Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για ασπιρίνες.... Ζητούν αυτά που τους χρωστάει το Ελληνικό Δημόσιο...Η δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στους προμηθεύτες των νοσοκομείων και η οποία αποδεικνύεται από τη συρρίκνωση των τζίρων, έρχεται να επιβαρύνει η ανυπαρξία ρευστότητας, για την οποία σε σημαντικό βαθμό ευθύνεται ο κύριος πελάτης τους, το ελληνικό Δημόσιο. Ως αντίδραση και μέσο πίεσης, οι προμηθευτές αποφάσισαν να σταματήσουν την αποστολή υλικών προς τα νοσοκομεία - κακοπληρωτές, ως μια πρώτη κίνηση. Σημειώνεται πως οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου είναι εισαγωγικές και πλέον, λόγω και της άρνησης των τραπεζών, δεν διαθέτουν τα κεφάλαια που ζητούν οι ξένοι οίκοι ως αντικαταβολή, για να στείλουν προϊόντα στην Ελλάδα σε μεγάλα νοσοκομεία. Προειδοποιούν σε επιστολή που έστειλαν στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ότι, σε περίπτωση που μέχρι το τέλος του χρόνου δεν αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές, θα αναγκαστούν σε πρώτη φάση, να διακόψουν την επί πιστώσει τροφοδοσία των νοσοκομείων, τα οποία είναι μακράν τα πιο ασυνεπή.

Πέρασαν τα Χριστούγεννα και μαζί με αυτή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης πέρασε και αυτό το πήγαινε έλα στα καταστήματα για τα δώρα. Η αλήθεια είναι ότι γίνεται μεγάλη εμπορευματοποίηση και χρησιμοποιείται η Γέννηση για να γίνεται τζίρος και να πωλούνται χρήσιμα αλλά επί το πλείστον άχρηστα πράγματα. Και για τα παιδιά είναι μία ευκαιρία για να “ανταμειφθούν” γιατί ήταν καλά και υπάκουα αλλά έχει ξεφύγει το θέμα από τα παιδιά και έχει γίνει “επιδημία” να αγοράσουμε προϊόντα πολλές φορές με χρήματα που δεν έχουμε αφού χρησιμοποιούνται οι πιστωτικές κάρτες με το μεγάλο τόκο και επιτόκιο. Τελικά το νόημα της εορτής χάνεται μέσα στα δώρα και στα πολύχρωμα φώτα. Πόσοι από εμάς πλησιάσαμε ένα φτωχό που οι καταστάσεις τον έφεραν να μην έχει χρήματα ούτε και για τα στοιχειώδη. Πόσοι από εμάς μαγείρεψαν να πάνε φαγητό σε αυτόν που δεν έχει να φάει;

Τα μηνύματα και οι ευχές των αναγνωστών μας με e-mails, text messages, κάρτες, τηλεφωνήματα αλλά και με fax από διάφορα μέρη του κόσμου μας λέγουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουμε να επικοινωνούμε με γνωστούς και άγνωστους φίλους. Μάλιστα μερικές ευχές δεν είναι ούτε στα Ελληνικά ούτε και στα Αγγλικά αλλά σε άγνωστες σε εμάς γλώσσες που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μετάφραση για να τις διαβάσουμε. Βλέπετε αρκετά άρθρα μας τα μεταφράζουν (με το ίντερνετ) στη γλώσσα τους!!! Έτσι στα τόσα και τόσα μηνύματα λάβαμε μηνύματα από την Τουρκία, την Χιλή, την Κίνα, την Ουκρανία, την Βραζιλία και τα Σκόπια που έπρεπε να τα μεταφράσουμε. Σας ευχαριστούμε όλους και όλες.

Περιμένουμε να δούμε που θα φτάσει η ιστορία με το ηγούμενο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου. Αλλά είναι μόνο ο Εφραίμ που έκανε επιχειρηματικές προσπάθειες; Μιλάνε για τουλάχιστον δύο-τρεις ντουζίνες ιερωμένους (στην Ελλάδα και την Αμερική) που ασχολούνται σοβαρά με διάφορες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Μήπως είναι πίσω από την υπόθεση Εφραίμ Ρώσικα κεφάλαια για ξενοδοχειακές μονάδες στη Μαύρη Θάλασσα και στη Βόρειο Ελλάδα; Λέω μήπως.

Να που ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν λαλίστατος και μίλησε για Τούρκους πράκτορες που έβαζαν φωτιές σε δάση στην Ελλάδα. Πριν χρόνια υπήρχαν τέτοιου είδους διαδόσεις στην Ελλάδα αλλά οι Ελληνικές αρχές τηρούσαν σιγή ιχθύος και έπρεπε να βγει σήμερα ο Τούρκος να μας πει για τις οικολογικές καταστροφές που μπορεί να χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και να ήταν πλήγμα για τον τουρισμό. Και οι αρμόδιοι της Ελλάδας τι έκαναν; Αυτοί παιδί μου δεν νοιάζονταν και πολύ για το τι έκαναν οι Τούρκοι αλλά τι έκαναν οι κομματικοί αντίπαλοι.

Και μιά και η κουβέντα για τον Εφραίμ περιμένουμε να δούμε πότε θα πάνε φυλακή οι πολιτικοί που ρήμαξαν τον Ελληνικό λαό. Κάποιοι... Άκης Τ., Κώστας Λ., Κώστας Σ., Θεόδωρος Ρ., Βάσω Π., Θεόδωρος Π., Γεώργιος Σ. ... και τόσοι και τόσοι άλλοι που όταν είναι για την “πίτα” καλύπτει ο ένας τον άλλον, από τη βάση μέχρι την κορυφή της σκάλας. Βγάλτε τους στη "φόρα" τώρα, και πάρτε τους τα διαβατήρια.

Δεν ξέρω για λεφτά, αλλά κλεφτά υπάρχουν. Υπάλληλος δικαστηρίου με καταθέσεις 7,5 εκατ. ευρώ - 'Όργιο διαφθοράς στις πολεοδομίες. Κρατικοί λειτουργοί βρέθηκαν με ποσά μαμούθ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπως προέκυψε από ελέγχους των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. Τα αποτελέσματα του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών από τους επιθεωρητές έβγαλαν "λαβράκια". Όπως αποκάλυψε το Mega, στον έλεγχο του πόθεν έσχες που διέταξε ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, υπάλληλος δικαστηρίου εμφανίζεται να έχει σε διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς πάνω από 7 εκατ. Ευρώ. Η ανακάλυψη προέκυψε μετά από άρση του τραπεζικού, φορολογικού και του χρηματιστηριακού απορρήτου και μάλιστα σε 100 περιπτώσεις υπόπτων για υπόγειες συναλλαγές ανώτερων και ανώτατων κρατικών υπαλλήλων. Όλοι τους κλήθηκαν να δικαιολογήσουν τα ποσά και οι περισσότεροι από αυτούς εμφάνισαν απίστευτες δικαιολογίες όταν μάλιστα οι μισθοί τους είναι συγκεκριμένοι από το Δημόσιο. Πρώην γενικός διευθυντής του ΥΠΕΧΩΔΕ εμφανίζει αδικαιολόγητα ποσά 1,2 εκατ ευρώ ενώ πρώην προϊστάμενος τεχνικών έργων της Νομαρχίας Κιλκίς εμφανίζει ένα εκατ. ευρώ. Ο τελευταίος είπε στους επιθεωρητές ότι πρόκειται για χρήματα που κατέθεταν πλούσιοι συγγενείς και φίλοι από την Αμερική και την Ελλάδα στις γιορτές και τα γενέθλια των παιδιών του!

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου