Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου, 2012

  • Την αυτοθυσία δύο νέων ανθρώπων από το Πακιστάν, που έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Απρίλιο, τίμησε η Ακαδημία Αθηνών. Οι δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από αμαξοστοιχία στη συμβολή των οδών Ανοίξεως και Ανεμώνης στο Κρυονέρι Αττικής. Οι δύο Πακιστανοί είχαν βρεθεί στο σημείο προκειμένου να απεγκλωβίσουν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από ένα ΙΧ αυτοκίνητο που είχε «κολλήσει» στις γραμμές του τρένου.
  • Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει επτά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Νεμέα Κορινθίας, προχώρησε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
  • Το 2013 θα είναι χειρότερο από το 2012, εκτιμούν οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εν όψει του νέου έτους που διενεργήθηκε από την Κάπα Research για «Το Βήμα». Στα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση είναι ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6% και ακολουθεί η ΝΔ με 21,5%.

Κόσμος

  • Ένα επιβατικό αεροσκάφος με 12 επιβαίνοντες βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Μόσχας, Βνούκοβο, κόπηκε σε τρία κομμάτια, συνετρίβη σε κοντινό αυτοκινητόδρομο και έπιασε φωτιά. Τέσσερα άτομα -όλα μέλη του πληρώματος- έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την αστυνομία και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις ημέρες από την κατάποση σιροπιού για το βήχα σε μια πόλη του ανατολικού Πακιστάν, ανακοίνωσαν το Σάββατο η αστυνομία και γιατροί.
  • Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να ζητήσει εξεταστική επιτροπή η οποία θα ερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του, πριν δεκατρείς μήνες. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο ίδιος, κατά την άφιξή του στον σταθμό του Μιλάνου, το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε νέα επίθεση στον απερχόμενο τεχνοκράτη πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι «ισχυρίζεται ότι έσωσε την Ιταλία από την καταστροφή, αλλά αυτά είναι μπαγαποντιές. Δεν είναι αλήθεια, δεν θα συνέβαινε καμία καταστροφή».
  • Χιλιάδες άτομα πραγματοποιούν ειρηνικές διαδηλώσεις και αγρυπνίες στο Νέο Δελχί και σε άλλες πόλεις της Ινδίας, εκφράζοντας την οργή και τη θλίψη τους για τον θάνατο νεαρής φοιτήτριας που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις Αρχές που φοβούνται βίαια επεισόδια. Η αστυνομία απέκλεισε δρόμους, απαγόρευσε τη συγκέντρωση περισσότερων από 5 ατόμων σε συγκεκριμένα σημεία της πρωτεύουσας και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

Οικονομία

  • Στην εθνικοποίηση δύο εταιρειών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που ανήκαν στην ισπανική Iberdrola, προχώρησε η κυβέρνηση της Βολιβίας, σε άλλη μία προσπάθεια του προέδρου Έβο Μοράλες να αναλάβει το κράτος τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας. Εκπρόσωπος της Iberdrola δήλωσε πως η εταιρία μελετά την κατάσταση και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. «Ουδέν σχόλιο» ήταν και η δήλωση εκπροσώπου της ισπανικής κυβέρνησης που ρωτήθηκε σχετικά.
  • Την πρόταση της τρόικας να εξαιρεθούν από το καθεστώς του ΦΠΑ οι μικρές επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 10.000 χιλιάδες ευρώ εξετάζει η κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. «Το εξετάζουμε, αλλά όταν βάζεις πλαφόν πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός» δηλώνει, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθούν οι ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να αποτραπούν φαινόμενα σκόπιμης μείωσης του τζίρου από επιχειρήσεις για να υπαχθούν στο καθεστώς.
  • Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή το ενδεχόμενο το Μνημόνιο της χώρας με την τρόικα να μην υπογραφεί από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά από εκείνη που θα προκύψει από τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου. «Από πλευράς μας κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να υπογραφεί σύντομα» δήλωσε το Σάββατο ο κ. Σιαρλή, παραπέμποντας στις αποφάσεις του Eurogroup τις 21ης Ιανουαρίου.

Αθλητισμός

  • Η διοίκηση του Ολυμπιακού παρέθεσε το βράδυ του Σαββάτου δείπνο στους παίκτες και τις οικογένειες της ομάδας στο καινούριο εστιατόριο του «Γ.Καραϊσκάκης» όπου αντάλλαξαν ευχές για τον καινούργιο χρόνο που μπαίνει σε λίγες ημέρες. Μάλιστα, υπήρξε τετ α τετ του Γιάννη Βρέντζου με τον Ράφικ Τζιμπούρ όπου δεν αποκλείεται να μίλησαν για την ανανέωση του συμβολαίου του Αλγερινού επιθετικού.
  • Την πρόσληψη του Νίκου Αναστόπουλου ανακοίνωσε στους παίκτες του Ατρόμητου ο Γιώργος Σπανός, μαζί με το πρόστιμο που θα επιβληθεί για τον εποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό Βόλου. Παραμονή του νέου έτους ο Αναστόπουλος θα έχει την πρώτη γνωριμία του με τους «κυανόλευκους» και στη συνέχεια θα κάνει την πρώτη προπόνησή του εν όψει του αγώνα της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου με την Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου