Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για στρατηγούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

1 Νοεμβρίου, 2012
ΗΠΑ: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για στρατηγούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότηταΔιαφθορά, σεξουαλικά εγκλήματα και υπερβολική σκληρότητα, οι κατηγορίεςΟ στρατηγός Γουόρντ ελέγχεται για δώρα από ιδιωτικές εταιρείες, ενώ πλήρωνε τα ακριβά γούστα της συζύγου του με χρήματα της υπηρεσίας.

Πολλά «σύνεφα» μαζεύτηκαν πάνω από το Πεντάγωνο σχετικά με τη διαγωγή τριών στρατηγών οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Την αρχή έκανε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Αφρική (US Africom), στρατηγός Γουίλιαμ Γουόρντ που απομακρύνθηκε από τη θέση του κατηγορούμενος για οικονομικές ατασθαλίες, για τις οποίες καλείται να λογοδοτήσει στη στρατιωτική Δικαιοσύνη των ΗΠΑ.
Οπως προέκυψε από έρευνα που διήρκεσε σχεδόν 17 μήνες, ο αξιωματικός που υπηρετούσε στην Αφρική, χρησιμοποίησε στρατιωτικά οχήματα για τη μεταφορά της συζύγου του ενώ δέχθηκε δώρα ανάμεσα στα οποία γεύματα και εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων στο Μπροντγουέι από εταιρεία με πολλαπλά συμβόλαια με το Πεντάγωνο. Επίσης, η κυρία Γουόρντ είχε ακριβά γούστα κι απαιτούσε να μεταφέρεται όπου επιθυμεί, συνοδεία υφισταμένων του συζύγου της, με έξοδα του αμερικανικού στρατού (τα οποία απέκρυπτε με τη βοήθεια του υψηλόβαθμου άντρα της), ενώ φέρεται να έχει χρεώσει την υπηρεσία με σουίτες των 500 ευρώ για μία νύχτα που έμεινε στις Βερμούδες, αλλά και μια διαμονή για δύο νύχτες στο εξίσου πολυτελές ξενοδοχείο Ουόλντορφ Αστόρια στη Νέα Υόρκη.
Η δεύτερη περίπτωση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας αφορά στον στρατηγό Τζέφρι Σινκλέρ που κατηγορείται για πολλά σεξουαλικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων βιασμών μετά σοδομισμού, ανάρμοστες σχέσεις, παράνομη κατοχή αλκοόλ και υλικού πορνογραφίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Αφγανιστάν. Ο αναπληρωτής διοικητής του 82ου Αερομεταφερόμενου Σώματος Στρατού (82 Airborne Division) που σταθμεύει στο Νότιο Αφγανιστάν, απαλλάχτηκε των υπηρεσιών του, επέστρεψε τον περασμένο Μάιο στις ΗΠΑ, στη βάση Φορτ Μπραγκ στη Βόρεια Καρολίνα και πλέον θα λογοδοτήσει στο στρατοδικείο έπειτα από κατηγορίες ότι παρενόχλησε σεξουαλικά υφισταμένους του.
Υπόλογος είναι και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πυραυλικών Συστημάτων (Missile Defence Agency) του αμερικανικού Πενταγώνου, ο υποστράτηγος Πάτρικ Ο' Ράιλι επειδή συμπεριφερόταν σαν… τραμπούκος. Η αναφορά εναντίον του εν λόγω υποστράτηγου αναφέρει πως «διηύθυνε την υπηρεσία με εξαιρετικά αναίτια σκληρότητα, ήταν ανίκανος να ανυψώσει το ηθικό των υφισταμένων του, ενώ συχνά τους χαρακτήριζε "ένα κοπάδι ηλιθίων"». Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη υπό καθεστώς έρευνας, με τον αξιωματικό να αρνείται κάθε κατηγορία εναντίον του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου