Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Πολιτική ένταση στα Σκόπια: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου, 2012
Πολιτική ένταση στα Σκόπια: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης
Θα αποκλείσει για μισή ώρα κεντρικούς δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας


Σε αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων σε όλες τις πόλεις της ΠΓΔΜ, προχωρά ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός υπό την «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μία ημέρα μετά τα επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013.
Όπως δήλωσε σήμερα ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, από το βράδυ μέχρι και την Παρασκευή, θα αποκλείουν για μισή ώρα κεντρικούς δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Το Σάββατο, όπως ανέφερε ο κ. Τσερβένκοφσκι, η αντιπολίτευση θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του κυβερνώντος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, στα Σκόπια.
Ο αρχηγός του SDSM σημείωσε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2013, αν δεν λάβει ισχυρές εγγυήσεις από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι «για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές».
Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε τον Νίκολα Γκρούεφσκι για «απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας» και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση θα αντιπαρατεθεί με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στην κυβέρνηση του.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατηγόρησε σήμερα τον αρχηγό του SDSM ότι το μοναδικό πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να προκαλέσει αναταραχή στη χώρα με στόχο να καταλάβει την εξουσία.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, μετά τα επεισόδια και την βίαιη απομάκρυνση των βουλευτών της αντιπολίτευσης από τη Βουλή, το κόμμα του κ. Τσερβένκοφσκι γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από το Κοινοβούλιο και ξεκινά αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου