Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Διάδοχος με... κηδεμόνες


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα κυβερνήσει τη Βόρεια Κορέα μαζί με τον θείο του και τον... Στρατό

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, 2011

Σε μια συλλογική ηγεσία στρέφεται, όπως όλα δείχνουν, η Βόρεια Κορέα μετά τον θάνατο του επί 17 χρόνια απόλυτου ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, αν και ο 29χρονος γιος και διάδοχός του Κιμ Γιονγκ Ουν θα τεθεί επικεφαλής της νέας ηγεσίας, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Ρόιτερ, με στενές σχέσεις τόσο με το Πεκίνο όσο και με την Πιονγκγιάνγκ. Οσον αφορά τη στάση του Στρατού, η ηγεσία του οποίου φιλοδοξεί να αποκτήσει ένα μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο, διακήρυξε την πίστη του στον άπειρο Κιμ Γιονγκ Ουν και έτσι θα μετέχει και αυτός στη διακυβέρνηση της χώρας. Καινούργιο πρόσωπο είναι ο θείος του νεαρού Κιμ, ο 65χρονος Τζανγκ Σονγκ Ταέκ - σύζυγος της αδελφής του νεκρού ηγέτη - που είχε λάβει από το 2009 θέση στην Επιτροπή Εθνικής Αμυνας, το ανώτατο συμβούλιο της χώρας.
Αυτή η συλλογική ηγεσία ήταν απόφαση του ίδιου του Κιμ Γιονγκ Ιλ πριν πεθάνει, σύμφωνα με τον Κο Γου Χουάν, πρόεδρο της Ενωσης Βορειοκορεατικών Σπουδών στη Σεούλ. «Η σχετική ηρεμία που βλέπουμε αυτές τις ημέρες δείχνει ότι το σχήμα είναι αποτελεσματικό. Εάν η κατάσταση δεν ήταν υπό έλεγχο, τότε θα βλέπαμε μια μεγαλύτερη περίοδο στην οποία οι Βορειοκορεάτες θα προσποιούνταν ότι ο Κιμ ακόμα ζει».

ΜΥΣΤΗΡΙΟ. Η κινεζική ηγεσία ενημερώθηκε για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ δύο ημέρες αργότερα, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά. Και δεν είναι το μόνο. Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας, Ουόν Σέι Χουν, ο οποίος δέχθηκε πολλές επικρίσεις για ανικανότητα επειδή δεν έμαθε εγκαίρως τον θάνατο του δικτάτορα, κατέθεσε χθες στη Βουλή της χώρας του ότι η Πιονγκγιάνγκ ψεύδεται για τις συνθήκες θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Κιμ πέθανε μέσα στο προσωπικό του τρένο το Σάββατο, όμως αυτό ήταν ψέμα επειδή - όπως φάνηκε στις φωτογραφίες αμερικανικού δορυφόρου - το τρένο δεν κινήθηκε καθόλου τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι ο Κιμ απεβίωσε στο σπίτι του. «Παρακολουθούσαμε στενά τις κινήσεις του μέχρι την Πέμπτη, ωστόσο την Παρασκευή δεν μπορέσαμε να τον εντοπίσουμε», είπε ο Ουόν. «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ήθελε να πάει κάπου το Σάββατο το πρωί, αλλά πέθανε».
Εάν έχει δίκιο, τότε η παραπληροφόρηση ίσως δείχνει πως υπήρξε ίντριγκα ή ακόμα και ύποπτες κινήσεις γύρω από τον θάνατο του Κιμ που, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, πέθανε από καρδιακή συγκοπή σε ηλικία 69 ετών. Ομως οι Αρχές ίσως απλώς προσπάθησαν να προσαρμόσουν τα γεγονότα για να δώσουν την εντύπωση ότι, σύμφωνα με την προσεκτικά κατασκευασμένη εικόνα στην κρατική μυθολογία, ο Λατρευτός Ηγέτης άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που υπηρετούσε τον λαό του και όχι στο κρεβάτι του.

ΠΥΡΑΥΛΟΣ - ΜΗΝΥΜΑ. Καλά πληροφορημένες πηγές θεωρούν ότι η εκτόξευση τη Δευτέρα πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα δεν ήταν προγραμματισμένη, όπως αναφέρει ανακοίνωση των Αρχών, αλλά ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ. Πάντως η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει άμεσα σχέδια για περαιτέρω δοκιμές ώστε να μην κλιμακωθεί η ένταση. Το πυρηνικό πρόγραμμα των Βορειοκορεατών αποτελεί ένα βασικό ζήτημα στις σχέσεις της χώρας με τη διεθνή κοινότητα. Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε πυρηνικές δοκιμές το 2006 και το 2009 και αποχώρησε από τις εξαμερείς συνομιλίες με τη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ρωσία με θέμα τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου