Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου, 2011

  • Πικετοφορία διαμαρτυρίας με κεντρικό αίτημα την απελευθέρωση του ηγουμένου Εφραίμ πραγματοποίησαν έξω από την ελληνική πρεσβεία της Μόσχας περίπου 100 άτομα. Στη διαμαρτυρία θρησκευτικοί φορείς και σωματεία ενώ παρόμοια πικετοφορία θα διοργανωθεί το Σάββατο έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίπλα στο Κρεμλίνο.
  • Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος δηλώνει «ρητά και κατηγορηματικά» ότι οποιαδήποτε προσπάθεια τροποποίησης των διατάξεων διατάξεις του νόμου που αφορούν στις Δικηγορικές εταιρείες «θα βρει αντιμέτωπους καθολικά και αγωνιστικά τους Δικηγόρους όλης της χώρας».
  • Την εικόνα ενός εκλογικού σώματος που γυρίζει την πλάτη του στα πολιτικά κόμματα σκιαγραφεί δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, στην οποία «απόλυτος νικητής» αναδεικνύεται η αδιδευκρίνιστη ψήφος, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει σχεδόν διπλάσιo ποσοστό σε πρόθεση ψήφου από το ΠΑΣΟΚ. Προτεραιότητα τους ερωτηθέντες η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Συντονισμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σε πιο σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα ζητά η πλειοψηφία, η οποία θέλει εκλογές με τη λήξη των διαπραγματεύσεων για το PSI.
  • Η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τα σχόλια περί συγκάλυψης και συναλλαγής στην υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.
  • Παράνομο «καζίνο» είχε στηθεί σε Internet Cafe επί της λεωφόρου Συγγρού, στο οποίο έπειτα από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν επτά άτομα και κατασχέθηκαν μηχανήματα με φρουτάκια και ένα πιστόλι.

Κόσμος

  • Η Κίνα ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα πιθανό κρούσμα του ιού Η5Ν1, της γρίπης των πτηνών, σε έναν άνδρα που ζει στα νότια της χώρας κοντά στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Ο ασθενής, ένας άνδρας 39 ετών από τη Σενζέν, διακομίστηκε σε νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου εξαιτίας βαριάς πνευμονίας. Έκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Η προεδρία της Δημοκρατίας στην Ιταλία διέψευσε δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε μυστική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ιταλίας τον Οκτώβριο είχε απαιτήσει την απομάκρυνση του τότε πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η συνομιλία δεν ήταν μυστική και αφορούσε μόνο οικονομικά ζητήματα τονίζει η προεδρία, στην ίδια γραμμή και το Βερολίνο.
  • Η Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου σβήστηκε από το ημερολόγιο των κατοίκων των νησιών Σαμόα μετά από απόφαση των Αρχών να συντονιστεί η μικρή νησιωτική χώρα του Ειρηνικού με τους βασικούς εμπορικούς της εταίρους, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
  • Οι υγειονομικές Αρχές στη Γαλλία έχουν καταγράψει 20 κρούσματα καρκίνου σε γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους της εταιρείας PIP, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Προϊόντων Υγείας (AFSSAPS). Πάντως «καμία επίμεμπτη κατάσταση δεν έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα» μεταξύ των κρουσμάτων και την ύπαρξη των εμφυτευμάτων.
  • Με δακρυγόνα απάντησε η συριακή αστυνομία στους εκατοντάδες διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργανώσεων της αντιπολίτευσης για μαζικές συγκεντρώσεις μετά τις προσευχές της Παρασκευής, με στόχο να δείξουν στους παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου το επίπεδο της λαϊκής δυσαρέσκειας κατά του Άσαντ. Οι οργανώσεις κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Οικονομία

  • Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στις ευχές της για η νέα χρονιά, προβλέπει ότι το 2012 θα είναι «πιο δύσκολο» από το 2011 για τη ζώνη του ευρώ, αν και οι ίδιοι οι Γερμανοί, έχουν «καλούς λόγους να είναι σίγουροι για τον εαυτό τους». Τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής συνθήκης και καθησυχάζει ότι «στο τέλος αυτού του δρόμου, πάντως, η Ευρώπη θα βγει ενισχυμένη από την κρίση». Όπως είπε «η Ευρώπη μεγαλώνει μέσα από αυτή την κρίση», ακόμη και αν «ο δρόμος για την υπέρβαση της είναι μακρύς και μπορεί να κρύβει παγίδες».
  • Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν την Παρασκευή τη χρονιά ανοδικά αλλά στη διάρκεια του έτους απώλεσαν το πιο υψηλό ποσοστό της αξίας τους, το 10,7%, μετά το 2008, οπότε ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση.
  • Σταθεροποίηση της Ευρωζώνης μέσα στους επόμενους 12 μήνες προβλέπει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο διάσπασης της ζώνης του ευρώ με τα σημερινά δεδομένα. «Βάσει των όσων γνωρίζω αυτή τη στιγμή, ναι» απάντησε χαρακτηριστικά. Σε συνέντευξή του στην Handelsblatt εκτιμά ότι μέχρι τα τέλη του 2012 θα έχει τεθεί υπό έλεγχο η κρίση χρέους. Ειδικά για την Ελλάδα και το τι πρέπει να κάνει, ο Σόιμπλε δίνει έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη και τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου