Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το τελευταίο αντίο στον Ήρωα Πυροσβέστη Δημήτρη Ράις

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, 2011
Καταφτάνουν οι αντιπροσωπείες της Πυροσβεστικής από διάφορα μέρη της Αμερικής για να παρευρεθούν στην κηδεία του Ελληνικής καταγωγής πυροσβέςστη James (Δημήτρη) Rice από το Peabody, Massachusetts που πέθανε την ώρα που εκτελούσε το καθήκον του.  Υπολογίζουν ότι θα παρευρεθούν 10,000 πυροσβέστες από όλη την Αμερική.
Την περασμένη Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2011 ο άτυχος Δημήτρης μαζί με συναδέλφους του ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του καθήκοντος και έσπευσε να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε στην διεύθυνση 5 Hancock St όπου διέμεναν 13 ένοικοι. H φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στo ξύλινο κτήριο και ήταν “three alarm fire” που εννοεί μεγάλων διαστάσεων. Μερικοί πυροσβέστες μπήκαν μέσα στο κτήριο για να απομακρύνουν σώους τους ένοικους. Ο Rice εγκλωβίστηκε στο δεύτερο πάτωμα όπου όπως φαίνεται για κάποιο λόγο εισέπνευσε δηλητηριώδη αέρια και έπεσε. Τον τράβηξαν οι συναδέλφου του έξω από το κτήριο όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η νεκροψία έδειξε ότι ο ατυχής Δημήτρης Ράϊς ΄με την εισπνοή των δηλητηριώδη αερίων που προέρχονταν από τη φωτιά έπαθε καρδιακό επεισόδιο.
Ο Δημήτρης Ράϊς ήταν γυιός της Ελένης Μόρφη-Ράϊς που η καταγωγή της ήταν από την Καλαμάτα. Στα νεανικά του χρόνια πήγαινε στο ιερό στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου και ήταν μέλος της GOYA (Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας της Αμερικής). Ήταν απόφοιτος του ξακουστού Οικονομικού Πανεπιστημίου Bentley της περιοχής Βοστώνης με πτυχίο στο marketing και εργάστηκε στην Bay Bank και στην Bank of Boston.  Στις 15 Ιουνίου, 2001 απεφοίτησε από την Σχολή Πυροσβεστικής και μπήκε στο πυροσβεστικό σώμα της πόλης του Peabody.  
Ήταν αγαπητός τόσο στο πυροσβεστικό σώμα όσο και στην κοινωνία τόσο την Αμερικάνικη όσο και στην Ελληνική Κοινότητα αφού ήταν ενεργό μέλος της ενορίας του Αγίου Βασιλείου και εθελοντής προπονητής σε ομάδες πιτσιρικάδων ποδοσφαίρου και χαιρόταν πάρα πολύ που έβλεπε τα παιδιά του να συμμετέχουν..
Ο Δημήτρης Ράϊς ήταν έγγαμος (16 χρόνια) σύζυγος της Amy Rice, και έχουν τρία παιδιά δύο κορίτσια, Alyssa 12 και Katelyn 9 χρονών και ένα αγοράκι τον Ryan 7 χρονών.
Σήμερα, Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, 2011 η σορός του αείμνηστου Δημήτρη ή James Rice του Ήρωα Πυροσβέστη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 3:00μ.μ. έως στις 8:00μ.μ. στο νεκροπομπείο Conway, Cahill-Brodeur Funeral Home, 82 Lynn St. Peabody, MA 01960. 
Η κηδεία του άτυχου πυροσβέστη θα γίνει αύριο Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί ορθόδοξα μεν αλλά όχι στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου γιατί είναι υπό επιδιόρθωση αλλά στην εκκλησία των Βαπτιστών St. John the Baptist Church 16 Church St. (Peabody MA). 
Επειδή θα παρευρεθούν χιλιάδες πυροσβέστες από διάφορα μέρη της Αμερικής σας συνιστούμε να πάτε όσο ποιό νωρίς μπορείτε. Επίσης η κηδεία θα μεταδοθεί ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό Channel 5 (ABC) της Βοστώνης αρχίζοντας από τις 9:00 αύριο το πρωί. Στην εξόδια ακολουθία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιος.
Εάν θέλετε να στείλετε δωρεές στην οικογένεια του εκλιπόντος (σύζυγος και 3 ανήλικα παιδιά) μπορείτε να τα στείλετε στην διεύθυνση Local 925 c/o James Rice, PO Box 4313, Peabody MA 01960 ή στο James Rice Memorial Fund, Northshore Bank, 32 Main St, Peabody, MA 01960.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου