Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου, 2012
Ξαναμίλησε ο λαλίστατος για τους “κοπρίτες” Θου Πάγκαλος. Ρε το μεγάλο σαν τον Άι Βασίλη ήρθε κι αυτός χρονιάρες μέρες. Αυτός ο Μ-έγας πολιτικός δεν λέει τίποτα για τους συντρόφους του και τους κολλητούς. Όπως Κώστα Λαλιώτη, Άκη Τσοχατζόπουλο, Κώστα Σημίτη, Γιάννο Παπαντωνίου, Γιώργο Παπανδρέου και άλλους κι άλλους... Μαντέλη, Βερελή, Μπόμπολα, Λαμπράκη, Λαυρεντιάδη, Κόκκαλη και ΣΙΑ. Λοιπόν ο Θου Πάγκαλος βρίζει τους υπαλλήλους ενώ αυτός και οι συν αυτώ δεν φταίει και δεν φταίνε σε τίποτα: Πάγκαλε εσένα πότε θα σε ψάξει το ΣΔΟΕ;

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου». Στο πλαίσιο των στοχευμένων αυτών ελέγχων, συνελήφθησαν από τις 21 έως 23 Δεκεμβρίου απογευματινές και βραδινές ώρες, σε τέσσερις περιπτώσεις στο Μεσολόγγι, στη Πάτρα, στο Αγρίνιο και τον Πύργο, δεκατρία συνολικά άτομα (δώδεκα άνδρες και μια γυναίκα) κατασχέθηκαν τέσσερα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πληθώρα από μάρκες, τράπουλες και το χρηματικό πόσο των 965 ευρώ.” Αυτό κι αν είναι μαντάτο!!! Κινυγάνε τους πενταροδεκάρες και αφήνουν τόσους και τόσους άλλους καρχαρίες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι αφού ούτε τα τεράστια ποσά δήλωσαν αλλά ούτε και από που προέρχονται, μήπως είναι κλεμμένα; Εντύπωση μου κάνει που νομίζουν ότι ο Έλληνας είναι βλάκας!!! Να για παράδειγμα ο Γιάννος Παπαντωνίου που επί Σημίτη ήταν ο “τσάρος” της οικονομίας δεν ήξερε ο “φτωχός” σύντροφος του Πάγκαλου ότι η σύζυγός του είχε τόσα λεφτά στην Ελβετία.

Βλέπουμε ότι λάκισαν αρκετοί από τη “σχεδία” Ανεξάρτητοι Έλληνες, βουλευτές και στελέχη. Με αποτέλεσμα ο κ. Καμμένος σε λίγο να μείνει “μοναχός” αφού από κόμμα κοντεύει να γίνει τελεία. Δυνατές οι φωνές του Πάνου Καμμένου αλλά ακραίες πολλές φορές σε μία εποχή που ο κόσμος θέλει την ηρεμία του. Ένα πράγμα όμως δεν καταλαβαίνω πως μερικοί πολιτικοί μέσα σε λίγες ώρες έγιναν πάμπλουτοι από τις φουσκωμένες μετοχές του χρηματιστηρίου που όπως φαίνεται πέρασε κι αυτό στην ιστορία και άλλοι οι καμμένοι από τις φούσκες και άλλος ο Καμμένος. Είπατε τίποτα; Έτσι για την ιστορία δηλαδή. Αλλά ποιός θα νόμος ποιός εισαγγελέας; Φτάσαμε στο σημείο οι νόμοι να είναι η δύναμη των δυνατών και όχι για όλους. Που είσαι Ηρακλή να καθαρίσεις τους στάβλους.

Στα 13 ακραία γεγονότα που μπορούν να εκπλήξουν τις αγορές το 2013 περιλαμβάνει η Deutsche Bank την ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ελλάδα, αξίας μεγαλύτερης από το χρέος της χώρας. Ρε μπράβο! Καλά μας “δουλεύουν” οι Γερμανοί το ΔΝΤ κι άλλοι κι άλλοι; Η ανακάλυψη του αιώνα λένε! Για φαντάσου! Λες και δεν το γνώριζαν από χρόνια! Το 1941 η Ελληνική Κυβέρνηση “υπέγραψε” μία δεσμευτική συμφωνία στην οποία η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κάνει σχεδόν τίποτα στο υπέδαφος της. Την ονόμασαν συνθήκη Cooper, Cooper Treaty ή Cooper Agreement. Δηλαδή δεν μπορούσε να βγάλει πετρέλαιο και φυσικό αέριο μεταξύ των άλλων. Αυτή η συνθήκη είχε ισχύ 70 χρόνια, τελείωσε το 2010. Έτσι λοιπόν και με την σιωπή εις γνώση πολλών Ελλήνων πολιτικάντηδων, νομίζω, δημιουργήθηκε ένας γκρίζος ουρανός με την Ελληνική οικονομία την οποία οι κεφαλαιοκράτες των διεθνών τραστ την έφεραν στα μέτρα τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση γνώριζε που πήγαιναν τα κεφάλαια που έδιναν στην Ελλάδα για έργα και αναβάθμιση. Δεν το έμαθαν το 2009. Πάντα γνώριζαν. Το 2009 όμως αφού θα τελείωνε η συνθήκη Cooper η σπατάλη των Ελληνικών Κυβερνήσεων ήρθε στην επιφάνεια. Ρώτησε τους Έλληνες βουλευτές, υπουργούς και άλλους “καρεκλοκένταυρος” της πολιτικής για τη συνθήκη Cooper να δούμε τι θα σου πουν. Προκαλώ, ρώτησέ τους πολιτικούς, όλους όσους γνωρίζεις.

Το άλλο είναι η ενέργεια που θα έρθει στην Ευρώπη από το Ελληνικό φυσικό αέριο και το πετρέλαιο αλλά και... (κάθεσαι;) από τον ήλιο της Αφρικής. Μάλιστα ηλιακή ενέργεια από την Σαχάρα, μπορεί και πετρέλαιο, δια μέσου της Ελλάδας μας. Η Ελλάδα τι θα κάνει; Θα κάνει συμφωνίες που θα είναι προς το καλό της; Αλλά με βουλή 7-8 κομμάτων που “τρώγονται μεταξύ τους” τι να κάνει. Λοιπόν ας ξεχάσουν την αριστερά, τη δεξιά, το σοσιαλισμό και ας ενδιαφερθούν για την Ελλάδα με στρατηγική πολιτική, με αποτελεσματική πολιτική . Οι πολιτικές θεωρίες είναι ρομαντικές αλλά στην πράξη το πράγμα αλλάζει. Ας μπουν οι αρχηγοί και αρχηγίσκοι των κομμάτων σε μία αίθουσα και δεν θα βγουν εάν δεν συμφωνήσουν για την ΕΛΛΑΔΑ. Είναι κρίμα να τρώγονται μεταξύ τους όταν τα “διεθνή όρνεα” του κέρδους είναι έτοιμα να την κατασπαράξουν. Πολιτική για προσωπικό κέρδος, για το εγώ, για την ιδεολογία, τέλος. Στρατηγική πολιτική, για την ΕΛΛΑΔΑ ρε γαμώτο.

Ευαισθητοποιηθήκαμε τις τελευταίες 2 εβδομάδες από το πολύνεκρο έγκλημα ενός ψυχοπαθούς νέου στο ΝιουτάουνΚονέκτικατ.. 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τουςανάμεσάά τους 20 παιδάκια 6-7 χρονών. Όλοι μας και κατόπιν εορτής γίναμε ιδικοί. Βγάλαμε τα πορίσματα και συμπεράσματά μας χωρίς να έχουμε την πλήρη εικόνα της κατάστασης. Φταίει ο δολοφόνος, φταίει η μητέρα... Το σύστημα όμως δεν φταίει; Σύμφωνα με τα νέα κάπου 27 εκατομμύρια έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα στις ΗΠΑ. Ένας στους 12 δηλαδή. Τρομερό ε; Σκέψου τώρα κάποιοι από αυτούς και αυτές να μην πάρουν τα χάπια τους; Σκέψου να μην επισκέπτονται το γιατρό τους τακτικά ή και να μην παίρνουν τα κατάλληλα χάπια; Αλλά είναι μόνο τα χάπια; Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι τρώμε και τι πίνουμε. Λέτε το επεισόδιο στο Νιουτάουν να είναι το τελευταίο; Πολύ αμφιβάλλω γιατί με τόσα όπλα, με τόσους “πειραγμένους”...

Χρονιάρα μέρα σήμερα και οι Χριστιανοί όλη της Γης εορτάζουμε τη Γέννηση του Χριστού έτσι όπως τη μάθαμε, έτσι όπως μας την είπαν, όπως είναι στα γραπτά και όπως είναι το έθιμο. Οι οικογένειες μαζεύονται να εορτάσουμε και να πούμε Χρόνια Πολλά. Θα δώσουμε και θα πάρουμε κάποια δώρα. Θα περάσει και αυτή η ημέρα όπως τόσες και τόσες άλλες, αλλά, τα προβλήματα θα παραμείνουν... Ξεχάστε τα προβλήματα σήμερα. Έστω για σήμερα. Σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι με μεγαλύτερα προβλήματα από τα δικά σου. Κάνε μία αυτοκριτική και συγκέντρωσε τις δυνάμεις σου, πάρε θάρρος και προχώρα μπροστά με το κεφάλι ψηλά. Καλή δύναμη. Χρόνια Πολλά.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου