Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου, 2012

  • Το πρόγραμμα των δράσεων και των προαπαιτούμενων που πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα βρεθεί επί τάπητος στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη που θα γίνει την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.Οι τρεις βασικές προτεραιότητες είναι η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, η ρύθμιση για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά μέσω της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
  • Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε την σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Λευκωσία, Στέφανος Στεφάνου, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς ότι η Αγκυρα υποστηρίζει την τετραμερή συνάντηση.
  • Τα κάλαντα και χαρούμενες παιδικές φωνές των μαθητών του Ζωγραφείου Λυκείου κατέκλυσαν και φέτος τους δρόμους της Πόλης, την παραμονή των Χριστουγέννων.
  • «Τα ψέματα τελείωσαν, η ώρα της κρίσης πλησιάζει» δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε ότι η ίδια η λίστα αλλά και οι προσπάθειες απόκρυψής της αποτυπώνουν και συμπυκνώνουν την ελεγχόμενη διάχυτη ανομία και φοροδιαφυγή, την κακοδιοίκηση και οικειοποίηση δημόσιων πόρων, που δεν ήταν αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων, αλλά επιλογή του δικομματισμού, προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας.
  • Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των οποίων και ένας ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του Οργανισμού. Την τελευταία στιγμή, κι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού, αποφεύχθηκε η υπεξαίρεση 147.000 ευρώ από τα ταμεία του ΕΟΤ.

Κόσμος

  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Πέτρες και διάφορα αντικείμενα πέταξαν στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το κτίριο διαμαρτυρόμενοι επειδή, όπως υποστηρίζουν, η Γαλλία υποστηρίζει τους αντάρτες στη χώρα. Μερικοί διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στους χώρους της πρεσβείας και να κατεβάσουν τη γαλλική σημαία. Το Παρίσι έστειλε όσους Γάλλους στρατιώτες βρίσκονται στη χώρα στο πλαίσιο ειρηνευτικής αποστολής για να διαφυλάξουν την πρεσβεία στην πρωτεύουσα.
  • Τη «διαφάνεια» του δημοψηφίσματος με την οποία οι Αιγύπτιοι επικύρωσαν το νέο Σύνταγμα υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, καλώντας την αντιπολίτευση σε διάλογο και δείχνοντας πως εξετάζει το ενδεχόμενο κυβερνητικού ανασχηματισμού. Σε διάγγελμά του μετά την κύρωση του Συντάγματος, ο Αιγύπτιος πρόεδρος δεσμεύτηκε επίσης πως η κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα» για να σταθεροποιήσει την οικονομία.
  • Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας (ΜΙΤ) έχουν ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα για συσκευές παρακολούθησης που φέρεται να βρέθηκαν στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τις αναφορές, η υπόθεση είχε πέσει στην αντίληψη της ΜΙΤ ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο.
  • Σε ισχύ τέθηκε άμεσα το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου, μετά το «ναι» του δημοψηφίσματος και παρά την χαμηλή προσέλευση στις κάλπες, με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να καλεί σε ενότητα, την αντιπολίτευση να μην καλεί προς το παρόν σε διαδηλώσεις και τη χώρα να ετοιμάζεται να εκλέξει σε δύο μήνες τη νέα Βουλή. Αναμένεται διάγγελμα Μόρσι. Παράλληλα, εν μέσω των ανησυχιών για την πορεία της αιγυπτιακής οικονομίας, οι αρχές προχώρησαν σε έκτακτα μέτρα για τη διακίνηση συναλλάγματος θέλοντας να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο φυγής κεφαλαίων.

Οικονομία

  • Η Μόσχα δεν σχεδιάζει να δώσει απευθείας δάνειο στήριξης στη Λευκωσία, καθώς μία τέτοια διμερής συμφωνία θα ενείχε «μεγάλο ρίσκο», όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ. Η Ρωσία δεν αποκλείει πάντως να λάβει μέρος σε ομάδα δανειστών για κυπριακή στήριξη, ομάδα που η Μόσχα θεωρεί ότι θα σχηματιζόταν στο πλαίσιο των μηχανισμών στήριξης της Ευρωζώνης, όπως άφησε να εννοηθεί ο Ρώσος αξιωματούχος.
  • Αισιόδοξη για την οικονομία της Ευρωζώνης το 2013 εμφανίζεται η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit. Η επικεφαλής του Ταμείου εκτιμά ότι θα υπάρξει αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ και σε αυτό -όπως λέει- θα συμβάλει η βελτίωση της οικονομικής συγκυρίας παγκοσμίως.
  • Τη νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, όπως αυτή προβλέπεται με τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, που ψηφίσθηκε επί της αρχής στη Βουλή, κοινοποίησε το υπουργείο Οικονομικών. Με βάση τη νέα κλίμακα θα διενεργείται η παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές που θα καταβληθούν στους δικαιούχους από 1/1/2013 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου