Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου, 2012

  • To 2012 ήταν μια γεμάτη χρονιά για την Ελλάδα της ύφεσης και τον υπόλοιπο κόσμο. Εκλογές και νέα μνημόνια, εξεγέρσεις και πόλεμοι στον υπόλοιπο πλανήτη, επιστημονικές ανακαλύψεις και βόλτες στον Αρη, αλλά και Ολυμπιακοί Αγώνες.
  • Μήνυμα ελπίδας για μια νέα αρχή που συμβολίζει η γέννηση του Θεανθρώπου και αλληλεγγύης για τον πλησίον που έχει ανάγκη, στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για τα Χριστούγεννα. Ο κ. Ιερώνυμος ζητά από την Πολιτεία να επιτρέψει την αξιοποίηση της περιουσίας που έχει απομείνει στην Εκκλησία προς όφελος του λαού και θέτει στη διάθεση όποιου θέλει να καλλιεργήσει τη γη ή να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία τα κτήματά της.
  • Εντοπίστηκαν το πρωί των Χριστουγέννων από το Λιμενικό, ένας 29χρονος και ένας 37χρονος, που αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από μηχανική βλάβη στο σκάφος τους στο Γύθειο. Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήριο Ταίναρο, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία του 29χρονου με το οικογενειακό του περιβάλλον.
  • Δύο νεαροί, 22 ετών, συνελλήφθησαν σήμερα, Χριστούγεννα, από την αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν επιτεθεί με πτυσσόμενα γκλομπ κατά τριών μεταναστών, ενώ από τον έναν έκλεψαν και ποσό 250 ευρώ. Οι δράστες αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες, δύο εκ των οποίων διακομίσθηκαν σοτν «Ευαγγελισμό».
  • Κλειστά είναι σήμερα, Χριστούγεννα και αύριο, Τετάρτη, τα εμπορικά καταστήματα, ενώ από την Πέμπτη θα λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο. Τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά και την ερχόμενη Κυριακή 30 Δεκεμβρίου.

Κόσμος

  • Το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου που πρότεινε ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, συγκέντρωσε υπέρ του το «ναι» σε ποσοστό 63,8% των ψηφισάντων στο δημοψήφισμα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κεντρική εφορευτική επιτροπή.
  • Η αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τη Δευτέρα έναν Αμερικανό σύμβουλο των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Καμπούλ, είναι ιρανικής υπηκοότητας και ήταν «ψυχικά διαταραγμένη», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για την πρώτη «εκ των έσω επίθεση» στο Αφγανιστάν που πραγματοποιείται από γυναίκα.
  • Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα, Χριστούγεννα, στο νότιο Καζακστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 22 επιβαίνοντες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, επικαλούμενο πηγή της ασφάλειας του Καζακστάν.
  • Σε αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων σε όλες τις πόλεις της ΠΓΔΜ, προχωρά ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός υπό την «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μία ημέρα μετά τα επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013.
  • Ένοπλοι επιτέθηκαν σε εκκλησία στη βόρεια Νιγηρία την παραμονή των Χριστουγέννων και σκότωσαν έξι ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ο ιερέας, προτού βάλουν φωτιά στο κτίριο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οικονομία

  • Την αυστηρότερη εποπτεία των δήμων από το 2013 προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι προϋπολογισμοί των δήμων πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι. Ανάλογη απόφαση αναμένεται και για τις ΔΕΚΟ.
  • Οι ανησυχίες για τον αμερικανικό «δημοσιονομικό γκρεμό» έριξαν τους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Γουόλ Στριτ στη «μισή» συνεδρίαση της παραμονής των Χριστουγέννων. Στο κόκκινο το Παρίσι, μικρή άνοδος για το Λονδίνο σε μία συνεδρίαση με μικρό όγκο συναλλαγών.
  • Σε τροχιά διαδοχής του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην κεφαλή του Eurogroup βρίσκεται ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γεροέν Ντισελμπλόεμ. «Η Ολλανδία θα λάβει πολύ σύντομα μια πολύ σημαντική θέση στην Ευρώπη» δηλώνει ο Ζοζέ Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Volkskrant του Άμστερνταμ, η οποία προσθέτει πως η Άνγκελα Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν συμφωνήσει με την επιλογή του Γεροέν Ντισελμπλόεμ.

Αθλητισμός

  • Τον Μαρτσέλο Λίπι θα είναι ο διάδοχος του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Pais». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ζινεντίν Ζιντάν πρότινε τον Ιταλό τεχνικό στον πρόεδρο της Βασίλισσας, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος είναι ενοχλημένος από τα καμώματα του Πορτογάλου «Special One» και από τον παραγκωνισμό του Ίκερ Κασίγιας στο ματς με την Μάλαγα, όπου η Ρεάλ ηττήθηκε.
  • Ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο σε συνέντευξη που παραχώρησε εξέφρασε αρχικά την απορία του για το γεγονός ότι επιτρέπεται σε ομάδες με οικονομικά προβλήματα να κάνουν μεταγραφές, ενώ τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να κάνει λίγη υπομονή ακόμα και αν δεν δει κάποια προοπτική στην ΑΕΚ, θα κοιτάξει το μέλλον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου