Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Οι ψήφοι της αρμενικής κοινότητας και το νομοσχέδιο για τη γενοκτονία

Ο Σαρκοζί ρίχνει στην κάλπη την ένταση με την Τουρκία

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, 2011

Με απειλές για σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών και μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων επιχειρεί η Αγκυρα να αποτρέψει την υπερψήφιση από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση οποιασδήποτε γενοκτονίας, επομένως και αυτής των Αρμενίων. Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε χθες στη γαλλική Βουλή από 40 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προφανώς με τις ευλογίες του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, για τον οποίο οι πάντες υποπτεύονται ότι με την κίνηση αυτή αποσκοπεί σε εκλογικά οφέλη. Η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» υπενθυμίζει σχετικά ότι τις παραμονές πολλών εκλογικών αναμετρήσεων στη Γαλλία οι σχέσεις του Παρισιού και της Αγκυρας επιδεινώνονται. Την ίδια τακτική ακολουθεί και ο Νικολά Σαρκοζί προσβλέποντας στις ψήφους της αρμενικής κοινότητας της Γαλλίας, η οποία αριθμεί περίπου 500.000 μέλη. Με την κατάθεση του νομοσχεδίου χθες και τη σημερινή ψηφοφορία, ο γάλλος Πρόεδρος ήθελε να προλάβει τους Σοσιαλιστές που ελέγχουν τη Γερουσία από τον περασμένο Σεπτέμβριο και είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να ζητήσουν από τους γερουσιαστές την υπερψήφιση νόμου ο οποίος είχε υιοθετηθεί το 2006 από τη Βουλή.
Την ώρα που οι Γάλλοι παίζουν τα εκλογικά τους παιχνίδια, οι Τούρκοι εκδηλώνουν με κάθε τρόπο την οργή τους. «Αυτός ο νόμος αποτελεί επίθεση στην εθνική μας αξιοπρέπεια και την ιστορία της Τουρκίας», δηλώνει σε συνέντευξή του στη «Μοντ» ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. «Είμαι πραγματικά έκπληκτος από το γεγονός ότι η χώρα του Φωτός απαγορεύει μια θεωρητική συζήτηση και τιμωρεί μια άποψη. Οταν υβρίζεται ο προφήτης Μωάμεθ, οι Ευρωπαίοι επικαλούνται την ελευθερία της σκέψης. Και τώρα ποινικοποιούν μια άποψη», προσθέτει. Ο Νταβούτογλου καταθέτει μια υπόθεση εργασίας: τι θα συμβεί εάν ο τούρκος Πρωθυπουργός ερωτηθεί για τη γενοκτονία των Αρμενίων σε μια επίσκεψή του στο Παρίσι; Η απάντησή του θα οδηγήσει στη σύλληψή του και την προσαγωγή του στα δικαστήρια;
Το ερώτημα παραμένει μετέωρο, ενώ ένας συνάδελφος του Νταβούτογλου στην τουρκική κυβέρνηση, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, επικαλείται το θυμικό των συμπατριωτών του. «Ο τουρκικός λαός είναι συναισθηματικός, εκφράζει τις αντιδράσεις του. Σε αυτή τη χώρα, οι άνθρωποι έχουν χύσει το κρασί στους δρόμους, έχουν κάψει τα σακάκια και τις γραβάτες τους», προσθέτει. Σε αυτήν την περίπτωση, επομένως, θα μπορούσαν να μποϊκοτάρουν καλλυντικά, αρώματα και ρούχα γαλλικής προέλευσης. «Οι συμπολίτες μου είναι αρκετά έξυπνοι για να διακρίνουν τα εισαγόμενα προϊόντα», διαβεβαιώνει.
Στο μεταξύ, από τα τουρκικά μέσα διακινείται η πληροφορία ότι ο γάλλος Πρόεδρος αρνείται να απαντήσει στις τηλεφωνικές κλήσεις του τούρκου ομολόγου του Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ ως μοχλός πίεσης επιστρατεύονται και Αρμένιοι της Τουρκίας με δηλώσεις κατά του νομοσχεδίου.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου