Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ανησυχία Χ. Κλίντον για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2011
Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε τις ανησυχίες της για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία σε επιστολή της προς τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Βουδαπέστη.

Η Κλίντον «καταγράφει προηγούμενες δηλώσεις της» που έκανε για το θέμα αυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος Πέτερ Σιγιάρτο στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΤΙ, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της αριστερής εφημερίδας Nepszabadsag. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός θα απαντήσει, φυσικά, στην επιστολή εν ευθέτω χρόνο».
Ο Σιγιάρτο δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της επιστολής της κας Κλίντον.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται διπλωματικές πηγές στην Ουάσινγκτον που δεν κατονομάζει, η επιστολή με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου αφορά συγκεκριμένες ανησυχίες σχετικά με την ισορροπία των εξουσιών στην Ουγγαρία, μια αμφισβητούμενη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και τους περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου και της λατρείας.
Η Κλίντον επέκρινε επίσης την απόφαση των αρχών να αφαιρέσουν την άδεια εκπομπής από το μόνο εθνικό ραδιοσταθμό της αντιπολίτευσης, τον Klubradio, προσθέτει η Nepszabadsag.
Το Συμβούλιο των MME, που επιβλέπει τον τομέα, αποφάσισε στις 20 Δεκεμβρίου να αφαιρέσει την άδεια της συχνότητας του Klubradio από τον Μάρτιο του 2012. Το Συμβούλιο, όπου ο κ. Όρμπαν έχει εγκαταστήσει τους πιστούς του, ιδρύθηκε από έναν αμφιλεγόμενο νόμο για τον Τύπο που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2011 και θεωρείται «τυποκτόνος» από τους επικριτές του.
Ένα νέο Σύνταγμα, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και έχει επικριθεί έντονα τόσο στην Ουγγαρία όσο και στο εξωτερικό, εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο τον Απρίλιο, όπου το συντηρητικό κόμμα Fidesz του Όρμπαν έχει πλειοψηφία δύο τρίτων.
Από τότε, η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένως ζητήσει από την συντηρητική κυβέρνηση να επανεξετάσει τις αμφιλεγόμενες διατάξεις του νέου Συντάγματος, οι οποίες με πολλούς τρόπους περιορίζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες, σύμφωνα με τους επικριτές του.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Ουγγαρία τον Ιούνιο, η Κλίντον είχε ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση του Όρμπαν να διατηρήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και να επιδείξει μια «πραγματική δέσμευση προς την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, την ελευθερία του Τύπου και τη διαφάνεια» της κυβερνητικής πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου