Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Στο Αστυνομικό Τμήμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιλινόϊς κ. Δ. Γεωργακόπουλος

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου, 2011

 Σε Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγου οδηγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Ιλινόις «Η Ενωσις», Δημήτρης Γεωργακόπουλος. Ενώ βρισκόταν στο βήμα και έδινε αναφορά πεπραγμένων στη Γενική Συνέλευση που ήταν σε εξέλιξη, μπήκαν οι αστυνομικοί και του είπαν ότι θα πρέπει να οδηγηθεί στο Τμήμα με το αιτιολογικό ότι η ταμίας της Ομοσπονδίας Αγγελική Βέρου είχε κάνει καταγγελία στην Αστυνομία ότι σε συνεδρίαση της Ομοσπονδίας τον περασμένο Μάιο ο κ. Γεωργακόπουλος την απείλησε.

Η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας γινόταν στο εστιατόριο «Αζούλ» του Σικάγου και στην οποία συμμετείχαν σαράντα αντιπρόσωποι συλλόγων και σωματείων.
Ο κ. Γεωργακόπουλος, ο οποίος υπηρετεί επί πέντε χρόνια στην προεδρία της Ομοσπονδίας, είναι δάσκαλος επί μακρά σειρά ετών, ιδιοκτήτης του Ελληνικού Σχολείου «Αθηνά» και εκδότης της μηνιαίας εφημερίδας «Ελληνική Φωνή», οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου έγινε η διαδικασία λήψης των στοιχείων και προσωπικών δεδομένων, κατέβαλε το ποσό των 120 δολαρίων ως εγγυοδοσία, αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στα καθήκοντά του στη γενική συνέλευση.
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον κ. Γεωργακόπουλο, επιβεβαίωσε τα γεγονότα, δηλαδή της οδήγησής του από τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ αρνήθηκε ότι μίλησε απειλητικά εναντίον της ταμία κ. Βέρου στη συνεδρίαση του Μαϊου, την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο απέπεμψε από την θέση της. Ο κ. Γεωργακόπουλος είπε «δεν την έχω απειλήσει, ούτε την έχω δει από τις 10 Ιουνίου».
Είπε ακόμα ότι «ήλθε μέσα η Αστυνομία και μου είπε ότι απειλήσατε την κ. Βέρου, εγώ το αρνήθηκα, αλλά έπρεπε να πάμε στο Τμήμα» και διευκρίνισε «δεν με συνέλαβε, ούτε με χειροπέδες, ούτε τίποτε, με οδήγησε στο Τμήμα».
Υπογραμμίζεται ωστόσο ότι υπάρχει μία πολύμηνη αψιμαχία ανάμεσα στην κ. Βέρου και τον κ. Γεωργακόπουλο, ενώ τον περασμένο Ιούνιο που η κ. Βέρου προέβη σε γραπτή καταγγελία προς το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Σικάγου και συγκεκριμένα στον Barry Goldberg, αναφορικά με οικονομικής και τραπεζικής φύσεως θέματα της Ομοσπονδίας. Η σχετική καταγγελία υπάρχει αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας «την οποία ελέγχει» η κ. Βέρου, όπως τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος.
Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με την κ. Βέρου είπε ότι «η προχτεσινή συνεδρίαση ήταν παράνομη διότι υπάρχουν τρεις έρευνες που διεξάγονται από τον Γενικό Εισαγγελέα, δύο ποινικής και μία αστικής φύσεως», ενώ τόνισε ότι «σε συνεδρίαση του Μαΐου υπήρχαν πολλές φωνές, χτυπήματα στο τραπέζι, ο κ. Γεωργακόπουλος με απείλησε και κατέθεσα αναφορά στην Αστυνομία (assault report)». Και συμπλήρωσε «δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα διότι το θέμα βρίσκεται εν εξελίξει».

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, Θεόδωρος Καλμούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου