Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αλλοιωμένο το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ


Σύμφωνα με τη σύγκριση που έγινε απο τις αρχές

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, 2012
"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό βάζει η νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση με τη "λίστα Λαγκάρντ", μετά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αντιπαραβολή του αντιγράφου που παρελήφθη από τις γαλλικές αρχές και εξετάστηκε ενδελεχώς από τους οικονομικούς εισαγγελείς επιβεβαίωσε τις υποψίες για αλλοίωση του περιεχομένου των στοιχείων της αρχικής λίστας που παρέμενε... άφαντη επί μια διετία. Το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων κυρίων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι, με τη συνδρομή έξι ειδικών επιστημονικών συνεργατών του ΣΔΟΕ και τη χρήση ειδικού λογισμικού, ανέλυσαν το περιεχόμενο των δύο εκδοχών της λίστας, βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και είναι θέμα χρόνου η αποστολή του στη Βουλή. Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες η "νέα" λίστα περιέχει σε χωριστά αρχεία αναλυτικά στοιχεία για τους λογαριασμούς που υπεκλάπησαν από την τράπεζα HSBC της Γενεύης, καθώς και προσωπικά δεδομένα (ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, κ.ά.) για καθέναν από τους καταθέτες, όπως και για τους συνδικαιούχους και τους αντίκλητους. Η αντιπαραβολή κατέδειξε αλλοίωση και απόκρυψη στοιχείων σε λογαριασμούς που αφορούν "τρανταχτά ονόματα", όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι οποίες, εφόσον επιβεβαιωθούν αναδεικνύουν σαφείς ευθύνες για όσους ενεπλάκησαν στον χειρισμό της υπόθεσης και είναι βέβαιο ότι βρεθούν αντιμέτωποι με "βαριές συνέπειες", οι οποίες δεν αφορούν, πλέον, μόνον παραλείψεις, αλλά και πράξεις που θεωρούνται ποινικά κολάσιμες. Οι πληροφορίες για διαφορές στη "επίσημη" λίστα από εκείνη που είχε δημοσιοποιηθεί και την οποία είχε αποστείλει στις αρχές Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό στο πολιτικό σκηνικό και εντείνει τη νευρικότητα και στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Την ίδια ώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν πειστικές εξηγήσεις και ετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους που θα δρομολογηθούν μόλις η εισαγγελία του Αρείου Πάγου στείλει το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων στο Κοινοβούλιο, όπου ήδη παραμένει εκκρεμής η αρχική δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την αποκάλυψη από το επίμονο ρεπορτάζ του "ΘΕΜΑτος" της εξαφάνισης της αρχικής λίστας.

"Αδειάζει" Παπακωνσταντίνου και Διώτη το ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται στο "μάτι του κυκλώνα", με χθεσινή του ανακοίνωση, πέρασε στην αντεπίθεση, επικρίνοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, ταυτοχρόνως, "αδειάζει" τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καταλογίζοντας του ευθύνες για την "εξαφάνιση" της αρχικής λίστας. "Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που έθεσε αμέσως στη διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι αυτό δεν διατηρήθηκε στο αρχείο του ΣΔΟΕ και άλλοι ότι χάθηκε το αρχικό CD", αναφέρει η Ιπποκράτους. Επαναλαμβάνει δε ότι ο κ. Βενιζέλος "ενημερώθηκε απλώς από το ΣΔΟΕ για την ύπαρξη του υλικού αυτού, δύο ολόκληρους μήνες μετά την περιέλευσή του στο ΣΔΟΕ και αφού το υλικό αξιολογήθηκε από αυτό", επικρίνοντας, εμμέσως, πλην του κ. Παπακωνσταντίνου και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Διώτη.

ΣΥΡΙΖΑ κατά Βενιζέλου Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που <<ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα>>, όπως αναφέρει με αφορμή δηλώσεις της βουλευτή κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία είχε μιλήσει για αφαίρεση 600 ονομάτων από την αρχική λίστα, κάτι που, εν συνεχεία, ανασκεύασε, αποδίδοντας τον ισχυρισμό της σε δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η Ιπποκράτους ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει τα στελέχη του κόμματος, ενώ για την συνέχεια της υπόθεσης αναφέρει: "Το εθνικό συμφέρον απαιτεί να λάμψει η αλήθεια για όλους και για όλα. Το ταχύτερο να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων από την Δικαιοσύνη και να ενημερωθούν η Βουλή και ο ελληνικός λαός χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση" . Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει "θράσος και αλαζονική συμπεριφορά" τον κ. Βενιζέλο, τον οποίο, επιπλέον, χαρακτηρίζει ως "ένα εκ των βασικών πρωταγωνιστών στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Και τον καλεί να δώσει απαντήσεις για τις πολιτικές ευθύνες που έχει ο ίδιος και ο προκάτοχός του, <<αντί να καταφεύγει σε ανέξοδους αντιπερισπασμούς". "Το σήριαλ της Λίστας Λαγκάρντ πρέπει να λάβει τέλος", δήλωσε, εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Νότης Μαριάς. "Σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι παρανόμησαν με τις πράξεις ή παραλείψεις τους στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Ο ελληνικός λαός απαιτεί άμεσα την παραδειγματική τους τιμωρία από τα αρμόδια κατά το Σύνταγμα δικαστήρια και τη δήμευση των περιουσιών τους", συμπλήρωσε. Το ΚΚΕ, εξάλλου, κάνει λόγο για "κοροϊδία γύρω από τις λίστες Λαγκάρντ" και ζητεί "να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα που περιλαμβάνουν και η παλιά και η νέα λίστα, ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται".
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου