» και αντιμετωπίζονται με έξι μήνες αντιπηκτικά που θα τους επιτρέψουν να διαλυθούν από μόνοι τους και να αποτραπεί η περαιτέρω δημιουργία θρόμβων, είπε.
Ένας θρόμβος σε ένα πνεύμονα ή στον εγκέφαλο είναι πιο σοβαρή. Θρόμβους του πνεύμονα, που ονομάζεται πνευμονική εμβολή, μπορεί να είναι θανατηφόρα, και ένας θρόμβος στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο είπε ο Δρ Motamedi.
Κρατώντας την Κλίντον στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες θα μπορούσε να επιτρέψει στους γιατρούς της να εκτελούν περισσότερες δοκιμές για να διαπιστωθεί γιατί ο θρόμβος σχηματιστεί και να αποκλείσει ένα πρόβλημα με την καρδιά ή άλλη κατάσταση που ενδέχεται να οδηγήσει σε αυτό, είπε.
Η Χίλαρι Κλίντον αναγκάστηκε να ακυρώσει στις 20 Δεκεμβρίου μαρτυρία ενώπιον του Κογκρέσου για μια καυστική έκθεση σχετικά με την επίθεση 11 Σεπτεμβρίου στην αμερικανική διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη της Λιβύη όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης Chris Stevens και τρεις άλλοι Αμερικανοί. Η έκθεση αναφέρει για σοβαρές παραλείψεις της ηγεσίας και της διαχείρισης σε δύο γραφεία του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ όπου κατηγορούνται για ανεπαρκή ασφάλεια στην εγκατάσταση. Η Χίλαρι Κλίντον ανέλαβε την ευθύνη για το συμβάν πριν από την έκθεση που κυκλοφόρησε. Η επιτροπή της Γερουσίας που θα έκανε τις ακροάσεις – συμπεριλαμβανομένου και του γερουσιαστή Τζον Κέρι, D-Mass, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και αντικαταστάτης της Χίλαρι στο υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ. Η Χίλαρι Κλίντον θεωρείται να έχει το πάνω χέρι για την υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2016, από την πλευρά των δημοκρατικών, η ίδια όμως δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για να τρέξει.
Πηγή: AP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου