Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Έντονη η ανησυχία των ΗΠΑ για έφοδο της αιγυπτιακής αστυνομίας

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 2011
Η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα, Πέμπτη, «βαθιά ανησυχία» ύστερα από την έφοδο της αιγυπτιακής αστυνομίας στα Γραφεία 17 μη κυβερνητικών αιγυπτιακών και ξένων οργανώσεων, δύο από τις οποίες είναι αμερικανικές. Συγχρόνως κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές να παύσουν να «εξουθενώνουν» το προσωπικό αυτών των οργανώσεων.


«Ανησυχούμε βαθιά, επειδή τέτοιες ενέργειες δεν είναι οι κατάλληλες στο συγκεκριμένο εξωτερικό περιβάλλον», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ, προσθέτοντας ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επικοινωνούν με αιγύπτιους ομολόγους τους προκειμένου να διερμηνεύσουν αυτήν την βαθιά ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Αυτό το θέμα θέλουμε να έχει μιαν άμεση επίλυση», τόνισε η εκπρόσωπος.
Υπενθυμίζεται ότι η δικαιοσύνη και η αστυνομία της Αιγύπτου προχώρησαν σήμερα σε έρευνες στα γραφεία στο Κάιρο δεκαεπτά αιγυπτιακών και ξένων μη- κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), δύο από τις οποίες είναι αμερικανικές, στο πλαίσιο μίας έρευνας για «χρηματοδότηση από το εξωτερικό», σύμφωνα με δικαστικές πηγές και το πρακτορείο Mena.
«Η εισαγγελία ερεύνησε 17 ΜΚΟ, τοπικές και ξένες, στο πλαίσιο μίας έρευνας για χρηματοδότηση από το εξωτερικό», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Mena, επικαλούμενο ανακοίνωση της εισαγγελίας. «Η έρευνα βασίζεται σε στοιχεία, που δείχνουν ότι παραβιάστηκαν οι αιγυπτιακοί νόμοι, ενώ δεν υπήρχαν και οι νόμιμες άδειες», πρόσθεσε το Mena.
Πηγή: Καθημερινή, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου