Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου, 2011

  • Για τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης έκλεισε το ραντεβού του Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, συνάντηση με την οποία κλείνει ο κύκλος συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Το τετ-α-τετ Παπαδήμου-Παπανδρέου έρχεται σε κρίσιμη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς θα ακολουθήσει κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών.
  • Χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και βροχές στα δυτικά και τα νησιά του Ιονίου προβλέπονται για την Κυριακή των Χριστουγέννων. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Γκρίζος ο καιρός και τις επόμενες ημέρες, από την Τετάρτη προβλέπει η ΕΜΥ βελτίωση.
  • Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων στρώνει τα εορταστικά τραπέζια του, ανήμερα των Χριστουγέννων, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69). Με παραδοσιακή γαλοπούλα, γλυκίσματα και μουσική από την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, στόχος είναι οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε ανάγκη να γιορτάσουν όπως όλοι.
  • Φρουρούμενος στη Μονή Βατοπαιδίου θα παραμείνει ο ηγούμενος Εφραίμ κατ' εντολή εισαγγελέα, ο οποίος μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο Άγιον Όρος, συνοδεία αστυνομικών, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης του Συμβουλίου Εφετών. Ο ηγούμενος δεν είχε παρουσιαστεί στις αστυνομικές αρχές των Καρυών για να προφυλακιστεί δηλώνοντας ασθένεια. Θα παραμείνει φρουρούμενος στο κελί του εντός της Μονής μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του, βάσει της απόφασης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αντ. Παπαματθαίου.
  • Οι χιλιάδες οικογένειες που βιώνουν την οικονομική κρίση, οι άνεργοι και τα προβλήματα των εργαζομένων, καθώς και η ανάγκη ανατροπής της σημερινής κατάστασης, βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων που έκαναν αφότου άκουσαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπας και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Κόσμος

  • «Ανώτατο ηγέτη» αποκαλούν πλέον τα ΜΜΕ της Βορείου Κορέας τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, γιο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, που διάδεχεται έτσι τον πατέρα του στην ηγεσία της διπλωματικά και πολιτικά πιο απομονωμένης χώρας του πλανήτη. Η Βόρειος Κορέα, στην οποία έχει κηρυχτεί πολυήμερο πένθος, ετοιμάζεται για την κηδεία του Κιμ-Γιονγκ Ιλ, ενώ από τη Νότιο Κορέα θα φτάσουν στην Πιονγιάνγκ αντιπροσωπεία με επικεφαλής της πρώην πρώτη κυρία της Σεούλ -αν και οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι δεν θα παραστούν στην κηδεία.
  • Σε κλίμα κατάνυξης προσέρχονται χιλιάδες προσκυνητές στη Βηθλεέμ, γιορτάζοντας τη γέννηση του Θεανθρώπου. Οι επισκέπτες υπολογίζονται σε 90.000, περίπου δηλαδή στα υψηλά επίπεδα της περυσινής χρονιάς -και αυτό παρά την αναταραχή στον αραβικό κόσμο αλλά και την οικονομική κρίση στις δυτικές χώρες. Αποκορύφωμα των εορτασμών, η νυχτερινή λειτουργία στο Ναό της Γέννησης.
  • Νέες, ογκώδεις διαδηλώσεις πραγματοποιούνται το Σάββατο στην Μόσχα και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας. Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι κατέβηκαν στους δρόμους, αντιδρώντας για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, καταγγέλλοντας φαινόμενα νοθείας και εντείνοντας την πίεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές. Να εγκαταλείψει την εξουσία συμβουλεύει τον Πούτιν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
  • Τον πρίγκιπα Φίλιππο επισκέφτηκε η βασίλισσα Ελισάβετε το μεσημέρι, μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, μετά την επιτυχή επέμβαση αγγειπολαστικής με τοποθέτηση στεντ, στην οποία υποβλήθηκε ο 90χρονος Δούκας του Εδιμβούργου. O πρίγκιπας Φίλιππος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πάπγουορθ μετά από πόνο στο στήθος, ο οποίος οφειλόταν σε φραγμένη αρτηρία.
  • Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καταγγέλλουν ότι είναι κατασκευασμένη από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο της οργάνωσης με την οποία εμφανιζόταν η Αδελφότητα να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας της Παρασκευής με στόχο εγκαταστάσεις ασφαλείας. Εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων κατηγορεί τη συριακή υπηρεσία πληροφοριών ότι «εισέβαλε» παράνομα στο δικτυακό τόπο αναρτώντας τη σχετική ανακοίνωση.

Οικονομία

  • Την έναρξη της «δεύτερης φάσης» του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης Μόντι μέσα σε 90 ημέρες έχει ως σαφή στόχο η ιταλική κυβέρνηση, όπως επιβεβαιώθηκε και στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν τα Χριστούγεννα: Η Ρώμη θέλει να περάσει συγκεκριμένες μεταρρυθίσεις, ώστε να αποφύγει την ανάγκη για ένα νέο πακέτο λιτότητας.
  • Στο πράσινο και με «εορταστικά χαμηλό» όγκο συναλλαγών έκλεισαν την Παρασκευή οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη και την Ευρώπη. Τον τόνο έδωσαν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ.
  • Την ανάρτηση των ειδοποιήσεων τελών κυκλοφορίας για το 2012 στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στη διεύθυνση www.gsis.gr, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ του έχουν πλέον τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Αθλητισμός

  • Το ρεπορτάζ της Παρασκευής ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ωστόσο το Σάββατο οι Ερυθρόλευκοι διέψευσαν κατηγορηματικά ότι ισχύει κάτι τέτοιο, ή ότι ασχολούνται για την ώρα με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ.
  • Ενδιαφέρον από την Αμερική προέκυψε για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Chicago Fire έχουν κάνει... διερευνητική κρούση στον διεθνή επιθετικό μέσω ατόμου του στενού περιβάλλοντος του παίκτη. Η αμερικανική ομάδα έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις ομάδες που έχουν βάλει στο... μάτι τον Σάλπι, ο οποίος όπως φαίνεται δύσκολα θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν αντέχει να «σηκώσει» το συμβόλαιό του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου