Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου, 2012

  • Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, και ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών, πολλοί στρέφονται στα τυχερά παιχνίδια, ελπίζοντας να γυρίσει η τύχη και να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Όπως προειδοποιεί όμως το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) πολύ εύκολα η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και να γίνει παθολογική.
  • Ο καιρός χαλάει την Παρασκευή από τα δυτικά και από το Σάββατο στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τα χιόνια σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία στη βορειοανατολική χωρά θα επικρατήσουν από το Σάββατο θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.
  • Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα, με τον ΟΑΣΑ, τα δρομολόγια θα ολοκληρωθούν μια ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 23:00. Στις 22:00 το βράδυ θα σταματήσουν τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Δείτε αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.
  • Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ την Πρωτοχρονιά, λόγω της απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Ειδικότερα, το σωματείο των ηλεκτροδηγών και εργαζομένων αποφάσισε να «αργήσει» την πρώτη ημέρα του νέου έτους, όπως δηλαδή είθισται στο Δημόσιο.
  • Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), στην οδό Πατησίων, για την σύλληψη μικροπωλητών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παραεμπορίου στην περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, κάποιοι από τους μικροπωλητές κατέφυγαν μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να μπουν δυνάμεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα. Το γεγονός στηλίτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κόσμος

  • Γυμναστική, κομμώτρια δύο φορές το μήνα, χώρος για έπιπλα και κατοικίδια, ακόμα και πεντικιούρ με ψάρια: η ζωή για πολλούς Γερμανούς συνταξιούχους στην ειδυλλιακή λίμνη Μπάλατον στην Ουγγαρία, στην Τσεχία ή ακόμα και στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης είναι άνετη και προπάντων (σχετικά) φτηνή, μακριά από τους πανάκριβους ξενώνες ηλικιωμένων της πατρίδας τους. Το ρεύμα των Γερμανών που επιλέγουν ή αναγκάζονται να περάσουν τα χρόνια της συνταξιοδότησης μακριά από τη χώρα τους μεγαλώνει, αναφέρει ο Guardian.
  • Ο απερχόμενος Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι πρόκειται να ηγηθεί συνασπισμού κεντρώων κομμάτων που στηρίζουν την φιλοευρωπαϊκή του ατζέντα, ανέφερε την Παρασκευή ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του σε σχέση με τις εκλογές του Φεβρουαρίου. «Η διάκριση αριστεράς-δεξιάς έχει ιστορική και συμβολική αξία για τη χώρα» είπε μετά από συνάντηση που είχε με ηγέτες κομμάτων του κέντρου, «αλλά δεν φωτίζει την πραγματική συμμαχία που έχει ανάγκη η χώρα, αυτήν που επικεντρώνεται στην Ευρώπη και τις μεταρρυθμίσεις».
  • Ο αριθμός των δολοφονιών στη Νέα Υόρκη το 2012 έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ιστορικό ρεκόρ. Συνολικά 414 δολοφονίες έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης -μείωση της τάξεως του 19% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (515).
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Προεκλογικός «πυρετός» στην Ιταλία με τα φώτα στραμμένα στον Μάριο Μόντι και τις προθέσεις του εν όψει της κάλπης. Ο Προφεσόρε συναντάται με τους επικεφαλής των κεντρώων δυνάμεων σε «μυστική» τοποθεσία. Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του Δημοκρατικού Κόμματος μέλη της κυβέρνησης τεχνοκρατών, και ασκεί εμμέσως κριτική στον Προφεσόρε. Από την πλευρά του, ο Μπέμπε Γκρίλο χαρακτηρίζει τον Μόντι «επηρμένο», λέγοντας ότι κατέστρεψε την ιταλική οικονομία.

Οικονομία

  • Την αντιστροφή του κλίματος και τη διάψευση όσων μιλούσαν για διάσπαση της ευρωζώνης, προβλέψεις που το Μάιο έφτασαν στο αποκορύφωμά τους, περιγράφει σε ανάλυσή του το Reuters. Θυμίζοντας τις προβλέψεις επιφανών οικονομολόγων και επιχειρηματιών (Κρούγκμαν, Ρουμπινί, Σόρος) εξηγεί γιατί έπεσαν έξω. Υποτίμησαν την πολιτική θέληση στην Ευρώπη να διατηρηθεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης, τονίζει και στέκεται στις κινήσεις της ΕΚΤ και την αλλαγή στάσης της Μέρκελ προς την Ελλάδα. Βεβαίως οι καταστροφολογικές προβλέψεις μονό για λίγο ξαποσταίνουν... μεταθέτοντας την καταστροφή για το 2014. Τι προβλέπουν για την Ελλάδα.
  • Πτώση κατέγραψαν την Παρασκευή οι δείκτες στις αγορές της Ευρώπης και στη Νέα Υόρκη ενώ συνεχίζεται η αβεβαιότητα γύρω από την επίτευξη συμφωνίας πριν το δημοσιονομικό κενό στις ΗΠΑ.
  • Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, τελευταία Κυριακή του χρόνου, και συγκέντρωση των εργαζομένων και σωματείων μελών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) στο Σύνταγμα (Ερμού) στις 10:30 το πρωί αποφάσισε η διοίκηση της ΟΙΥΕ ως απάντηση την επιχειρούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Αθλητισμός

  • Δείπνο στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα παραθέσει το βράδυ του Σαββάτου η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο περιθώριο του οικογενειακού κλίματος που υπάρχει στην ομάδα. Το δείπνο είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο «V' Ammos», το ολοκαίνουριο εστιατόριο του Καραϊσκάκη που έχει εντυπωσιάσει όσους το έχουν επισκεφθεί. Εκεί θα βρεθούν παίκτες, αλλά και άνθρωποι της ομάδας στο πλαίσιο της σύσφιξης σχέσεων που επιθυμούν οι «ερυθρόλευκοι». Προπόνηση με Αβραάμ Παπαδόπουλο. Φιλικό με Καλλιθέα.
  • Τη μεγαλύτερη ευθύνη για το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ύψους 28 εκατ. ευρώ, στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, απέδωσε, ο νέος πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Αλαφούζος στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της «Πράσινης Συμμαχίας». Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», τόνισε ότι ο «Τζίγγερ» έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κακή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, καθώς τα χρόνια της πολυμετοχικότητας δεν έβαζε τα χρήματα που του αναλογούσαν! Λίγο αργότερα, όμως, προέβη σε διευκρίνιση, εξηγώντας ότι τον θεωρεί υπαίτιο γιατί τα τελευταία δύο χρόνια δεν συμμετείχε οικονομικά. Επιπλέον, από τα μέλη της ΓΣ, εγκρίθηκε η άδεια στο ΔΣ για να συνάψει δάνειο 7.5 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου