Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, 2012

  • Στοιχεία άγριας κακοποίησης εντόπισε ο ιατροδικαστής στη σορό της 34χρονης που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στην Ξάνθη. Η 34χρονη, κόρη γνωστού επιχειρηματία της Ξάνθης, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους έξω από το πατρικό της σπίτι. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι ο δράστης ή οι δράστες τη χτύπησαν στο κεφάλι, την τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο και της έβαλαν φωτιά με βενζίνη που αφαίρεσαν από σταθμευμένο μηχανάκι.
  • Έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση των 2.500 υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα κενά στους τομείς του Δημοσίου ανέρχονται περίπου σε 7.500. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, το 2013 θα τεθούν επιπλέον 25.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα. Αυτοί θα προκύψουν από τέσσερις «δεξαμενές».
  • Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου για την αναβάθμιση αντοχής του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10-28 του αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο σε 20 μήνες.
  • Στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, βρίσκεται ασφαλισμένο το έγγραφο των οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για τη πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ». Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Τέντε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα αυτό και στη συνέχεια το επίμαχο έγγραφο θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.
  • Υπό καθεστώς συντηρητικής κατάσχεσης τελεί πλέον το 50% του σταδίου Καραϊσκάκη ύστερα από σχετική διάταξη της ανακρίτριας της υπόθεσης Λαυρεντιάδη, Ιωάννας Χατζάκη. Η κίνηση των δικαστικών Αρχών γίνεται προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις των μετόχων της Proton Bank.

Κόσμος

  • Μία Ινδή έφηβη, θύμα ομαδικού βιασμού, αυτοκτόνησε μετά τις πιέσεις αστυνομικού να αποσύρει τη μήνυσή της ερχόμενη σε οικονομικό συμβιβασμό με τους βιαστές της ή και να παντρευτεί έναν από αυτούς. Η ηλικίας 17 ετών νεαρή κοπέλα κατάπιε δηλητήριο και πέθανε την Τετάρτη· είχε βιαστεί από ομάδα νεαρών στις 13 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στο Ντιουάλι, στο κρατίδιο του Πουντζάμπ.
  • Όλοι οι πρωταγωνιστές του δράματος του fiscal cliff (πρόεδρος και Κογκρέσο) βρίσκονται και πάλι στην Ουάσινγκτον και οι ελπίδες για την αποτροπή των περικοπών και της αυξημένης φορολογίας εναποτίθενται στην έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής, την τελευταία στιγμή, το απόγευμα της Κυριακής. Ωστόσο, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, παραμένουν, για την ώρα, αμετακίνητοι στις θέσεις τους και το ενδεχόμενο μίας θετικής απόφασης είναι μάλλον μικρό.
  • Σε τετραετή φυλάκιση για διακεκριμένη κλεπταποδοχή καταδίκασε δικαστήριο στην Αργεντινή την Φελίσα Μισέλι, άλλοτε υπουργό Οικονομίας στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Νέστορ Κίρσνερ, έπειτα από τον εντοπισμό το 2007 ενός σάκου με δεκάδες χιλιάδες δολάρια στο μπάνιο του υπουργικού της γραφείου. Οι δικαστές επέβαλαν επίσης στην Μισέλι απαγόρευση να ασκεί οποιοδήποτε δημόσιο λειτούργημα για μία οκταετία. Η πρώην υπουργός Οικονομίας δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.
  • Η Μαρζιέχ Βαχίντ Νταστγιερντί, η μοναδική γυναίκα υπουργός στα 30 χρόνια της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατόπιν επικρίσεων που διατύπωσε σε βάρος της κυβέρνησης και συναδέλφων της καταγγέλλοντας ότι δεν αποδεσμεύουν κονδύλια για να εισαχθούν βασικά φάρμακα. Μετά την κριτική, η διορισμένη το 2009 υπουργός Υγείας του Ιράν αποτελεί παρελθόν.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.

Οικονομία

  • Με μικρή πτώση έκλεισαν την Πέμπτη οι δείκτες στη Νέα Υόρκη καθώς οι ειδήσεις για την έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής των ΗΠΑ για το δημοσιονομικό κενό αναπτέρωσαν κάπως τις ισχνές ελπίδες για συμφωνία και βοήθησαν να περιοριστούν οι ζημιές στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Στην Ευρώπη οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά αλλά τα κέρδη ήταν περιορισμένα.
  • Η ισπανική Bankia θα εξανεμίσει τις επενδύσεις 350.000 μετόχων της, πολλοί εκ των οποίων είναι μικροκαταθέτες και συνταξιούχοι, μετά την διαπίστωση πως οι απώλειες από τα «κόκκινα» δάνεια είναι πολύ χειρότερες απ’ όσο είχαν προϋπολογισθεί. Για απολύτως αναγκαίο μέτρο μιλούν οι υπεύθυνοι. Η Bankia θα δεχθεί αύριο (Παρασκευή) «μετάγγιση» 18 δισ. ευρώ από την ΕΕ και εντός Ιανουαρίου θα προκηρύξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όταν οι σημερινοί μέτοχοί της θα έχουν χάσει πρακτικά το σύνολο της επένδυσής τους, εκμυστηρεύθηκε στέλεχος.
  • Στο τέλος του 2012 ενισχύονται οι ενδείξεις ότι έχει αρχίσει δυναμικά η διαδικασία της αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας υπέρ των κλάδων που παράγουν διεθνώς ανταγωνιστικά-εμπορεύσιμα προϊόντα, με ταυτόχρονη ταχεία υποχώρηση των κλάδων που παράγουν προϊόντα που δεν είναι εμπορεύσιμα διεθνώς, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank. «Είναι πολύ σημαντικό το ότι τα στοιχεία του Ισοζυγίου Πληρωμών το 2012 δείχνουν ότι ήδη βρισκόμαστε αναμφισβήτητα στη σωστή πορεία» τονίζουν.

Αθλητισμός

  • Χαμόγελα σκόρπισαν σήμερα Πέμπτη στου Ρέντη, καθώς ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μετά από πολύμηνη απουσία, κατάφερε να κάνει την πρώτη προπόνησή του μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, αρχίζοντας έτσι την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στη δράση. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Τζαμέλ Αμπντούν, ενώ απουσίαζαν δικαιολογημένα οι Κοντρέρας και Χολέμπας. Ελαφριά κάκωση υπέστη ο Μανιάτης.
  • Με αρκετά προβλήματα ξεκίνησε η προετοιμασία της ΑΕΚ εν όψει του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, αφού ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, ενώ ο Μίγκελ Άνχελ Κορδέδο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Απουσίασε από την προπόνηση ο Παναγιώτης Λαγός μάλλον για λόγους που έχουν να κάνουν με την προσφυγή που κατέθεσε πρόσφατα, ενώ στα Σπάτα δεν ήταν ούτε ο Έβαλντ Λίνεν που είχε καθυστέρηση στην πτήση του από τη Γερμανία.
  • Ο Νίκος Αναστόπουλος αποφάσισε αιφνιδιαστικά να παραιτηθεί από τον πάγκο του ΟΦΗ και το απόγευμα πήγε στην προπόνηση της ομάδας για να αποχαιρετίσει τους παίκτες. Εκεί το μόνο που δήλωσε ήταν ότι «είμαι και εγώ άνθρωπος. Κουράστηκα ψυχολογικά...». Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΟΦΗ αν και ήταν αντίθετη με την απόφαση αυτή, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τον Αναστόπουλο που ήταν «κάτι παραπάνω από προπονητής» για τον σύλλογο, ενώ ενημερώνει ότι «οι πόρτες μας είναι πάντα ανοικτές για τον φίλο Νίκο Αναστόπουλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου