Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Στο καλό,Ήρωα, Δημητρη Ράϊς

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 2011
Χιλιάδες κόσμου απέδωσαν φόρο τιμής στον ελληνικής καταγωγής πυροσβέστη “Δημήτρη” James Rice από Peabody, Massachusetts που την περασμένη Παρασκευή, δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα “έπεσε” στην ώρα του καθήκοντος όταν έτρεξε να βοηθήσει γιά να σβήσει η φωτιά και να γλυτώσει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
Από τις 10:00 χθες το πρωί άρχισε να σχηματίζεται ουρά μπροστά στην είσοδο του νεκροπομπείου και όταν άνοιξαν οι πόρτες στις 3:00 το απόγευμα η ουρά έφτανε τα δύο τετράγωνα. Σύσσωμο το πυροσβεστικό σώμα της πόλης (100 πυροσβέστες) και οι διοικητές από τα πυροσβεστικά σώματα από όλη την Μασαχουσέτης (312 πόλεις) παρέλασαν μπροστά στο νεκροπομπείο που είχε εναποτεθεί η σορός του αείμνηστου Δημήτρη.
Το απόγευμα έγινε τρισάγιο ενώ στις 4:30μ.μ. Σε μία σεμνή και πολύ συγκινητική τελετή το Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε το Μετάλλιο Ανδραγαθίας στην σύζυγο του άτυχου πυροσβέστη.
Σύσσωμη η Ελληνική Κοινότητα του Αγίου Βασιλείου του Peabody έδωσε το παρόν αλλά και ομογενείς από τις γειτονικές πόλεις του Salem, Lynn, Lynnfield αλλά και μακρύτερα όπως Boston, Lowell, Somerville, Cambridge, Watertown και μακρύτερα.
Την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων αντιπροσώπευσε ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεμιστοκλής Βούλγαρης.
Σήμερα στις 9:00 θα αρχίσει η πομπή από το νεκροπομπείο προς την γειτονική εκκλησία των Βαπτιστών St. John the Baptist Church 16 Church St. (Peabody MA) όπου στις 10:00 θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιου βοηθούμενος από δεκάδες ορθόδοξους ιερείς της Μητροπόλεως Βοστώνης. (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στην εκκλησία των Βαπτιστών γιατί ο ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου τελεί υπό επισκευή).
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα η σορός του Δημήτρη Ράϊς από το νεκροπομπείο θα την ανεβάσουν στο πυροσβεστικό όχημα του σταθμού 5 που υπηρετούσε ο αδικοχαμένος πυροσβέστης πατέρας 3 μικρών παιδιών, 12, 9 και 7 ετών αντίστοιχα και σύζυγος της Amy Rice (νυμφευμένοι 16 χρόνια).
Πολ λες χιλιάδες είναι οι πυροσβέστες που άρχισαν να καταφτάνουν από διάφορα μέρη των ΗΠΑ για να παραβρεθούν στη κηδεία.
Η κηδεία θα μεταδοθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Βοστώνης σε απ' ευθείας σύνδεση.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει Ήρωα Δημήτρη Ράϊς. Αιωνία σου η Μνήμη.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου