Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Noble:"Υπάρχουν και άλλα κοιτάσματα στην Κύπρο"

Διαβάστε στο NEWS 247 τις εκτιμήσεις των Αμερικανών της Noble, για την ύπαρξη και άλλων κοιτασμάτων, στον υποθαλάσσιο χώρο της Κύπρου

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου, 2011
Το οικόπεδο 12 και τα άλλα τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ έχουν και άλλα κοιτάσματα, λέει ο επικεφαλής της Noble Energy στην Κύπρο.
Ο επικεφαλής της Noble Energy στην Μεγαλόνησο Τζον Τόμιτς,, μιλώντας στις κυπριακές εφημερίδες " Φιλελεύθερος" και "Πολίτης" , δηλώνει ότι πρωταρχικός στόχος κατά τον ίδιο είναι η ταχύτερη δυνατή εκμετάλλευση του κοιτάσματος, με την δημιουργία αγωγού από το σημείο της εξόρυξης μέχρι την Κύπρο.
Επίσης η εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων υγροποίησης, αποθήκευσης και μεταφοράς του, ως εταίρος με το κυπριακό κράτος, σε αυτό το κοινοπρακτικό εγχείρημα.
Το κοίτασμα είναι τόσο μεγάλο, κατά τον ίδιο (περίπου 200 δισ. κ.μ.), ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της Κυπριακής Δημοκρατίας για πολύ μεγάλο διάστημα, αλλά και να είναι αρκετά κερδοφόρο ώστε να αρκεί για να προσελκύσει μεγάλης κλίμακας επενδύσεις για την εξαγωγή του, χωρίς συμμετοχή άλλων ποσοσήτων από το Ισραήλ. Η δεύτερη γεώτρηση στο κοίτασμα, με το οποίο θα επαληθευτούν, με μία πιθανή αναθεώρηση, τα σημερινά δεδομένα, θα γίνει το καλοκαίρι του 2012.
Ο υποθαλάσσιος ορυκτός πλούτος της κυπριακής ΑΟΖ, ωστόσο, εκτιμάται ότι είναι πολλαπλάσιος. Οπως λέει ο κ.Τόμιτς, υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις και για άλλα κοιτάσματα αερίου, τόσο στο οικόπεδο 12, όσο και σε άλλα τμήματα της ΑΟΖ της Κύπρου.
Η εταιρεία επιδιώκει για το λόγο αυτό να εξασφαλίσει και νέες άδειες ερευνητικών γεωτρήσεων, στα σημεία αυτά.
Σύμφωνα με τον κ. Τόμιτς δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για πετρέλαιο και ανακοινώνει ότι η Noble θα «σκάψει» βαθύτερα τους επόμενους μήνες στην ΝΑ Μεσόγειο, κάνοντας αρχή από το οικόπεδο «Λεβιάθαν» του Ισραήλ.
Στ. Στεφάνου: "Παράγοντας προώθησης ειρήνης το φυσικό αέριο"
Ο εντοπισμός φυσικού αερίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει παράγοντα προώθησης της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή και να λειτουργήσει ως κίνητρο για την ανάπτυξη δυναμικής, για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Στέφανος Στεφάνου.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Στεφάνου υποστήριξε ότι "η Άγκυρα έχει τώρα κάθε κίνητρο και κάθε λόγο να εργαστεί προς την κατεύθυνση της λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών".
Μια τέτοια λύση, όπως είπε, θα οδηγήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων της ενωμένης Ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τουρκία και αναμφίβολα θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή που θα περιλαμβάνουν και την ίδια.
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, επισήμανε ότι τώρα διαμορφώνεται καλύτερο κλίμα και αναμένεται αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης.

Πηγή: News 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου