Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Στήριξη ΝΔ - Καρατζαφέρη στον Λουκά Παπαδήμο

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, 2011

Προέχει η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και του PSI, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από τη συνάντηση Σαμαρά - Παπαδήμου. «Να τον αφήσουν να πρωθυπουργεύσει», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, κάνοντας λόγο για ήρεμα Χριστούγεννα του ελληνικού λαού.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά «πήγε πολύ καλά», σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, που επισήμαιναν ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αρχική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το χαρακτήρα της κυβέρνησης.
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση έπειτα από τη συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά:
«Στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Δηλαδή, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
Καρατζαφέρης: Eλαστική η ημερομηνία των εκλογών
Μία ώρα και δέκα λεπτά διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «ο Φεβρουάριος είναι καλός μήνας για μασκαράδες αλλά όχι για εκλογές» και κάλεσε εκείνους «που δεν ήθελαν πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, να τον αφήσουν να πρωθυπουργέψει».
Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η κυβέρνηση και το υπουργικό συμβούλιο ως εξώστης ενόψει των εκλογών.
Είπε επίσης ότι όλες οι ημερομηνίες είναι ανελαστικές εκτός από αυτή των εκλογών την οποία πρέπει να αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.
Παρέμβαση Παπούλια
Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία του μετέφερε τη διάθεσή του για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του, σε περίπτωση που οι επαφές Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς για το βίο της κυβέρνησης το απαιτήσουν.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει δρομολογημένο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ενώ αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίζεται η ΝΔ.
Εν τω μεταξύ η πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ομόλογων (PSI), η εκτέλεση του προϋπολογισμού και το νομοθετικό έργο το επόμενο διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές την ώρα που διαπραγματεύεται την ανταλλαγή ομολόγων », τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «κρίσιμη και με πολλούς κινδύνους» την κατάσταση της χώρας, την οποία -όπως είπε - «δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μία κυβέρνηση με συμβατικό τρόπο ή έστω με συμβατική πλειοψηφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου