Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Σε 300.000 γυναίκες τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2011

Στο στόχαστρο των αμερικανικών υγειονομικών αρχών μπήκε από το 2000 η γαλλική κατασκευάστρια εταιρία εμφυτευμάτων στήθους, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου με θύματα 300.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο
Η Αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έστειλε εμπειρογνώμονα για να επιθεωρήσει ένα εργοστάσιο της Poly Implant Prothese (PIP) στην περιοχή Σεν Σιρ Μερ στη νοτιοανατολική Γαλλία, το Μάιο του 2000.
Λίγο αργότερα, η FDA απέστειλε στον ιδρυτή της εταιρείας Ζαν-Κλοντ Μας προειδοποιητική επιστολή στην οποία ανέφερε ότι τα εμφυτεύματα ήταν «νοθευμένα», επικαλούμενη τουλάχιστον 11 παραβιάσεις των κανόνων κατασκευής.
Τα προβλήματα αφορούσαν τα αλατούχα εμφυτεύματα της PIP -έναν διαφορετικό τύπο από τα εμφυτεύματα σιλικόνης τα οποία οι γαλλικές αρχές απέσυραν από την αγορά το 2010 επειδή χρησιμοποιούσαν βιομηχανική σιλικόνη αντί για ιατρική, με αποτέλεσμα η γαλλική εταιρεία να χρεοκοπήσει.
Το εργοστάσιο που επιθεώρησε η FDA χρησιμοποιείτο για την κατασκευή των εμφυτευμάτων σιλικόνης της PIP.
Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε την περασμένη εβδομάδα οι γυναίκες στη Γαλλία που έχουν εμφυτεύματα σιλικόνης της συγκεκριμένης εταιρείας να τα αφαιρέσουν, καθώς αποδείχτηκε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υποστούν ρήξη.
Σε άλλες χώρες, όπως στη Βρετανία και τη Βραζιλία, οι αρχές έκαναν έκκληση στις γυναίκες που έχουν αυτά τα εμφυτεύματα να επισκεφθούν τον γιατρό τους για έλεγχο.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.   Σύμφωνα με πηγές, δικαστήριο της Μασσαλίας θα απαγγείλει σύντομα κατηγορίες για απάτη εις βάρος τεσσάρων με έξι πρώην υπαλλήλων της PIP.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για ακούσια ανθρωποκτονία από τις γαλλικές αρχές μετά τον θάνατο από καρκίνο, τον περασμένο χρόνο, μιας γυναίκας, η οποία είχε εμφυτεύματα στήθους της εν λόγω εταιρείας.
Ο δικηγόρος του Μας, Ιβ Χαντάντ, είπε χθες στο Reuters ότι ο 72χρονος πελάτης του έχει προβλήματα υγείας αλλά είναι έτοιμος να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, αν κληθεί.
O δικηγόρος διέψευσε ότι ο Μας κρύβεται και επανέλαβε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή Βαρ της νότιας Γαλλίας.
Η προειδοποίηση της FDA για τα αλατούχα εμφυτεύματα της PIP πριν από περισσότερα από 11 χρόνια θέτει ζήτημα ασφαλείας για περισσότερες από 300.000 γυναίκες παγκοσμίως που έχουν εμφυτεύματα σιλικόνης της εταιρείας.
Η επιστολή της FDA μνημονεύθηκε σε αγωγή που κατατέθηκε στο Αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο για την Νότια Περιφέρεια του Τέξας στην υπόθεση Αμερικανίδων που είχαν τοποθετήσει αλατούχα εμφυτεύματα στήθους στα τέλη του 1990 και μιας γυναίκας που είχε πράξει το ίδιο το 2001.
Οι ενάγουσες κατήγγειλαν ότι τα εμφυτεύματα υπέστησαν ρήξη ύστερα από μερικά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου