Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου, 2012

  • Να υπερασπιστεί ανοιχτά τη βοήθεια προς την Αθήνα καλεί την Άνγκελα Μέρκελ ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, τονίζοντας παράλληλα πως «θέλει περισσότερη ειλικρίνεια» σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση που συνεπάγεται η στήριξη για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας. Ο Σρέντερ ζητά αλληλεγγύη προς την Ελλάδα από την ΕΕ και το Βερολίνο, τονίζει όμως την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και περιορισμού του δημόσιου τομέα.
  • To 2012 ήταν μια γεμάτη χρονιά για την Ελλάδα της ύφεσης και τον υπόλοιπο κόσμο. Εκλογές και νέα μνημόνια, εξεγέρσεις και πόλεμοι στον υπόλοιπο πλανήτη, επιστημονικές ανακαλύψεις και βόλτες στον Αρη, αλλά και Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι δημοσιογράφοι του sansimera.gr, όπως κάθε χρόνο από το 2000, παρουσιάζουν τα γεγονότα που ξεχώρισαν. Ψηφίστε το πρόσωπο του 2012 και το γεγονός που σημάδεψε τη χρονιά που φεύγει.
  • Διαφορετικά δώρα αλληλεγγύης, προσφοράς και αγάπης προτείνουν για αυτά τα Χριστούγεννα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, για να βοηθηθούν χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται στις κλινικές της οργάνωσης και περιμένουν ένα εμβόλιο που θα τους χαρίσει τη ζώη. Μέσα από το διαδικτυακό κατάστημα (msfgifts.gr), όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν ένα δώρο ζωής μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια κουνουπιέρα, σε ένα εμβόλιο, σε πόσιμο νερό κ.ά. και οι εθελοντές της οργάνωσης θα αναλάβουν να το «μεταφέρουν» στις αποστολές τους.
  • Θύματα ληστών έπεσαν μαθητές που έλεγαν τα κάλαντα σε έξι περιστατικά στην Αθήνα και σε ένα στη Θεσσαλονίκη. Στο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη μάλιστα, που σημειώθηκε το πρωί στην Καλαμαριά, οι άγνωστοι πήραν με την απειλή μαχαιριού τα χρήματα -περίπου 25 ευρώ- τριών ανηλίκων. Δύο νεαροί, 16 και 19 χρονών, συνελήφθησαν αργότερα κατηγορούμενοι για τη ληστεία.
  • Έναν περίπατο στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός έκανε μία βόλτα πεζός, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα και τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθο Λαζαρίδη. Ο κ. Σαμαράς περπάτησε στις οδούς Βασιλίσσης Σοφίας, Σόλωνος και Ακαδημίας συνομιλώντας και ανταλλάσσοντας ευχές με καταστηματάρχες και περαστικούς.

Κόσμος

  • Ένταση και επεισόδια εντός και εκτός Κοινοβουλίου συνόδευσαν την ψήφιση του προϋπολογισμού της ΠΓΔΜ, με συνοπτικές διαδικασίες και απόντες τους περισσότερους βουλευτές της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», εγκαταλείπει τις συνεδριάσεις της Βουλής και καλεί σε λαϊκή εξέγερση κατά της κυβέρνησης Γκρούεφσκι. Διαδηλωτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αντιπαρατάχθηκαν τη Δευτέρα έξω από το Κοινοβούλιο, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας. Το πολιτικό σκηνικό «βράζει», αντικυβερνητικές διαδηλώσεις την Τρίτη.
  • Ένα απελπισμένο μήνυμα sms, που στάλθηκε σε λάθος κινητό, επέτρεψε στους πυροσβέστες και την αστυνομία να εντοπίσουν έναν άνδρα ο οποίος είχε την πρόθεση να αυτοκτονήσει και να σώσουν τη ζωή του το βράδυ της Κυριακής στη Λιόν της κεντροδυτικής Γαλλίας, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την Περιφερειακή Διοίκηση Δημοσίας Τάξεως της επαρχίας του Ροδανού.
  • Δύο πυροσβέστες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν πυρά ενώ είχαν επέμβει για να σβήσουν πυρκαγιά στην πόλη Ουέμπστερ, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Φαίνεται ότι οι πυροσβέστες δέχθηκαν πυρά την ώρα που έφταναν στο σημείο που είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή της περιοχής, νεκρός είναι και ο ένοπλος που είχε «στήσει παγίδα», όπως είπε, στους πυροσβέστες.
  • Νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο στην Πρετόρια θα παραμείνει ο Νέλσον Μαντέλα, που ανταποκρίνεται μεν στη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται μετά την επιτυχή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για αφαίρεση χολόλιθων αλλά τελικά δεν θα πάρει εξιτήριο για τα Χριστούγεννα, όπως ήλπιζαν οι γιατροί. Τα προβλήματα του εμβληματικού 94χρονου πρώην προέδρου έχουν προκαλέσει ανησυχία στη Νότιο Αφρική για την πορεία της υγείας του.
  • Η κινεζική αστυνομία διέσωσε 89 παιδιά και συνέλαβε 355 υπόπτους κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήγαγε σε όλη τη χώρα για την εξάρθρωση εννέα δικτύων εμπορίας παιδιών, όπως μεταδίδουν τη Δευτέρα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Τα παιδιά έχουν οδηγηθεί σε κυβερνητικούς ξενώνες και η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να εντοπίσει τους γονείς τους.

Οικονομία

  • Οι ανησυχίες για τον αμερικανικό «δημοσιονομικό γκρεμό» έριξαν τους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Γουόλ Στριτ στη «μισή» συνεδρίαση της παραμονής των Χριστουγέννων. Στο κόκκινο το Παρίσι, μικρή άνοδος για το Λονδίνο σε μία συνεδρίαση με μικρό όγκο συναλλαγών.
  • Σε τροχιά διαδοχής του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην κεφαλή του Eurogroup βρίσκεται ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γεροέν Ντισελμπλόεμ. «Η Ολλανδία θα λάβει πολύ σύντομα μια πολύ σημαντική θέση στην Ευρώπη» δηλώνει ο Ζοζέ Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Volkskrant του Άμστερνταμ, η οποία προσθέτει πως η Άνγκελα Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν συμφωνήσει με την επιλογή του Γεροέν Ντισελμπλόεμ.
  • Το πράσινο φως έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας από την Alpha, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση που αναφέρεται, πρωτίστως, στον τομέα των τραπεζικών εργασιών, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Αθλητισμός

  • Τις τελευταίες ημέρες η πλευρά του Πρίγκιπα Φεϊζάλ και του Βλάση Τσάκα τονίζει ότι από τον Παναθηναϊκό δεν τους έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία για να κάνουν τον πλήρη έλεγχο στα ταμεία της ομάδας και στη συνέχεια να βάλουν τα χρήματα. Η Πράσινη ΠΑΕ δεν άφησε το θέμα αναπάντητο και μέσω κύκλων αναφέρουν ότι η πλευρά του Πρίγκιπα Φεϊζάλ έχει όλα τα χαρτιά στα χέρια της, ενώ κάνουν λόγω για μη ανταπόκριση την ώρα που στην ΠΑΕ έχουν κάνει όσα πρέπει για να τον διευκολύνουν.
  • Στις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα βρέθηκε ο Θωμάς Μαύρος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των οπαδών της Ένωσης. Ο πρώην πρόεδρος και άσος της ομάδας άκουσε προσεκτικά τις θέσεις των καταληψιών φιλάθλων της ομάδας και ήταν ο μοναδικός που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους.
  • Ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός με δηλώσεις του τόνισε ότι δεν προσπάθησε να αλλάξει τη γνώμη στον Ντούσαν Μπάγεβιτς ώστε να παραμείνει στην ομάδα, αφού «νομίζω ότι είναι μάταιο να προσπαθήσεις ν’ αλλάξεις την απόφαση ενός ανθρώπου έναν που ψυχολογικά δε νιώθει καλά», τόνισε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια είπε ότι και οι παίκτες θα πληρώσουν το τίμημα που τους αναλογεί και αναφέρθηκε στη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο αλλά και στον στόχο της ομάδας του Περιστερίου στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου