Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση Ομπάμα με την ηγεσία του Κογκρέσου


Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, 2012

Για το δημοσιονομικό αδιέξοδο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, θα συναντηθεί με τα τέσσερα κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου την Παρασκευή, ανέφερε ένας από τους συμβούλους του Λευκού Οίκου.
Η συνάντηση ορίστηκε, καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα επιχειρεί να πείσει το Κογκρέσο και να σπάσει το δημοσιονομικό αδιέξοδο, που μπορεί να οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε αναγκαστική λιτότητα από τις αρχές του νέου έτους.
Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος Ομπάμα, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, τον επικεφαλής της μειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακ Κόνελ, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ και την επικεφαλής της μειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.
Ο Ομπάμα επέστρεψε στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη, μετά από ολιγοήμερες διακοπές στη Χαβάη, σε μια προσπάθεια να επιχειρήσει την επανεκκίνηση των προσπαθειών, που αποσκοπούν, στην αποτροπή της αύξησης των φόρων και την περικοπή των δαπανών, εξέλιξη που οι οικονομολόγοι θεωρούν, ότι θα οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση.
Την Πέμπτη θα συνεδριάσει επίσης εκτάκτως η Γερουσία, ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να συνεδριάσει την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου