Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, 2011

  • Σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να διακομιστεί κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος παραμένει από την παραμονή των Χριστουγέννων φρουρούμενος στο κελί του στον Άγιον Όρος. Η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου παρουσιάζει σαφή βελτίωση σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών που τον εξέτασε τη Δευτέρα, και η τελική απόφαση για τη μεταφορά του, με πλωτό η εναέριο μέσο, θα ληφθεί κατόπιν επανεξέτασης στις 10:00 το πρωί της Τρίτης. Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους στηρίζει την ίδια στιγμή τον ηγούμενο Εφραίμ, ζητώντας επανεξέταση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκισή του.
  • Προσφυγή στις κάλπες ζητά το Κομμμουνιστικό Κόμμα, λέγοντας πως η συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα ετοιμάζουν νέα έφοδο στο εργασιακό, τους μισθούς, το ασφαλιστικό και τις συντάξεις. Εκλογές άμεσα ζητά και ο Συνασπισμός, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Παπαδήμου αναζητά τρόπους για να παρατείνει τη θητεία της στοχεύοντας σε νέα, σκληρότερα μέτρα.
  • «Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας, επισημαίνοντας πως είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τουρκικό δάκτυλο πίσω από εμπρησμούς ελληνικών δασών τη δεκαετία του '90. Οι δηλώσεις Γιλμάζ προκαλούν έντονες αντιδράσεις με τα κόμματα να μιλούν για βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και μείζων πολιτικό ζήτημα, ζητώντας διερεύνηση και αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα.
  • Εξέπνευσε η προθεσμία για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης κατά του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, και οι περαιτέρω εξελίξεις εξαρτώνται από το ιατρικό ανακοινωθέν που επίκειται για την κατάσταση της υγείας του. Γιατρός που εξέτασε τον ηγούμενο το πρωί δήλωσε πως την Τρίτη θα μπορεί να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο στο νοσοκομείο, αλλά η τελική του εκτίμηση θα δοθεί το απόγευμα με επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν. Γραπτή ανακοίνωση αναμένεται και από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους που συνεδρίασε επί του θέματος της προφυλάκισης. «Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων» λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
  • Αρνητική ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στην πρόσκληση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι για συνάντηση των δύο αντρών. Ο κ. Σαμαράς αναφέρει στην επιστολή του πως δεν πιστεύει ότι μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ θα ήταν «επί του παρόντος» χρήσιμη. «Ακραίες» οι ελληνικές θέσεις, λέει ο Ν.Γκρούεφσκι για τις επιστολές Σαμαρά, Παπαδήμου.

Κόσμος

  • Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων σε εκκλησίες της Νιγηρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Για τρομοκρατικές ενέργειες κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος, ενώ για άνανδρες επιθέσεις μιλά η Βρετανία. Η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση «Μπόκο Χάραμ» ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα.
  • Ο βετεράνος Κινέζος ακτιβιστής που συμμετείχε και στις διαδηλώσεις του 1989 στην πλατεία Τιενανμέν, Τσεν Σι, οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου θα εκτίσει ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Ο Τσεν Σι καταδικάστηκε για ανατροπή της κρατικής εξουσίας, μετά από δίκη που διήρκεσε μόλις μερικές ώρες.
  • Οκτακόσιοι εργαζόμενοι στα νυχτερινά τρένα των Ιταλικών Σιδηροδρόμων συνεχίζουν την κατάληψη σε πύργο του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου, διαμαρτυρόμενοι κατά της απόλυσής τους που τούς ανακοινώθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Λόγω της μείωσης των επιβατών, οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι αποφάσισαν να περικόψουν κατά τουλάχιστον 30% των αριθμό των μεταμεσονύκτιων τρένων.
  • Δεκάδες παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου έφθασαν στη Συρία τη Δευτέρα, την ώρα που η αιματοχυσία στη χώρα συνεχίζεται. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Χομς, όπου στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιχείρηση, μόλις μία ημέρα πριν Άραβες παρατηρητές επισκεφθούν την περιοχή.
  • Η χήρα του πρώην προέδρου της Νοτίου Κορέας, Κιμ Ντάε Γιουνγκ, πέρασε τη Δευτέρα τα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα για να αποτίσει φόρο τιμής στο Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος πέθανε πριν από εννέα ημέρες. Η Λι Χι-χο, 90 ετών συνοδεύεται στο ταξίδι της από την πρόεδρο του ομίλου Χιουντάι, Χιουν Γέονγκ Εούν.

Οικονομία

  • Σε φάση κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τον τρόικα εισέρχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου από τις 16 Ιανουαρίου με την ατζέντα να περιλαμβάνει τις δυσλειτουργίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και τα ζητήματα της εφεδρείας, περικοπής μισθών και συντάξεων και τα εργασιακά -που αποτελούν ταυτόχρονα «αγκάθι» για τις εσωτερικές ισορροπίες της συγκυβέρνησης. Το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί την ίδια στιγμή να συγκρατήσει το έλλειμμα κοντά στο 9%.
  • Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κίνδυνο και κάλεσε τους Ευρωπαίους να μιλήσουν με μία φωνή απέναντι στην κρίση χρέους.
  • Την εκτίμηση ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν θα γνωρίσουν ένα κραχ το 2012 διατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν ακόμα κραδασμοί, αλλά διαχειρίσιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου