Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, 2011

  • Το μεσημέρι της Τρίτης θα συναντηθεί ο Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, συνάντηση με την οποία κλείνει ο κύκλος συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Το τετ-α-τετ Παπαδήμου-Παπανδρέου έρχεται σε κρίσιμη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς θα ακολουθήσει κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών.
  • Χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και βροχές στα δυτικά και τα νησιά του Ιονίου προβλέπονται και για την Δευτέρα, την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Γκρίζος ο καιρός και τις επόμενες ημέρες, από την Τετάρτη προβλέπει η ΕΜΥ βελτίωση.
  • «Φωτιές» άναψε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, όταν πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ.
  • Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου Εφραίμ, ο οποίος παραμένει κλινήρης στο κελί του, ενώ το ένταλμα σύλληψής του λήγει στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας. Τον ηγούμενο εξέτασε το πρωί ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κ.Δοκουσλή, ο οποίος δήλωσε ότι εντός 3 ημερών ο ηγούμενος θα μπορεί να μετακινηθεί. Οι αντιδράσεις για την απόφαση της Δικαιοσύνης συνεχίζονται.
  • Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Ρωσία μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να κρίνει προφυλακιστέο τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. «Αποκλειστικά πολιτικού χαρακτήρα» χαρακτηρίζει την απόφαση ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, Ίγκορ Γιακιμτσούκ, γραμματέας του Συνοδικού Τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων, αρμόδιος για τις διορθόδοξες σχέσεις.

Κόσμος

  • Το μήνυμα «Επί Γης Ειρήνη» δεν έφτασε μέχρι τη Νιγηρία, όπου ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν τα Χριστούγεννα, κάποιες από αυτές εν ώρα λειτουργίας. Τουλάχιστον 32 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία προσπαθεί να επιβάλλει στη χώρα τον ισλαμιστικό νόμο.
  • Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Αλί Μπαμπατσάν κατηγόρησε την Κυριακή το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ότι αθέτησε την υπόσχεσή του σύμφωνα με την οποία η γαλλική Εθνοσυνέλευση δεν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της απόρριψης της γενοκτονίας των Αρμενίων.
  • Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν στην πόλη Ταλουκάν στο βόρειο Αφγανιστάν σε επίθεση αυτοκτονίας. Η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια κηδείας στην πόλη. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένας βουλευτής.
  • Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ομιλία του «Urbi et Orbi» ζήτησε να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία.

Οικονομία

  • Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κίνδυνο και κάλεσε τους Ευρωπαίους να μιλήσουν με μία φωνή απέναντι στην κρίση χρέους.
  • Την εκτίμηση ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν θα γνωρίσουν ένα κραχ το 2012 διατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν ακόμα κραδασμοί, αλλά διαχειρίσιμοι.
  • Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ληφθούν από τη διοίκηση του ΙΚΑ οι οριστικές αποφάσεις για τη λειτουργία του «Μακεδονία Παλλάς», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επέλθει, κατ' αρχήν συμφωνία ανάμεσα στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, που διαχειρίζεται το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, και το ΙΚΑ, που είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου