Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Τουρκία να επιστρέψει τις εκκλησιαστικές περιουσίες. Ψήφισμα στη Βουλή και δήλωση εκπροσώπου Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Αμερικανικές πιέσεις ασκούνται προς την Τουρκία για τις θρησκευτικές ελευθερίες.
Η Βουλή των ΗΠΑ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καλείται η Άγκυρα «να διασφαλίσει την Χριστιανική κληρονομιά και να επιστρέψει τις εκκλησιαστικές περιουσίες που είχαν κατασχεθεί στο παρελθόν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτώρια Νούλαντ, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπέρμαχος της θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία, όπως για όλο τον κόσμο. Όπως τόνισε, «έχουμε συνεχή και ισχυρό διάλογο με την Τουρκία για τα θέματα αυτά», σημειώνοντας ότι ήταν ένα από τα ζητήματα που έθιξε η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, το καλοκαίρι.
Καταλήγοντας, η κ. Νούλαντ επισήμανε ότι εκείνη την περίοδο «χαιρετίσαμε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης που επιτρέπει την επιστροφή των δημευμένων περιουσιών σε 162 μη μουσουλμανικά ιδρύματα της Τουρκίας» και «συνεχίζουμε να παροτρύνουμε», όπως δήλωσε, ότι «θα εφαρμοστούν πλήρως» οι θρησκευτικές ελευθερίες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου