Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Κηδεύτηκε με τιμές ΗΡΩΑ ο Ελληνοαμερικανός πυροσβέστης Δημήτρης Ράϊς

Firefighter James Rice Funeral
.
Ο αξιωματικός της πυροσβεστικής της πόλης Jay Dowling με το κράνος του Δημήτρη ΡάΙς 
Ο πυροσβέστης Δημήτρης Ράϊς από το Peabody, Massachusetts άφησε την τελευταία του πνοή παλεύοντας με τη φωτιά για να σώσει 13 ανθρώπινες ζωές και περιούσιες. Η αναγνώριση της αυτοθυσίας ήρθε από την παρουσία των χιλιάδων ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους με τα παιδιά τους αψηφώντας την παγωνιά και είχαν πιάσει τα πεζοδρόμια από το νεκροπομπείο όπου έφευγε χθες το πρωί η σορός του Ήρωα πυροσβέστη προς το ναό όπου εψάλει η νεκρώσιμη ακολουθία.
Όπως είχαμε γράψει αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες ο Ελληνο-Αμερικανός πυροσβέστης (11 χρόνια στο Σώμα της Πυροσβεστικής) Δημήτρης (James) Ράϊς ήταν αγαπητός μεταξύ των συναδέλφων του, στην Ελληνική Κοινότητα αλλά και γενικά στην κοινωνία του Peabody, Massachusetts.
Το φέρετρο είχε τοποθετηθεί πάνω στο όχημα της πυροσβεστικής #5 που ήταν το όχημα με το οποίο ο Ράϊς και οι συνάδελφοι του έτρεχαν για να σβήσουν τις φωτιές. Μπροστά πήγαινε το όχημα με τη σκάλα που υποστήριζε το όχημα #5 και ήταν γεμάτο λουλούδια. Η πομπή πέρασε από το σταθμό που υπηρετούσε ο Ράϊς και έφτασε στην εκκλησία. Στο πέρασμα ο κόσμος χειροκροτούσε και φώναζε, Ήρωας, Ήρωας.
Στην εκκλησία ήταν πολύ επίσημοι και ο κυβερνήτης της Κοινοπολιτείας της Μασαχουσέτης Deval Patrick. Στην είσοδο του ναού περίμενε ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιος ο οποίος πρωτοστάτησε στην νεκρώσιμη ακολουθία.
Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο από τη σημαία της πυροσβεστικής και πάνω είχε τοποθετηθεί το κράνος του άτυχου πυροσβέστη. Για τον ηρωισμό του Δημήτρη Ράϊς μίλησαν ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ο πατέρας του Brian McKenna-Rice, ο διοικητής της πυροσβεστικής της πόλης Steven Pasdon, ο αδελφικός του φίλος αξιωματικός της πυροσβεστικής της πόλης Jay Dowling, ο δήμαρχος Michael Bonfanti και ιερέας του Ελληνο-Ορθόδοξου Ναού πατήρ Χριστόφορος Φουστούκος όπου εξήραν τον πυροσβέστη, σύζυγο, πατέρα, γιό, συγγενή, φίλο, τον Ήρωα Δημήτρη Ράϊς που πέθανε την ώρα του καθήκοντος.
Τραγικές φιγούρες ήσαν η σύζυγος, τα παιδιά και οι λοιποί συγγενείς. Χιλιάδες ήσαν οι πυροσβέστες που είχαν έρθει από διάφορα μέρη της Αμερικής να παρευρεθούν στην κηδεία και να τιμήσουν με την παρουσία τους τον αδικοχαμένο συνάδελφο.  Είχαν παραταχθεί έξω από την εκκλησία ενώ η 800 θέσεων ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος. Μετά την εξόδιο ακολουθία η σορός τοποθετήθηκε πάνω στο όχημα της πυροσβεστικής, η “Σκωτσέζικη” Φιλαρμονική με τις “γκάϊδες” (back pipe) πεάνιζε ενώ ο κόσμος ζητωκραύγαζε, ΗΡΩΑΣ, ΗΡΩΑΣ.
Η πομπή πέρασε πάλι από το σταθμό #5 της πυροσβεστικής και μετά στο νεκροταφείο της πόλης όπου είναι και η τελευταία του κατοικία.
Έχουν ανοιχτεί δύο λογαριασμοί σε τράπεζες του Peabody για να βοηθηθεί οικονομικά η οικογένεια του Δημήτρη Ράϊς του οποίου εκτός από την σύζυγό του Amy είναι και τα τρία τους ανήλικα παιδιά την Alyssa 12 χρονών, την Katelyn 9 χρονών και ένα αγοράκι τον Ryan 7 χρονών.
Εάν θέλετε να στείλετε δωρεές στην οικογένεια του εκλιπόντος (σύζυγος και 3 ανήλικα παιδιά) μπορείτε να τα στείλετε στην διεύθυνση: 
Local 925 c/o James Rice, PO Box 4313, Peabody MA 01960 ή στο James Rice Memorial Fund, Northshore Bank, 32 Main St, Peabody, MA 01960.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί άγνωστοι έχουν συγκινηθεί από τον ηρωισμό του πυροσβέστη και ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν. Ακούσαμε από ανθρώπους της πόλης να λένε ότι “τα παιδιά του Ράις είναι και δικά μας παιδιά και θα τα βοηθήσουμε".
Ο Δημήτρης Ράϊς με την οικογενειά του ήταν μέλη στην κοινότητα του Αγίου Βασιλείου. Ο ίδιος στα νεανικά του χρόνια πήγαινε στο ιερό. Ο πατέρας του ήταν Αμερικάνικης καταγωγής και η μητέρα του έχει καταγωγή από την Καλαμάτα.
Αιωνία σου η Μνήμη ΄Ηρωα Δημήτρη (James) Ράϊς.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου