Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 2011

  • Με άστατο καιρό μάς αποχαιρετά το 2011, καθώς την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και ανήμερα αναμένονται τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες θα συνεχιστεί, ωστόσο οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα.
  • Ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσινγκτον, Νικόλαος Σταύρου, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών. Ο γνωστός ακαδημαϊκός, ο οποίος ήταν μια από τις λίγες «μαχητικές φωνές» του Ελληνισμού στον αμερικανικό πανεπιστημιακό χώρο, απεβίωσε μετά από καρδιακό πρόβλημα, σε νοσοκομείο της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ.
  • Άλλες τρεις συλλήψεις επιχειρηματιών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο πραγματοποίησαν οι αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τρεις άνδρες η οφειλή των οποίων προς το Δημόσιο αγγίζει συνολικά τις 900 χιλιάδες ευρώ.
  • Στις 838.897 κατοίκους ανέρχεται ο πληθυσμός της Κύπρου σημειώνοντας αύξηση κατά 21,7% από την προηγούμενη απογραφή που έγινε πριν από δέκα χρόνια. Στη συνολική αύξηση του πληθυσμού συνέβαλε και το αυξημένο ποσοστό των ξένων υπηκόων που ανέρχεται στο 21,4% του συνολικού πληθυσμού. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2001 ήταν 9,4%.
  • Στις 838.897 κατοίκους ανέρχεται ο πληθυσμός της Κύπρου σημειώνοντας αύξηση κατά 21,7% από την προηγούμενη απογραφή που έγινε πριν από δέκα χρόνια. Στη συνολική αύξηση του πληθυσμού συνέβαλε και το αυξημένο ποσοστό των ξένων υπηκόων που ανέρχεται στο 21,4% του συνολικού πληθυσμού. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2001 ήταν 9,4%.

Κόσμος

  • Με σκληρή γλώσσα η Βόρειος Κορέα διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στο παραμικρό τη μέχρι τώρα πολιτική της, παρά τη διαδοχή του θανόντα ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ιλ, από το γιο του, Κιμ Γιονγκ - Ουν, ο οποίος ανακηρύχθηκε «ανώτατος ηγέτης» της χώρας.
  • «Φρικτές» και «καταδικαστέες» χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τις δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει μια αμερικανική τεχνολογία που προκαλεί καρκίνο στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής.
  • «Ο Μπαράκ Ομπάμα μάς κάνει να μοιάζουμε ολοένα και πιο πολύ με την Ευρώπη, ένα μοντέλο που δεν δουλεύει» δήλωσε το φαβορί στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ. «Δεν θέλω εδώ την Ευρώπη. Θέλω η Αμερική να παραμείνει Αμερική» πρόσθεσε.
  • Εικόνες τραγικές ή αστείες, συγκλονιστικές ή περίεργες, αποκαλυπτικές ή απλά χαρακτηριστικές, αφηγούνται με το δικό τους εύγλωττο τρόπο την ιστορία της χρονιάς που φεύγει από τη διεθνή σκηνή, όπως αυτή καταγράφτηκε στη θεματολογία του sansimera.gr.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη σε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο το οποίο βρισκόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του λιμανιού του Μουρμάνσκ στη βόρεια Ρωσία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Ο αντιδραστήρας του υποβρυχίου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας για λόγους ασφάλειας.

Οικονομία

  • Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εφοριακών για τις 29 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου οι εφορίες σε όλη την χώρα θα λειτουργήσουν σήμερα, Παρασκευή, κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι επισήμως η τελική προθεσμία για την τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων, όπως έκτακτες εισφορές, περαίωση, κτλ, δεν μετατίθεται για τις 2 Ιανουαρίου, αλλά λήγει σήμερα, Παρασκευή. Η μόνη παράταση που ισχύει είναι αυτή που αφορά την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας για τα οποία η καταληκτική ημερομηνία είναι η 13η Ιανουαρίου.
  • Σε τροχιά ανόδου κινήθηκαν οι αγορές την Πέμπτη ακολουθώντας και φέτος το παραδοσιακά καλό κλίμα που επικρατεί στις τελευταίες συνεδριάσεις του έτους.
  • Με τα επιβληθέντα μέτρα μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ζουν πλέον σε καθεστώς ανασφάλειας και διακινδύνευσης ακόμα και βασικών αγαθών διαπιστώνει η Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αρμόδιο συμβουλευτικό όργανο στον πρωθυπουργό. Ζητώντας επανασχεδιασμό του κοινωνικού προϋπολογισμού για το 2012, τονίζει ότι τα μέτρα αυτά όχι μόνο δε συμβάλλουν στην ανάκαμψη, αλλά αντίθετα οδηγούν σε εξαθλίωση μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, διευρύνουν το κοινωνικό χάσμα, διαρρηγνύουν τον κοινωνικό ιστό, ενισχύουν ακραία και μισαλλόδοξα στοιχεία, κλονίζουν δε ανεπανόρθωτα τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου