Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, 2012

  • Νεκρός από τα πυρά αγνώστων έπεσε ένας 44χρονος υπάλληλος πρατηρίου καυσίμων στο Ν.Μοναστήρι Δομοκού την Κυριακή. Οι δράστες, υπό την απειλή καλάσνικοφ, ζήτησαν τις εισπράξεις από τον υπάλληλο του βενζινάδικου και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ έχουν στηθεί μπλόκα σε όλα τα σημεία που οδηγούν στη Λαμία, τη Λάρισα και την Καρδίτσα.
  • Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχθηκε 34χρονος Πακιστανός στα Καμίνια στον Πειραιά την Κυριακή. Οι δράστες τραυμάτισαν τον 34χρονο με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
  • Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, βρίσκεται σε εξέλιξη σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο. Ήδη, έχουν συλληφθεί 28 άτομα, εκ των οποίων οι τρεις είναι αστυνομικοί. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο προϊστάμενος της δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας Βόλου.
  • Τη διεξαγωγή έρευνας για το επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με την πρέσβη της Αιγύπτου ζήτησε ο πρόεδρος της Κύπρου Δ.Χριστόφιας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ασφάλεια του αεροδρομίου ζήτησε από την πρέσβη, που συνόδευε μέλη της οικογένειάς της που αναχωρούσαν από την Κύπρο, να υποβληθεί σε έλεγχο, κάτι που εκείνη αρνήθηκε. Ήδη, η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου δήλωσε ότι η Σύμβαση της Βιέννης προβλέπει πλήρη διπλωματική ασυλία των διπλωματικών αντιπροσώπων και το υπουργείο εξέφρασε τη λύπη του για τη «δυσάρεστη τροπή» που έλαβε το συμβάν.
  • Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει σε όλη τη χώρα οι σφοδρές βροχοπτώσεις. Έως αργά το βράδυ της Κυριακής σε εξέλιξη βρισκόταν επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων σε οικισμό στην Σκάλα Ωρωπού, όπου τα νερά έφθασαν το ένα μέτρο μέσα στα σπίτια. Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και στη Νέα Μάκρη, ενώ σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται ακόμη σε Λυκόβρυση, Ριζούπολη, Ψυχικό, Κηφισιά και Αγιο Στέφανο. Στον κάμπο της Λαμίας πάνω από 4.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Σπερχειού. Προβλήματα από τη χιονόπτωση σε Πήλιο, Δ.Μακεδονία και Αχαΐα. Ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Κόσμος

  • Πίεση προς το Κογκρέσο να δράσει γρήγορα και προς τους Ρεπουμπλικάνους να αποδεχτούν μία συμβιβαστική συμφωνία για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποιώντας ότι οι αγορές θα αντιδράσουν δυσμενώς και απρόβλεπτα εάν δεν γεφυρωθούν οι διαφωνίες για την αποφυγή του εκρηκτικού μείγματος φορολογικών αυξήσεων και περικοπών δαπανών που τίθενται σε ισχύ από το νέο έτος. Πάντως, παρά τις εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, τα περιθώρια συμφωνίας ίσως να μην είναι μεγάλα...
  • Οι αμερικανικές Αρχές έχουν πλέον στα χέρια τους ορισμένες «πολύ καλές ενδείξεις» για τους δράστες της επίθεσης στο προξενείο στη Βεγγάζη κατά την οποία σκοτώθηκε ο πρέσβης στη Λιβύη και άλλα τρία άτομα, ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη του την Κυριακή.
  • Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς και γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι είναι ο δημοφιλέστερος υποψήφιος για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης, προκύπτει από νέα δημοσκόπηση, η οποία φέρνει τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στην δεύτερη θέση και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην τρίτη.
  • Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, για να πείσει την οργάνωση να καταθέσει οριστικά τα όπλα, αναφέρει σε συνέντευξη του σύμβουλος του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Kαι ο ίδιος ο Ερντογάν είχε αναφερθεί μερικές ημέρες νωρίτερα στις συνομιλίες λέγοντας πως οι μυστικές υπηρεσίες μιλούν με τον Οτσαλάν αλλά η συνέχιση των επαφών εξαρτάται από το αν θα υπάρχει αποτέλεσμα: «Αν δούμε φως, θα συνεχίσουμε. Αν όχι, θα σταματήσουμε εκεί».
  • Την υιοθέτηση μέτρων για τον έλεγχο της οπλοκατοχής μέσα στο 2013 βλέπει ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μετά την τραγωδία στο δημοτικό του Νιουτάουν στο Κονέκτικατ έχει συστήσει ομάδα εργασίας υπό τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν που θα εισηγηθεί πλαίσιο μέτρων. Επιπλέον, συμμεριζόμενος την τεράστια πλειοψηφία των Αμερικανών, όπως είπε, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την πρόταση του πανίσχυρου λόμπι των οπλοκατόχων (NRA) να υπάρχουν ένοπλοι φρουροί σε όλα τα σχολεία στις ΗΠΑ.

Οικονομία

  • Μπαράζ ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής υπόσχεται για το 2013 το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας τονίζει ότι η φοροδιαφυγή δεν θα παταχθεί με τις αποδείξεις, αλλά με τις διασταυρώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη, έχουν εντοπιστεί 25.000 Έλληνες με καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχει μπει και η λίστα Λαγκάρντ, με τις 2.062 εγγραφές.
  • Tην Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 θα γίνουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης είχε τονίσει: «Είμαστε δεσμευμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε ευρώ από το ΕΣΠΑ και να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είμαστε ήδη πάνω από το μέσο όρο απορροφήσεων της ΕΕ. Αυτό δεν μας αρκεί. Το ΕΣΠΑ είναι ένα εργαλείο ρευστότητας και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
  • Ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου σημείωσε την Κυριακή η αιγυπτιακή λίρα, καθώς ανήσυχοι πολίτες της χώρας πουλούσαν μαζικά τοπικό νόμισμα για να αγοράσουν αμερικανικό, έπειτα από την κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου να επιβάλλει νέο νομισματικό καθεστώς προκειμένου να προστατεύσει τα αποθέματα συναλλάγματος. Το καθεστώς δημιούργησε φόβους ότι η αιγυπτιακή λίρα μπορεί να υποτιμηθεί περαιτέρω, ή η κυβέρνηση να επιβάλλει νέα μέτρα για τη διακίνηση κεφαλαίων.

Αθλητισμός

  • Ακόμη ένας μήνας αναμονής για την ΑΕΚ, καθώς ο Δημήτρης Βιντιάδης δεν πρόκειται να αποφασίσει πριν τα τέλη Ιανουαρίου για την εμπλοκή του ή μη στην ΠΑΕ.Συνάντηση Λίνεν - Δημητρέλου για τα μεταγραφικά...
  • Το ποσό των 400.000 ευρώ πρέπει να πληρώσει η Football League στον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ, Νίκο Ξηροκώστα ως αποζημίωση για το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στις 10 Σεπτεμβρίου 1995 στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου