Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Eλληνικής καταγωγής ο πυροσβέστης που πέθανε στο Peabody

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, 2011

Την Παρασκευή που μας πέρασε, όπως και κάθε άλλη φορά που χρειάστηκε, ο πυροσβέστης James Rice (46 χρονών) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της υπηρεσίας του όπως έκανε για τα 11 τελευταία χρόνια και έτρεξε μαζί με συναδέλφους του να σβήσει τη φωτιά στην διεύθυνση 5 Hancock St, Peabody, Massachusetts όπου ήταν ένα ξύλινης κατασκευής κτήριο με 6 διαμερίσματα και 13 ένοικους. Μόνο που σε αυτή την πυρκαγιά ο Ελληνικής καταγωγής πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών θα χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με το διοικητή της πυροσβεστικής της πόλης, Steve Pasdon, η πυρκαϊά ξέσπασε στις 1:24 το απόγευμα της Παρασκευής, 23 Δεκεμβρίου και ήταν αρκετά μεγάλη (three-alarm fire) αφού έτρεξαν για βοήθεια οι πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα της πόλης αλλά και από τις γειτονικές πόλεις Danvers, Salem and Lynnfield. 
Ο άτυχος James Rice βρισκόταν μεταξύ πρώτου και δεύτερου ορόφου όταν εγκλωβίστηκε από τη φωτιά και τις αναθυμιάσεις. Τον μετέφεραν οι συνάδελφοι του έξω από το κτήριο και από εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο North Shore Medical Center του Salem, Massachusetts όπου και απεβίωσε λίγο αργότερα. Σε μιάμιση ώρα από την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά είχε σβήσει, ήταν όμως αργά για τον Άξιο πυροσβέστη James Rice.
Ο διοικητής της πυροσβεστικής του Peabody είπε ότι ο πυρασβέστης συνάντησε δύσκολη κατάσταση “met heavy and eventually overwhelming conditions”.   Στη συνέχεια πρόσθεσε "έχω στο πυροσβεστικό σώμα της πόλης 100 άτομα και ο James Rice ήταν αγαπητός από όλους στην υπηρεσία αλλά και αγαπητός στην κοινωνία της πόλης”.

Η μητέρα του James Rice είναι Ελληνίδα και ο James Rice ήταν με την οικογένειά του μέλη στην Ελληνο-ορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Βασιλείου στο Peabody.
Σύμφωνα με πληροφορίες του paneliakos.com η σωρός του James Rice θα τεθεί σε προσκύνημα την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου ενώ η κηδεία και ταφή θα γίνει την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου. Στην εξόδιο ακολουθία θα πρωτοστατήσει ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιος.

Έξω από το παράρτημα της Πυροσβεστικής #5 West Peabody, MA ο κόσμος αφήνει λουλούδια, κάρτες, κεριά και διάφορα άλλα εις μνήμη του πυροσβέστη James (Δημήτρη) Rice που πέθανε πάνω στην ώρα του καθήκοντος σαν πραγματικός ήρωας.  Έχουν ανοιχτεί δύο λογαριασμοί για να βοηθηθεί η οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη αλλά και των 13 ενοίκων του κτηρίου των οποίων τα υπάρχοντα κατεστράφησαν 2 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.   Να σημειώσουμε ότι είναι ο τρίτος πυροσβέστης στην περιοχή της Βοστώνης που έχασε τη ζωή του μέσα σε 15 ημέρες.  Ένας άλλος πυροσβέστης στο Worcester έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος ενώ άλλος ένας πυροσβέστης από το Methuen 42 χρονών κηδεύεται αύριο αφού στις 21 Δεκεμβρίου έχασε κι αυτός τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος.

Η Σύνταξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου