Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Σήμερα η πρόταση για Προανακριτική κατά Παπακωνσταντίνου

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, 2012

Με κοινή απόφαση των κομμάτων της συγκυβέρνησης

Στην κατάθεση κοινής πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής που θα αναλάβει να εξετάσει το ρόλο που έπαιξε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, προχωρούν σήμερα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Μάλιστα προκειμένου οι εξελίξεις να επιταχυνθούν, την Κυριακή άνοιξε εσπευσμένα η Βουλή προκειμένου, με την εποπτεία του γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου να ετοιμαστεί το κείμενο της πρότασης της προανακριτικής και να κατατεθεί άμεσα προς συζήτηση.
Είναι προφανές πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης συμφωνούν στην αναγκαιότητα της άμεσης διαλεύκανσης της υπόθεσης και της απόδοσης των όποιων ευθυνών αναλογούν, κάτι εξάλλου που έδειξαν και τις αμέσως προηγούμενες ημέρες με τις δηλώσεις των στελεχών τους, το δε ΠΑΣΟΚ και με τη διαγραφή του κυρίου Παπακωνσταντίνου.
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες στην κοινή τους πρόταση προς τη Βουλή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναφέρουν πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε «και το κίνητρο και τη δυνατότητα για νόθευση εγγράφου».
Στην πρόταση θα ζητείται η σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει νοθευτεί ή όχι το κείμενο της «λίστας Λαγκάρντ».
Με βάση το καταστατικό της Βουλής η πρόταση απαιτεί το λιγότερο 30 υπογραφές, θα την υπογράψουν δε οι βουλευτές των τριών κομμάτων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο κείμενο θα υπάρχει αναφορά και για το θέμα της παραγραφής και συγκεκριμένα θα αναφέρεται πως επ’ αυτού θα αποφανθεί η επιτροπή.
Ωστόσο, τα κόμματα της συγκυβέρνησης απορρίπτουν τα επιχειρήματα πως το αδίκημα για το οποίο φέρεται να έχει διαπράξει ο κ. Παπακωνσταντίνου (δηλαδή την αφαίρεση από τη λίστα των ονομάτων και των αναφορών στους λογαριασμούς των δύο ξαδέρφων του και των συζύγων τους) έχει παραγραφεί.
Οι απόψεις έγκριτων νομικών και στελεχών της κυβέρνησης συγκλίνουν στο ότι δεν τίθεται καν θέμα παραγραφής, όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί κοινοβουλευτική περίοδος η... Βουλή της μιας μέρας, τον Μάιο, αλλά και επειδή το αδίκημα που ενδέχεται να καταλογιστεί στον πρώην υπουργό Οικονομικών δε βρίσκεται μέσα στα πλαίσια των υπουργικών αρμοδιοτήτων του και ενδεχομένως έτσι υπάγεται στην κοινή δικαιοσύνη.
Σε κάθε περίπτωση οι σχετικές διαδικασίες και συζητήσεις επί της πρότασης πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου, όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό της Βουλής. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Θα συζητηθεί μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκινήσει άμεσα η έρευνα.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου