Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, 2011

  • «Εκείνοι που από την αρχή δεν ήθελαν τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, πρέπει να το πάρουν απόφαση και να τον αφήσουν να πρωθυπουργεύσει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόσθεσε ότι «ο Φεβρουάριος είναι μήνας καλός για μασκαράδες, όχι για εκλογές».
  • Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες ανέφεραν ότι επιβεβαιώθηκε η στήριξη της ΝΔ προς την κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα και 15 λεπτά, επαναλαμβάνεται ότι ισχύουν όσα είχαν συμφωνηθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ας αφήσουν τον Παπαδήμο να πρωθυπουργεύσει, είπε ο κ. Καρατζαφέρης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Εκκρεμεί το ραντεβού του κ. Παπαδήμου με τον Γ.Παπανδρέου.
  • Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής μέλη της Χρυσής Αυγής, διαμαρτυρόμενα για το Μνημόνιο. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκε μικροένταση και οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε χρήση χημικών.
  • Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός αναλαμβάνει πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου, του φορέα που αντικαθιστά τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Τοποθετήθηκε και πάλι στην παραλία της Θεσσαλονίκης το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο -ουσιαστικά μια συστάδα δέντρων που επιπλέουν μέσα στη θάλασσα, στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους- το οποίο πριν από μια εβδομάδα είχε παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα, που προκάλεσαν τα ισχυρά μποφόρ στον Θερμαϊκό Κόλπο. Ακριβώς για αυτό, επισήμανε ο δήμαρχος Γ.Μπουτάρης οι εργασίες αποκατάστασης της στήριξης της κατασκευής εστιάστηκαν στην τοποθέτησή της σε πιο σταθερές βάσεις.

Κόσμος

  • Την περιδίνηση της Συρίας σε βιαιότερη φάση της εμφύλιας διαμάχης σηματοδοτούν οι δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στη Δαμασκό που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 44 άτομα την Παρασκευή. Το καθεστώς επιρρίπτει την ευθύνη σε «τρομοκράτες της Αλ Κάιντα» και η αντιπολίτευση υπαινίσσεται πως πρόκειται για προβοκάτσια. Ο Αραβικός Σύνδεσμος αναφέρει πως θα στείλει ομάδα περίπου 50 παρατηρητών στη Συρία τη Δευτέρα, που θα ενισχύσει την μικρή αποστολή που βρίσκεται ήδη στη χώρα για να διαπιστώσει εάν η Δαμασκός τηρεί τη συμφωνία για λήξη της σύγκρουσης.
  • Κρίσιμο σταυροδρόμι για την επιβίωση ή μη της αμερικανικής μεσαίας τάξης χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα τις εξελίξεις στο Καπιτώλιο και τις διαβουλεύσεις Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών για το φορολογικό, μετά το συμβιβασμό για δίμηνη παράταση των φοροαπαλλαγών σε Αμερικανούς εργαζομένους. Η συμφωνία -την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος κύρωσε χαρακτηρίζοντάς την «καλή εξέλιξη, έστω και στο παρά πέντε πριν τις γιορτές»- πιστώνεται προσωπικά στον ίδιο τον Ομπάμα, που βγαίνει με ενισχυμένη την εικόνα ενός ηγέτη που μπορεί να σφυρηλατεί συναίνεση ανάμεσα στις δύο παρατάξεις.
  • Τουλάχιστον 44 άτομα σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στα δυτικά της πρωτεύουσας της Συρίας, τη Δαμασκό. Η κρατική τηλεόραση της Συρίας έριξε την ευθύνη σε «τρομοκράτες», ωστόσο, ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «σκηνοθέτησε» τις επιθέσεις, προκειμένου να πείσει τον Αραβικό Σύνδεσμο ότι ένοπλες ομάδες δρουν στην περιοχή.
  • Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 70 τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε πετρελαιαγωγό στην κεντρική Κολομβία. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε κατέστρεψε επίσης αρκετά σπίτια στη γύρω περιοχή. Οι αρχές υποπτεύονται πως η έκρηξη μπορεί να ξεκίνησε όταν άγνωστοι προσπάθησαν να κλέψουν καύσιμα από τις βαλβίδες του αγωγού.
  • Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, υπεύθυνος για το μακελειό στο Όσλο και την Ουτόγια τον Ιούλιο, δεν επιθυμεί να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική εξέταση, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του μία ημέρα μετά την ψυχιατρική γνωμάτευση που έκρινε πως πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Το δικαστήριο του Όσλο έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη δίκη του 32χρονου, ορίζοντας ήδη τους δύο δικαστές και ξεκινώντας ανακαίνιση στο κτίριο ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της σημαντικότερης δίκης στη Νορβηγία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οικονομία

  • Στο πράσινο και με «εορταστικά χαμηλό» όγκο συναλλαγών έκλεισαν την Παρασκευή οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη και την Ευρώπη. Τον τόνο έδωσαν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ.
  • Την ανάρτηση των ειδοποιήσεων τελών κυκλοφορίας για το 2012 στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στη διεύθυνση www.gsis.gr, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ του έχουν πλέον τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.
  • Το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης θα ήταν ένα εξαιρετικά αρνητικό γεγονός για την παγκόσμια οικονομία και θα είχε τεράστιο κόστος «ακόμη και για χώρες όπως η Ελλάδα», εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Για την Ελλάδα, εκτιμά ο αξιωματούχος, το όποιο όφελος από πιθανή αποχώρησή της από το κοινό νόμισμα θα αντισταθμιζόταν από τα υψηλότερα επίπεδα χρέους και την επακόλουθη ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου