Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2011

  • Σύσκεψη με θέμα «δράσεις κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης» υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης, του αρχιεπίσκοπου Αθηνών και του δήμαρχου Αθηναίων.
  • Την έναρξη των διαδικασιών, το ταχύτερο δυνατό, για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος τρία από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος: οι κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ανδρέας Λοβέρδος, και Ευάγγελος Βενιζέλος.Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου έκανε μία γενική εισήγηση, διάρκειας μίας ώρας και δέκα λεπτών, χωρίς να αναφερθεί καθόλου στο ζήτημα της ηγεσίας. Εντούτοις, μία γενική αναφορά του, ότι «θα πράξω το καθήκον μου», προκάλεσε συζητήσεις.
  • Οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές «θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Εντούτοις, για τον ακριβή χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες εξακολουθούν να παρατηρούνται διαφωνίες. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Μιχελάκης είχε δηλώσει ότι «η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου εξαρτάται από το PSI και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα».
  • Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης παραιτήθηκε από την τριμελή προεδρία της Συνόδου των πρυτάνεων λόγω διαφωνίας με τις κινήσεις συναδέλφων του. Ο πρύτανης διαφώνησε με τους χειρισμούς τους πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου οι οποίοι απηύθυναν επιστολές στον πρωθυπουργό ζητώντας του να παρέμβει για να εκτονωθεί η ένταση, όπως είπαν.
  • Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου θα διανυκτερεύσει, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης ο ηγούμενος Εφραίμ, εν μέσω έντονων επευφημιών από υποστηρικτές του. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε νωρίτερα έξω από το Εφετείο, όπου ο αρχιμανδρίτης έφτασε λίγο μετά τις 8:30, αφού μεταφέρθηκε οδικώς από το Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του από Εισαγγελέα Εφετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εφραίμ δεν επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και έτσι θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, το πρωί της Τετάρτης.

Κόσμος

  • Ανοιχτή έκκληση στους πολίτες της χώρας του να αντισταθούν στην ακραία μειοψηφία των υπερορθόδοξων Εβραίων που επιθυμούν διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών έκανε ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας εναντίον τους. Αργότερα την Τρίτη χιλιάδες Ισραηλινοί κατέβηκαν στους δρόμους του Μπέιτ Σεμές, όπου σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες επεισόδια που προκάλεσαν την αναταραχή, ζητώντας να μην περάσουν οι ακραίες απόψεις των συμπολιτών τους.
  • Πλήθη θρηνούντων Βορειοκορεατών, μετρημένες στα δάχτυλα ξένες αντιπροσωπείες και ένας διάδοχος που δεν έχει κλείσει τα τριάντα: Στην Πιόνγκγιάνγκ όλα είναι έτοιμα για την κηδεία του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, του ηγέτη της Βορείου Κορέας που πέθανε από καρδιακή προσβολή πριν από μία εβδομάδα και υπό την ηγεσία του οποίου η χώρα βάθυνε την διεθνή απομόνωσή της και υπέστη τον πολύνεκρο λιμό της δεκαετίας του '90. Και ενώ στους δρόμους της πρωτεύουσας διεκπεραιώνονται τα τελευταία της κηδείας, θεωρείται σίγουρο ότι στο παρασκήνιο φουντώνουν οι διεργασίες για την καινούρια ισορροπία δυνάμεων υπό τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, τον τρίτο της «δυναστείας».
  • Ομάδα τρομοκρατών επιτέθηκαν σε αγωγό φυσικού αερίου κοντά στη Χομς μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ενώ ανέφερε ότι άλλη ομάδα τρομοκρατών που πέρασε τα σύνορα με τη Συρία επιτέθηκε σε στρατιώτες και ακολούθησε μάχη.
  • Η αφγανική αστυνομία κατάφερε και έδωσε τέλος στο μαρτύριο που ζούσε μία 15χρονη, η οποία έμεινε κλεισμένη για περισσότερο από 5 μήνες στο σπίτι των πεθερικών της όπου την βασάνιζαν επειδή δεν δεχόταν να εκπορνευτεί, ανακοίνωσε επίσημη πηγή. «Η έφηβη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ», είπαν οι Αρχές και διευκρινίζουν ότι το κορίτσι «φέρει τραύματα στα πόδια και το πρόσωπο, ενώ της έχουν βγάλει και τα νύχια από το αριστερό της χέρι».
  • Δεκάδες χιλιάδες Σύροι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Χομς διαδηλώνοντας κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενόσω οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου περιοδεύουν στην πόλη που έχει πληρώσει το βαρύτερο φόρο αίματος στους εννέα μήνες που μετρά η αντικυβερνητική εξέγερση. «Σκότωσαν τους άνδρες και τα παιδιά μας» φώναζε μία γυναίκα στους παρατηρητές, οι οποίοι περικυκλώθηκαν από διαδηλωτές σε συνοικίες που έχουν βαφτεί στο αίμα. Άλλοι τους ζητούσαν οργισμένα και άλλοι τους ικέτευαν να μπουν στις γειτονιές τους. «Ελάτε να δείτε, μας σφαγιάζουν, το ορκίζομαι»...

Οικονομία

  • Σε ρυθμούς... διακοπών κινήθηκαν την Τρίτη τα χρηματιστήρια σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη, με τον όγκο συναλλαγών να παραμένει -όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις- χαμηλός και τον Dow Jones να κλείνει με οριακή υποχώρηση. Κλειστό το χρηματιστήριο του Λονδίνου.
  • Στα έργα που πρόκειται να γίνουν στον Πειραιά για την στήριξη της κρουαζιέρας θα αναφερθεί κατά την συνέντευξη Τύπου που θα δώσει το μεσημέρι της Τετάρτης στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
  • Η κυβέρνηση της αυτόνομης περιοχής της Μαδέρας στην Πορτογαλία ανακοίνωσε τους βασικούς άξονες της συμφωνίας που συνήψε με τη Λισαβόνα καθώς η επαρχία πρέπει να περάσει περίοδο σφιχτής λιτότητας λόγω των υψηλών αλλά κρυφών χρεών που τη βαρύνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου